Ο Μανώλης Σαρρής αφήνει – για λίγο – στην άκρη το αγωνιστικό κομμάτι και καταπιάνεται με την προσέλευση του κόσμου που αποτελεί και μια ιστορική ευκαιρία για τον ΟΦΗ.
Θα αφήσω για σήμερα το αγωνιστικό κομμάτι και θα ασχοληθώ με κάτι που συζητιέται σε ολόκληρο το Ηράκλειο. Κάτι που το έχω διαπιστώσει συνεχώς από χθες το πρωί. Όπου και αν πήγα, σε όποιον δρόμο και αν περπάτησα, όλος ο κόσμος μιλάει για τον ΟΦΗ. Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε την αγάπη του κόσμου όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν το έχω συναντήσει ποτέ ξανά.
Το ντελίριο που έπαθε ο κόσμος το απόγευμα της Κυριακής και η ιστορική σημασία της φράσης «το «Γεντί Κουλέ» αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο» – είναι τόσο σημαντικό να αναλυθούν γιατί πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός.
Είμαι τυχερός να θυμάμαι τον εαυτό μου στο «Γεντί Κουλέ» από 10 χρονών όμως είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτές οι στιγμές: Δηλαδή του να μην βρίσκει ο κόσμος ένα εισιτήριο για να μπει στο γήπεδο.
Ο ΟΦΗ και κυρίως η ΠΑΕ θα πρέπει να επενδύσει σε αυτόν τον ενθουσιασμό που υπάρχει γύρω από την ομάδα. Γιατί ναι μεν ο κόσμος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας αλλά διαπίστωσα και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση: Ότι, φέτος υπήρχαν οι διπλάσιες και οι τριπλάσιες διαφημιστικές πινακίδες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ».
Λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά και η οποία δείχνει ότι φέτος ο ΟΦΗ κέρδισε την εμπιστοσύνη – όσο δεν πήγαινε άλλο την τελευταία 10ετια!
Ο σύλλογος έχει μια ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ευκαιρία να ξεφύγει από τα τετριμμένα και να βάλει πλώρη για άλλο επίπεδο. Να μην κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω όταν μπλέχτηκε σε χρόνια εμφύλιων σπαραγμών, εσωστρέφειας και άλλων παθογενειών που τον κρατούσαν δέσμιο.
Η φετινή σαιζόν – ότι και αν γίνει σε αγωνιστικό επίπεδο – θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια ολοκληρωτική αλλαγή σελίδας για τον ΟΦΗ. Άλλωστε και το timing αλλά και οι συγκυρίες είναι μαζί του.
Φτάνει να βοηθήσει η ομάδα με την παρουσία της στο πρωτάθλημα…
Και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.
Καλυτερα που αφηνεις το αγωνιστικο κοματι γιατι αν το πιασουμε αστα να πανε.
Οδηγία» της FIFPro στους παίκτες κατά Ελλάδας και Κύπρου Τουρκίας….
Να ΜΗΝ επιλέξουν να αγωνιστούν σε ομάδες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας συνιστά η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) στα μέλη της.
Για αφερεγγυότητα των συλλόγων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία κάνει λόγο η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), που με ανακοίνωση-οδηγία συμβουλεύει τα μέλη της να αποφεύγουν τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα ή τουλάχιστον να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις επιλογές τους.
Η FIFPro συμβουλεύει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν υπογράψουν συμβόλαιο σε νέα ομάδα. Η FIFPro εισηγείται αρνητικά στους παίκτες που θέλουν να υπογράψουν σε ομάδες της Κύπρου, της Ελλάδας ή της Τουρκίας, ειδικά αυτές που δεν αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι ομάδες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να κερδίσουν έναν παίκτη, προσφέροντας υψηλές απολαβές, πολυτελή σπίτια, φιλόδοξα πλάνα, μπόνους υπογραφής και ποσοστό από μελλοντική μεταγραφή. Δυστυχώς η FIFPro έχει διακρίνει ότι πολλές ομάδες δεν τηρούν αυτές τις υποσχέσεις.
Έτσι μετά από μήνες οι σύλλογοι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα και οι παίκτες πρέπει να περιμένουν μήνες για να πληρωθούν, ενώ πολλές φορές δεν παίρνουν ποτέ τα χρήματά τους. Κάποιοι παίκτες υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, γιατί ο σύλλογος δεν μπορεί ή δεν θέλει να συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο», προσθέτει.
Οι παίκτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσφύγουν στη FIFA για να διασφαλίσουν αυτό που δικαιούνται. Αυτό συχνά αποδεικνύεται αδύνατο, γιατί η ομάδα στο μεταξύ μπορεί να έχει πτωχεύσει. Η FIFPro συμβουλεύει τους παίκτες, πριν υπογράψουν συμβόλαιο, ότι θα πρέπει να μαζεύουν πληροφορίες από την ένωση των παικτών κάθε χώρας για την ομάδα και τη χώρα», συνεχίζει και ολοκληρώνει:
Η FIFPro εφιστά την προσοχή των παικτών και των ενώσεων για τη συμπεριφορά των συλλόγων στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία.
Η Κύπρος εδώ και χρόνια έχει την πρώτη θέση, με διαφορά, μεταξύ των χωρών με τις περισσότερες υποθέσεις στη FIFA, ενώ Ελλάδα και Τουρκία μάχονται για τη δεύτερη θέση. Στις τρεις αυτές χώρες ο αριθμός τέτοιων υποθέσεων αυξάνεται κάθε χρόνο.
Εξαίρεση αποτελούν οι σύλλογοι που παίζουν στην Ευρώπη, γιατί αποδέχονται το σύστημα αδειοδότησης της UEFA, κάτι που μειώνει το ρίσκο…