Η έλλειψη βάθους πλήγωσε τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Προφανώς όταν χάνεις ένα παιχνίδι στο 93′, γιατί έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι όταν ισοφαρίζεσαι στο 93′, η ισοπαλία σε κάνει να νιώθεις σαν ηττημένος δεν σου φταίει μόνο ο Κατοίκος.

Και στον ΟΦΗ δεν φταίει μόνο ο Κατοίκος, αυτός την δουλίτσα του την έκανε και με το παραπάνω, αλλά δεν είναι ευθύνη εκείνου που ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο.

Όπως έγραφα στις αρχές της εβδομάδας, δεν μπορούσε να βγει συμπέρασμα για την εικόνα των παικτών από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και δικαιώθηκα γιατί και η τετράδα της άμυνας λειτούργησε καλά και ήταν όλοι μεταξύ των διακριθέντων και ο Δέλλας είχε έναν διαφορετικό προσανατολισμό. Η τακτική του Τράι βγήκε σε μεγάλο βαθμό και κυριώς για 65-70 λεπτά όμως αυτό που τελικά πλήγωσε τον ΟΦΗ είναι η έλλειψη βάθους αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι επιλογές είναι μετρημένες.

Δεν είναι το πρόβλημα του ΟΦΗ ότι υποχρεώθηκε να παίξει στην τελική ευθεία με τους Κουτεντάκη, Μαρινάκη στα χαφ για να τρέχουν να μαρκάρουν.

Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι ξεκάθαρο πως καθυστέρησε να βάλει παίκτες όπως ο Μπαΐνοβιτς που ήρθε έτοιμος αλλά το παιδί θα παίξει από τον Βόλο και μετά, το πρόβλημα του είναι ότι δεν έχει πάρει ακόμα στόπερ και βέβαια δεν είναι αιχμή προς Λαμπρόπουλο, Μπρεσσάν, Χριστόπουλο που πήγαν καλά το Σάββατο.

Το πρόβλημα του ΟΦΗ και όχι των παικτών ή του Δέλλα είναι πως παραμένει ομάδα δίχως βάθος στο ρόστερ της. Και αυτό φάνηκε στην προοικονομία του αγώνα όταν ο Δέλλας δεν είχε να βάλει τον Μπαΐνοβιτς μέσα στο παιχνίδι για να φορτώσει την 11αδα με ένα κανονικό αμυντικό χαφ.

Το πρόβλημα μεγαλώνει ενόψει Βόλου αν ο Μπρεσσάν έχει ζημιά γιατί θα πάει στην Μαγνησία την Κυριακή με Λαμπρόπουλο, Χριστόπουλο και όλοι να κάνουμε τον σταυρό μας μην γίνει τίποτα μέσα στο παιχνίδι. Εκτός και αν έρθει άμεσα ο στόπερ και είναι περίπτωση όπως του Σέρβου και τον πάρει στην αποστολή, εφόσον χρειαστεί άρον άρον.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, έτσι όπως πήγε θα μπορούσε να το είχε κερδίσει και όπως συμβαίνει παγκοσμίως, έτσι ισχύει και με εμάς, θα σκέπαζε αυτήν την ανορθογραφία. Όμως το παιχνίδι δεν ήρθε άσος και κατά συνέπεια τα προβλήματα, όπως τα περιγράφω παραπάνω, συνεχίζουν να βρίσκονται στην επιφάνεια.

Προφανώς τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα γιατί και ο Σενγκέλια θα μπει πανέτοιμος και ο Μπαΐνοβιτς θα είναι διαθέσιμος για τον Βόλο όμως δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Ο ΟΦΗ θέλει παίκτες όχι γιατί είναι κακοί αυτοί που έχει αλλά γιατί είναι λίγοι.

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε. Όσο ο ΟΦΗ δεν παίρνει τίποτα από τους μεσοεπιθετικούς του, είτε από την αρχή – είτε στην ροή του αγώνα όπως οι Ριέρα, Χιμένεθ τότε ούτε στα μεσοδιαστήματα θα μπορεί να βγάλει ενέργεια, ούτε φάσεις θα δημιουργήσει. Ο Δέλλας αντιμετώπισε μια ομάδα που πήγαινε με τον αυτόματο και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Ουάρντα και ίσως και ο ίδιος βλέποντας το ρόστερ που δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένο, αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο να πάει το παιχνίδι πιο συντηρητικά.

Στην ουσία του πράγματος, αν ο ΟΦΗ καταφέρει να κλείσει την διακοπή με 4 βαθμούς θα είναι καλά, το ιδανικό θα ήταν 6 αλλά δεν θα έρθει. Και στην 15νθημερη διακοπή θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ρόστερ που θα τον οδηγήσει μέχρι τον Δεκέμβρη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Εχουμε ομαδα για τις τελευταιες θεσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − two =