Ο Μίλαν Ράσταβατς μπροστά στην πρόκληση της καριέρας του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Δίχως καμία διάθεση υποτίμησης είτε της Ξάνθης, είτε του Αστέρα Τρίπολης, ο Σέρβος τεχνικός που πάει να γίνει Έλληνας, πλέον, έπειτα από επτά χρόνια – με μια διακοπή – στην χώρα μας έχει μπροστά του την μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας.

Και ας αποδείχθηκε πετυχημένη η παρουσία του στην Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης, η έλευση του στον ΟΦΗ τον πήγε στο επόμενο επίπεδο. Ο Σέρβος τεχνικός που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι κάτοικος Ηρακλείου για τα επόμενα δύο χρόνια, έρχεται στον ΟΦΗ όπου θα βρει μια απολύτως στρωμένη ομάδα, με τα -/+ της και κυρίως μια δίψα εντός του οργανισμού για μια χρονιά που δεν θα έχει προηγούμενο, στο κοντινό παρελθόν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Μίλαν Ράσταβατς από την πρώτη στιγμή που σήκωσε το τηλέφωνο για ν’ απαντήσει στις κλήσεις του ΟΦΗ, εμφανίστηκε άκρως θετικός για να έρθει στην Κρήτη γνωρίζοντας τόσο το μέγεθος του club, όσο και τις απαιτήσεις που έχει ένας σύλλογος του δικού του μεγέθους.

Προφανώς και μεγάλο πλεονέκτημα, τόσο για τον ΟΦΗ – όσο και για τον ίδιο είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά έμεινε εκτός πάγκων, σκάρτα έναν μήνα, άρα και ο ίδιος δεν βρίσκεται εκτός ρυθμού.

Κυρίως όμως ο Μίλαν Ράσταβατς έχει μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο και δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Χουάν Μουνάφο στον ΣΠΟΡ FM 104,2 ότι πρόκειται για έναν προπονητή που παρέχει μπόλικη ελευθερία στους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του. Του αρέσει να παίρνουν πρωτοβουλίες, να δημιουργούν φάσεις μέσα από το ταλέντο που διαθέτουν. Ο περσινός, δικός του, Αστέρας ούτε λίγο – ούτε πολύ είχε την έβδομη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα – δείγμα πως δεν είναι μόνο… προπονητής της άμυνας όπως έχει βγει προς τα έξω.

Προφανώς και κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία, προφανώς και κάθε προπονητής αυτό που επιθυμεί είναι το αποτέλεσμα και το έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν, μέσα στο Ηράκλειο, να παρατάσσει τις ομάδες του με σκοπό να μην ηττηθούν.

Ο Μίλαν Ράσταβατς μετά την παρουσία του σε δύο ομάδες που είχαν και έχουν καθιερωθείσ την Super League 1, του δίνεται η ευκαιρία από τον ΟΦΗ να κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του και ο ίδιος να δώσει συνέχεια στην θετικότητα που υπάρχει γύρω από το όνομα του στα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + 14 =