Ο Φαϊτάκης, τα πρώτα στοιχεία των “μικρών” και ο εξτρέμ που… αγνοείται από τον Λάμπρου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής από την Ολλανδία.

Πρώτες τέσσερις ημέρες στην Ολλανδία και λίγο πολύ μπορούμε πλέον να συζητήσουμε για κάποια πράγματα που έχουν δει τα μάτια μου.

Αν μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση σε ότι έχει να κάνει με τα νέα πρόσωπα, ο Καραχάλιος δείχνει γιατί αποκτήθηκε, ο Μπόρχα Γκονθάλεθ είναι ο κλασσικός Ισπανός full back που θα σου δώσει πράγματα επιθετικά, αρκεί και αμυντικά να είναι συνεπής. Ο Χριστόπουλος θα συμπληρώσει ιδανικά την τετράδα των στόπερ και ο Χατζηθεοδωρίδης δείχνει γιατί από την πρώτη μέρα βάζει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, εξίσου με τον Αμπάντα που δείχνει ότι είναι καλά για την θέση του αριστερού μπακ.

Για τα δικά μας παιδιά, είναι ώρα πλέον να τους βλέπουμε ως παίκτες της πρώτης ομάδας και όχι σαν αθλητές της Κ19. Άρα θα κριτικάρονται ως αυτοί που είναι και όχι ως αυτοί που ήταν.

Ο Ζαχαριουδάκης δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόταν στο κατώφλι της πρώτης ομάδας από το 2022 όταν ο Νιόπλιας τον είχε βάλει δεξιό μπακ σε ένα φιλικό με τον Γιούχτα. Εντυπωσιακό κορμί για την θέση του αμυντικού χαφ, βλέπει γήπεδο, πάει δυνατά στον αντίπαλο, καλή αντίληψη του χώρου.

Ο Φαϊτάκης δείχνει ότι με την μπάλα στα πόδια είναι ότι πιο ντελικάτο έχει βγει από το ΒΑΚ τα προηγούμενα χρόνια. Το παιδί είναι εξαιρετικό με την μπάλα στα πόδια, παίζει με άνεση στο 8 αλλά και στο 10 και για πρώτη φορά θα λάβει μέρος σε ένα πολύ σημαντικό (με βάση το ότι έπαιζε στην Κ19) τεστ κόντρα στην Μπέβερεν. Είναι το κλασσικό και τυπικό 10αρι, που του αρέσει να δημιουργεί αλλά και να εκτελεί και να βρίσκει χώρους μπροστά του.

Ο Χνάρης έχει σημαντικό ύψος για στόπερ, του λείπει η δύναμη αλλά αυτό είναι κάτι που φτιάχνεται στην πορεία και μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Ο Πιστικός με τον Φανουράκη είναι μεσοεπιθετικοί που έχουν επαφή με την εστία αλλά προφανώς και λόγω θέσης, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός από ότι στις υπόλοιπες.

Πλέον, 32 ημέρες πριν την έναρξη πριν την πρώτη αγωνιστική, αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν όλα σωστά (μιλώντας στην θεωρία πάντα) στις θέσεις των εξτρέμ. Εκεί που έχουμε να δούμε κανονικό παίκτη, από τον Λάμπρου και πιο πριν τον Σεμέντο. Άρα όταν έχουμε δύο μόλις δύο εξτρέμ σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, κάτι δεν πήγε σωστά τα προηγούμενα. Ο ΟΦΗ κινείται για να πάρει παίκτες που θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά και εμείς περιμένουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Ένα άλλο ερωτηματικό είναι και τι απόφαση θα πάρει ο Δέλλας για τον “αντί – Τοράλ”. Ο προπονητής του ΟΦΗ θεωρεί, μέχρι τώρα, ότι την δουλειά μπορεί να του την κάνει ο Χιμένεθ εγώ όμως την ίδια ώρα θεωρώ πως είναι ρίσκο να μην αποκτηθεί παίκτης εκεί. Ο Ισπανός πράγματι είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα, η καριέρα του το αποδεικνύει αυτό αλλά είναι ένα ζήτημα το κάτα πόσο μπορεί να καλύψει θέση που είναι και νευραλγική αλλά και ιδιαίτερη για μια μεγάλη χρονιά με 35-40 παιχνίδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Αν δεν πάρουμε καλούς επιθετικούς, πάλι 10η θέση θα καπαρωσουμε.

  2. Μανώλη για εξτρέμ ακούμε αλλά εξτρέμ δεν βλέπουμε. Βέβαια όπως έχεις πει και εσυ ο οφη θέλει παίχτες πρώτης γραμμή και συνήθως αυτοί οι παίχτες θέλουνε χρήματα αλλά με τον πρόεδρο του ινστα αυτά γίνονται.
    Υγ. Και μην αρχίσουμε πάλι ότι δώσαμε λεφτά για τον Καραχάλιο,τέτοια λεφτά τα δίνει ακόμα και η Λαμία

  3. O Καραχάλιος είναι παίκτης ομάδας που υποβιβάζεται…τον έχουμε δει τον ξέρουμε…το Χριστόπουλο δεν τον υπολόγιζαν ούτε ως ρεζέρβα στην Τρίπολη τον έδιωξαν τον πειραμε εμείς.ο χατζηθεοδωριδης το ίδιο και το αυτό……ο Φερνάντες είναι ένας μέτριος παίκτης στυλ αμπαντα….Για πιο λόγο να τους κάνουμε παίκτες ικανούς;;;; Για να γεμίσει προσδοκίες ο κόσμος και μετά να βρίζει τον μπουση;; αυτό θες Μανώλη;; Υπάρχει σαφής μείωση του μπάτζετ… καλός… να αρχίσουν να αξιοποιούν και τις ακαδημίες…και αυτό καλός.. προτιμότερο από κάθε παλτό που περνούμε και πληρώνετε τσάμπα…. ελπίζω να σωθούμε άνετα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + 7 =