Ο ΟΦΗ και η “Λέσχη Φίλων Γυρόπιτας”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Editorial γράφω μόνο όταν έχω να γράψω κάτι και ποτέ από ανάγκη. Οι υποχρεώσεις μου στην Ολλανδία δεν μου το επέτρεψαν να το κάνω νωρίτερα, οπότε σήμερα είναι μια ωραία μέρα να ασχοληθώ με ένα θέμα που (δυστυχώς) στο Ηράκλειο πέρασε στα ψιλά με εξαίρεση ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα.

Πριν από περίπου ένα 20ημερο, το cretalive είχε αποκαλύψει το πάρτι ασυδοσίας που επικρατεί στην πόλη του Ηρακλείου (και με την ανοχή των Αρχών) όπου ανοίγουν Λέσχες οπαδών υπό το κάλυμμα των πολιτιστικών συλλόγων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα. Αύριο μπορώ να πάω να καταθέσω χαρτιά, να ανοίξω μια λέσχη οπαδών του ΟΦΗ κοκ με την ονομασία “Λέσχη Φίλων Χοιρινού Γύρου” και να σας προσκαλέσω όλους να βλέπουμε τα παιχνίδια, να φωνάζουμε συνθήματα, γενικά να κάνουμε ότι γουστάρουμε.

Έλα όμως που αυτά πλέον απαγορεύονται. Ο νέος αθλητικός νόμος είναι ξεκάθαρος και αυστηρός. Λέσχες αδειοδοτούνται από τις ΠΑΕ και μόνο εφόσον έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Στο Ηράκλειο, όπου πάντα θα βρίσκουμε τον τρόπο να είμαστε ευεργετικοί, αυτό δεν ισχύει. Και βέβαια αυτό δεν ισχύει γιατί γίνεται με τις Αρχές να κλείνουν το μάτι σε εκείνους που ξεκάθαρα γράφουν το νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια δίχως να τους ενδιαφέρει το παραμικρό.

Βέβαια για όλους εμάς που γνωρίζουμε τι παίζει στο Ηράκλειο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αστυνομικές αρχές κάνουν το κομμάτι τους πάνω στον ΟΦΗ και ότι έχει σχέση με αυτόν. Όπως εγώ γράφω για την Λέσχη Φίλων Γυρόπιτας, έτσι και αυτοί έχουν την δική τους Λέσχη Ντόνατς. Κάθονται μέσα στα περιπολικά, τρώνε τα ντόνατς τους και κλείνουν τα μάτια εκεί που θέλουν. Για να μην αδικώ τους αστυνομικούς, έχω προσωπικούς φίλους που θα τρέξουν στην φωτιά για να σώσουν έναν πολίτη αλλά έχουν και κάποιους που τους βλέπεις στον δρόμο και είσαι σίγουρος πως όταν ήταν μικρά παιδιά έτρωγαν μπούλινγκ και είπαν να μεγαλώσουν για να το παίζουν μπαλούρδοι προκειμένου να βγάλουν τα απωθημένα τους.

Υπάρχει το γράμμα του νόμου και το πνεύμα. Στην περίπτωση του ΟΦΗ εξαντλούνται όλα. Και το γράμμα και το πνεύμα. Στην περίπτωση των οπαδών του που οι Λέσχες του είναι 3 από τις 5-6 πανελληνίως που είναι αναγνωρισμένες από το κράτος, λειτουργούν μόνο ως τέτοιες. Pos, φορολογικές δηλώσεις, χαρτιά που ζητούν μόνο σε αυτούς και αφήνουν τους άλλους, γιατί τους αφήνουν και με την ανοχή τους λειτουργούν, να κάνουν πάρτι.

Για να μην το πάω παραπέρα, πως μόνο στο Ηράκλειο βλέπουμε να εξαντλούνται τα περιθώρια του νόμου ακόμα και στην αδειοδότηση του “Γεντί Κουλέ”. Στο γήπεδο που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που μια θύρα παραμένει κλειστή με την δικαιολογία ότι υπάρχουν λόγοι ασφάλειας ενώ εγώ προσωπικά σε πολλά γήπεδα που έχω πάει, το χάλι είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορείς ούτε να δουλέψεις. Και στο Ηράκλειο τι γίνεται; Πάνε και εξαντλούν την αυστηρότητα τους, δεν μιλάω για να είσαι νομότυπος, αυτό εξυπακούεται και είναι αυτονόητο, αλλά ένα παραπάνω.

Οπότε αδέρφια είμαστε και εμείς έτοιμοι να ανοίξουμε νέους δρόμους και από σήμερα εγώ γίνομαι ο ιδρυτής της “Λέσχης Φίλων Γυρόπιτας” ώστε να συγκεντρωνόμαστε και να απολαμβάνουμε το bacardi μας, δεν θα τρώμε γυρόπιτες αλλά θα παθιαζόμαστε για την ομάδα μας. Τι λέτε;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + fourteen =