Ο Κρητικός μπουλκουμές και η μπάλαρα του πρώτου ημιχρόνου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όλη την εβδομάδα περνούσε από την συμπρωτεύουσα ότι ο Άρης θα κάνει περίπατο και ο ΟΦΗ που έπαιξε total football για 45 λεπτά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Συνηθίζω πριν από κάθε ντέρμπι να μαθαίνω πως νιώθει και είναι ο περίγυρος της κάθε ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ. Έτσι λοιπόν μεσοβδόμαδα μπήκα στον πειρασμό να ακούσω από ραδιοφωνικές μέχρι και ιντερνετικές εκπομπές για το πως προετοιμάζονται στον Άρη για το παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ”.

Διαπίστωσα πως σε αυτούς δεν αλλάζει τίποτα και ποτέ. Από το “δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο ο ΟΦΗ”, μέχρι το “πόσα γκολ θα βάλουμε, από τρία και πάνω”. Γενικά μια κατάσταση που αν την είχε συνειδητοποιήσει κάποιος θα αντιλαμβανόταν ότι ο Άρης έρχεται να παίξει με την τελευταία ομάδα της κατηγορίας και που έχει στόχο την παραμονή.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο περίγυρος του Άρη επηρέασε το ποδοσφαιρικό τμήμα, για αυτό άλλωστε ρώτησα και τον Μάντζιο αν η ομάδα του εμφανίστηκε πνευματικά ανέτοιμη με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αυτήν την εικόνα στο πρώτο 45λεπτο.

Για αυτό ήρθε και ο Κρητικός μπουλκουμές για να έχουν να λένε…

Αυτό όμως που γνωρίζω και το ξαναγράφω, γιατί το έγραψα και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είναι πως ο ΟΦΗ είναι μια πραγματικά καλή ομάδα που το έδειχνε από την Ολλανδία. Που είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της. Προφανώς στα πρώτα παιχνίδια έλειπε η ατομική ποιότητα, άρα δεν μπορούσε να τα βγάλει στο γήπεδο αυτά που ήθελε, προφανώς έλειπαν παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά ή δεν είχαν προσαρμοστεί (Φούντας, Νους, Σενγκέλια, Μπαΐνοβιτς).

Όμως ο φετινός ΟΦΗ διαθέτει πραγματικά σπουδαίους παίκτες με μεγάλη ποιότητα που ποσοτικά μπορώ να κάνω σύγκριση μόνο με την σεζόν 19-20 όταν είχε στο ρόστερ του Σεμέντο, Τσιλιανίδη, Νέιρα, Ναμπί, Φιγκεϊρέντο, Μάνο. Από τότε δεν θυμάμαι άλλη χρονιά να έχει ο ΟΦΗ τόσο συσσωρευμένη ποιότητα μεσοεπιθετικά και παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Αλλά το μεγαλύτερο προσόν του ΟΦΗ δεν είναι άλλο από την ταπεινότητα που βγαίνει προς τα έξω, την συγκέντρωση, τα γυαλισμένα μάτια των παικτών του λες και έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι φέτος η ομάδα μπορεί να είναι και η καλύτερη των τελευταίων χρόνων.

Η εικόνα του πρώτου 45λεπτου με το 1-0 να είναι φτωχό για την εικόνα του ΟΦΗ που έχει κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι, άρτια εκτελεσμένο από το πλάνο του Δέλλα είναι ένας οδηγός για το μέλλον. Όταν ο ίδιος ο Τράι δεν μένει ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι του Βόλου παρά το άνετο 1-3, προφανώς και το λέει γιατί την ξέρει καλύτερα από όλους μας.

Απέναντι σε μια αλαζονεία που ο ΟΦΗ φέτος έχει την ποιότητα να την τιμωρήσει, θα δούμε και θα έχουμε και άλλες τέτοιες βραδιές. Αυτός ο ΟΦΗ θέλει ακόμα περισσότερη αγάπη από όλους μας και κυρίως στα στραβά. Γιατί θα έρθουν και κακές βραδιές, αυτό είναι σίγουρο. Άλλα οι δηλώσεις του Λαμπρόπουλου δείχνουν ότι αυτό που ξεχωρίζει φέτος είναι η οικογένεια, το κλίμα, τα χαμογελαστά πρόσωπα όλων των ποδοσφαιριστών. Και αυτά θα κάνουν την διαφορά πέρα από την ικανότητα που διαθέτουν δεδομένα οι παίκτες του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Μπορεί να μην είναι όνομα αλλά κάνει φοβερή δουλειά μέσα στο γήπεδο είναι και ο Γιουγκ τέτοιο σέντερ φορ είχα να δω απ την εποχή του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη είναι το ψηλό φορ περιοχής που που δίνει και μάχες όμως εκτός αυτής πρέπει να το αναφέρουμε κι αυτό!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − eleven =