Βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές αλλά κυρίως 8/10 φορές είναι δίκαιο. Και όταν το αφήσεις στην άκρη και το εκθέσεις, αυτό θα σε τιμωρήσει.

Όπως είχε τιμωρήσει τον Άρη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, χθες ήταν η σειρά του τελευταίου να τιμωρηθεί από το άθλημα και τον Παναιτωλικό. Δεν ήταν τυχαίος ο τίτλος που έβαλα, ούτε εν βρασμώ ψυχής.

Ο ΟΦΗ έπαιξε με την φωτιά, δεν μπόρεσε ποτέ να πράξει τα αυτονόητα και κάπως έτσι έφτασε στο σημείο να χάνει ένα παιχνίδι από μια ομάδα που επέλεξε να παίξει ανορθόδοξα, αλλά ήταν ταγμένη ν’ ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, από την αρχή μέχρι και το τέλος. Ο ΟΦΗ στις βαθιές μπαλιές του Τσάβες προς τα χαφ και τους επιθετικούς του Παναιτωλικού δεν είχε κερδισμένες επανακτήσεις μπάλας, δεν είχε ένταση και πίεση στο παιχνίδι του.

Εγώ φώναζα από την Πέμπτη και το έγραφα και το έλεγα στο ραδιόφωνο πως το παιχνίδι του πρωταθλήματος θα ήταν πολύ πιο δύσκολο από αυτό του Κυπέλλου. Ορισμένοι πίστευαν πως ο ΟΦΗ θα κερδίσει και εύκολα, εγώ όμως είχα αντίθετη άποψη. Εύκολα δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν μέσα στον Σεπτέμβρη. Στο παιχνίδι πρέπει να ιδρώσεις και αν δεν ιδρώσεις και δεν παλέψεις δεν θα πάρεις τίποτα, όπως δεν πήρε χθες.

Και ενώ το γκολ του Μπαϊνοβιτς ήρθε πάνω στην ώρα που θα μπορούσε να του δώσει φτερά στα πόδια, να τον απεγκλωβίσει από την σφιχτή άμυνα του Παναιτωλικού ώστε να τον κάνει να νιώσει πιο εύκολα, τα έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα άνευ λόγου και αιτίας.

Αντιθέτως, τον έβγαλε από την δική του comfort zone και τον έκανε να αφήσει την μπάλα στον Παναιτωλικό. Και αυτό που εμένα με προβληματίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι πως αλλάζει η εικόνα του μετά το 1-0, κάτι που βγάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το οποίο είναι πρόβλημα αφού επαναλαμβάνεται και δεν συμβαίνει πρώτη φορά.

Προφανώς και ο Τράι έχει ευθύνη στο διάβασμα του αντιπάλου αφήνοντας τον Παναιτωλικό με τους καλούς χειριστές να δημιουργήσουν μια ασύμφορη κατάσταση στο παιχνίδι αφού παρότι δεν πιέστηκε καθόλου από ένα σύνολο που ήταν διαβασμένο αλλά δεν διαθέτει την ποιότητα του ΟΦΗ, έφυγε με τη νίκη από το Ηράκλειο δίχως να το καταλάβει. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν, ούτε η επιλογή του Γιουνγκ στο χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα σε τρία στόπερ που ναι μεν έχουν δύναμη αλλά δεν έχουν ταχύτητα.

Αν μου έχει δείξει κάτι το φετινό πρωτάθλημα, είναι πως χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να κερδίσεις ένα ματς και πρέπει να το δουλέψεις πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Και όταν ο ΟΦΗ σε ματς όπως το χθεσινό νομίζει πως θα το κερδίσει μόνο με την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, τότε θα το χάνει και θα το κάνει και με τέτοιο τρόπο που δεν θα τον βάλει σε δρόμο να ορθοποδήσει βαθμολογικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + fifteen =