Αντίδραση και νοοτροπία μεγάλης ομάδας η εμφάνιση ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Προφανώς καθείς μπορεί να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ή και μισοάδειο. Ανάλογα με το τι βλέπει στο τέλος του δρόμου, όταν και κρίνεται ο δρομέας και όχι στα μισά αυτού. Μπορούμε ν’ ασχοληθούμε με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ ανασταλτικά (για μένα όχι αμυντικά) και τα οποία προφανώς και πρέπει να διορθωθούν γιατί δεν θα βάζει σε κάθε παιχνίδι 2 και 3 γκολ για να κερδίζει.

Αλλά νομίζω πως μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλο στοιχείο από τη νίκη του ΟΦΗ στις Σέρρες αποτελεί η αντίδραση του στο δεύτερο ημίχρονο όταν και η ψυχολογία αλλά και το momentum ήταν υπέρ του Πανσερραϊκού.

Πράγματι συνήθως όταν μια ομάδα προέρχεται από ανατροπή, όπως συνέβη χθες με τους Σερραίους να επιστρέφουν από το 0-2, στο 2-2 έχει τέτοια ψυχολογική φόρα που όλοι στην ανάπαυλα φοβόμασταν ότι θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη.

Όμως το έχω γράψει ξανά και θα συνεχίσω να το γράφω. Ο φετινός ΟΦΗ, που προηγούμενα χρόνια μόλις έβλεπε τον αντίπαλο, είτε να προηγείται – είτε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι – κατέρρεε και οι σφαλιάρες έρχονταν απανωτές.

Δεν ξέρω αν είναι και θέμα της προσωπικότητας του Δέλλα που κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι είναι ισχυρή, δεν γνωρίζω αν οι παίκτες έχουν την διάθεση να μην τα παρατούν ποτέ όμως στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε νοοτροπία μεγάλης ομάδας.

Το είπε και ο Μπρεσσάν μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις που έκανε στη Nova ότι “είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να τα κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια”.

Δεν είναι μόνο το τρίποντο που πήρε ο ΟΦΗ στις Σέρρες, είναι η λύσσα που έβγαλε καθ’ όλη την διάρκεια του δευτέρου 45λεπτου. Να μην αφήνει καμία διεκδικούμενη μπαλιά, να τρέχουν όλοι μέχρι το τέλος για να καταφέρουν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Αυτή η νοοτροπία είναι που θα οδηγήσει τον ΟΦΗ στην φετινή σεζόν, που τον ερχόμενο Μάη θα ξέρουμε αν θα χαρακτηριστεί ιστορική ή όχι.

Το refuse to lose που έχει βγάλει ο ΟΦΗ στην Λιβαδειά και τις Σέρρες είναι αυτό που θα του ανοίξει τον δρόμο διάπλατα μέσα στην χρονιά.

Προφανώς και θα έρθουν και κακές εμφανίσεις, συνέβη στο Γεντί Κουλέ με τον Παναιτωλικό, θα τις ξαναδούμε στο μέλλον. Άλλωστε μιλάμε για ένα πρωτάθλημα όπου μετά από επτά αγωνιστικές έχουμε δει να κάνουν γκέλες όλοι και να χάνουν βαθμούς όλοι από όλους. Ο ΟΦΗ από τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο, η ΑΕΚ με την Καλλιθέα που δεν την κέρδισε παράλληλα ο Παναθηναϊκός.

Η νοοτροπία του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και το αίσθημα της μεγάλης ομάδας θα τον οδηγήσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 3 =