Ο ΟΦΗ θέλει αγάπη και κόσμος τις χαρές

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο ΟΦΗ κέρδισε τον Άρη κάνοντας την δουλειά του και την υποχρέωση του να προσπαθεί να πάρει όλα τα παιχνίδια μέσα στο Ηράκλειο.

Η νίκη επί του Άρη δεν ήταν ιστορικό κατόρθωμα, ούτε του έφερε κάποιον τίτλο και ο ενθουσιασμός που επικρατεί στο Ηράκλειο δείχνει κάτι που πρέπει να το υπενθυμίζουμε σε όλους μας και να μην το ξεχνάμε. Ότι ο ΟΦΗ θέλει αγάπη, ακόμα και στις δύσκολες μέρες και τις στραβές (γιατί δεδομένα θα έρθουν αυτές), περισσότερο θετικά συναισθήματα από ότι χαρακτηρίζουν αυτές οι βραδιές.

Το είχε πει και ο Μπούσης την ημέρα της παρουσίασης της συμφωνίας με την Betsson και κάποιοι καλοθελητές βρήκαν να τον κατηγορήσουν, επειδή είπε το αυτονόητο: “Να είμαστε μαζί στα καλά, να είμαστε μαζί στα κακά και εκεί να παραμένουμε ενωμένοι”.

Όμως επειδή ζούμε στο Ηράκλειο και λίγο – πολύ, και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας αντιλαμβάνομαι και νιώθω τα συναισθήματα όλων μας. Δεν είμαι ούτε υπέρ της φάσης “τώρα κερδίζουμε, που ήσασταν όταν χάναμε”, όμως ξεκάθαρα δεν είμαι και υπέρ της νοοτροπίας περί σκοταδισμού, ισοπέδωσης κτλ κτλ.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι αυτός ο ΟΦΗ, θέλει μπόλικη αγάπη. Περισσότερο από το συνηθισμένο και δεν λέω πως ο κόσμος δεν αγαπάει την ομάδα. Το αντίθετο, την υπεραγαπάει απλά λείπει… ο τρόπος να το δείχνει. Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω ένας άνθρωπος στον κόσμο που να μην αγαπάει την ομάδα, αυτό είναι δεδομένο.

Απλά αυτός ο ΟΦΗ που μας τα προσφέρει όλα και στον κόσμο του, εκτός από την στενοχώρια σε επίπεδο πρώτης ομάδας, θέλει μεγαλύτερη αγάπη.

Όπως επίσης επειδή είναι αμφίδρομο αυτό και ο κόσμος του ΟΦΗ θέλει και αξίζει περισσότερες χαρές. Δεν είναι ότι δημιουργήθηκε υπερενθουσιασμός γιατί ο ΟΦΗ κέρδισε τον Άρη.

Ο χαρακτηρισμός “υπερενθουσιασμός” δεν θα έλεγα πως συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα επειδή ο ΟΦΗ πέτυχε κάτι αλλά επειδή ο κόσμος του έχει μεγάλη ανάγκη να ζει χαρές, να έχει χαμογελαστά πρόσωπα και να κυκλοφορεί στο Ηράκλειο με χαρούμενα χείλη.

Ποτέ δεν πίστεψα και ούτε το πιστεύω πως ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα. Αυτά τα λένε ορισμένοι για λαϊκή κατανάλωση που απλά θέλουν να ασχολούνται με κάτι και να θέλουν να δημιουργούν θέματα για να γίνονται αρεστοί…

Ο κόσμος βλέπει την ομάδα να παλεύει μέσα στο γήπεδο, ο κόσμος βλέπει τον Μπούση να επενδύει στην ομάδα, ο κόσμος βλέπει ότι μέσα σε έναν μήνα, τότε που μετά την πρεμιέρα με την ΑΕΚ θέλησαν να φέρουν την καταστροφή, υπάρχει θεαματική αλλαγή.

Η σχέση ομάδας – κόσμου είναι αμφίδρομη και αυτό δεν αλλάζει είτε ζούμε στο Ηράκλειο, είτε ζει κάποιος στο Νεπάλ. Η κοινωνία του ποδοσφαίρου είναι παρόμοια σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − 4 =