Μπήκαν οι βάσεις, έρχονται οι πινελιές για την αναβάθμιση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Λίγο πριν αναχωρήσω για το 11ο καλοκαίρι με τον ΟΦΗ, η αλήθεια είναι πως την φετινή προετοιμασία την περιμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Ο λόγος είναι η παρουσία του Τραϊανού Δέλλα γιατί λίγο πολύ, μπορώ να πω ότι έχω ζήσει αρκετά τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Πάντα όταν βρίσκομαι τα καλοκαίρια στην προετοιμασία, με βοηθάει να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Κάθε προπονητής με την δική του φιλοσοφία αλλά με ιντριγκάρει η παρουσία του Τράι για να δω το σκεπτικό του, το τι ομάδα θέλει να δημιουργήσει αν και λίγο πολύ έχουμε δει τι έχει στο δικό του μυαλό.

Ο ΟΦΗ αναχωρεί την Παρασκευή έχοντας κάνει τέσσερις μεταγραφές και τον Φλιπονό κλεισμένο – άρα έχει ανέβει ο αριθμός στο “5”.

Σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές, θέλω πάλι να προσθέσω κάτι. Και ας γίνω ο κακός, μα έτσι και αλλιώς έχω συνηθίσει τον ρόλο αυτόν, λες και παίζω σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Ο ΟΦΗ λειτουργεί με ένα μοντέλο λειτουργίας που είναι υψηλού επιπέδου και οργάνωσης. Υπάρχει ένας αρχισκάουτερ (Παπαντωνόπουλος) που έχει θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ, προστέθηκε και ο Μάρκος για τους εν Ελλάδι στόχους και στο τέλος ότι ξεχωρίζει, πάει στον Δέλλα. Προφανώς ο κόσμος θέλει ονόματα, θέλει μεταγραφές από τα “πάνω ράφια”, παλιότερα και εγώ γούστα να βάζω τέτοιους εμφατικούς τίτλους αλλά μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας αντιλήφθηκα πως την διαφορά στο ποδόσφαιρο την κάνουν οι σωστές και όχι οι ακριβές επιλογές. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα από παίκτες που ήρθαν, δεν τους ήξερε κανείς (Φιγκεϊρέντο) και έκαναν πάταγο και άλλοι που τους παρουσιάσαμε σαν βόμβες (Καστάνιος) και στο τέλος έσκασαν στα χέρια μας.

Ο ΟΦΗ δεν πάει σε φτηνές επιλογές, όπως πιστεύει κάποιος ή άλλοι που έχουν άγνοια του ρεπορτάζ και απλά πετάνε τις μπαρούφες τους για να έχουν να γράφουν, ούτε κάθεται και περιμένει την θεία επιφοίτηση για να έρθουν οι μεταγραφές. Όταν ένας παίκτης φτάνει στο σημείο να κλείσει και να συμφωνήσει, έχει γίνει μια προεργασία 20 – 25 ημερών – μπορεί και παραπάνω.

Ο ΟΦΗ αναχωρεί για την Ολλανδία το πρωί της Παρασκευής έχοντας χτιστεί ένας κορμός ήδη με τις 4+1 μεταγραφές και απομένουν μόνο οι πινελιές για να κλείσει το ρόστερ: Τα εξτρέμ, ο στόπερ – θέλω να πιστεύω και ένα 10αρι και ο επιθετικός.

Οι πινελιές αυτές προφανώς, ειδικά οι εξτρέμ, πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου που θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά. Εγώ, σήμερα 11 του Ιούλη δεν ανησυχώ για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ με βάση όσα ακούγονται στον αέρα και την ελληνική αγορά γιατί δεν ζούμε και στην Αμερική αλλά στην Ελλάδα όπου λίγο – πολύ μαθαίνουμε πράγματα για την μισή Λίγκα. Με βάση όσα έχουν φτάσει στα αυτιά μου, ο ΟΦΗ στοχεύει ψηλά στις θέσεις των εξτρέμ. Και δεν μιλάω για ονόματα αλλά για παίκτες που θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά μεσοεπιθετικά. Γιατί προφανώς εκεί χρειάζεται να γίνει η ενίσχυση με παίκτες ποιοτικούς που θα έρθουν και θα κάνουν αυτό που χρειάζεται και αυτό που δεν είδαν τα μάτια μας, τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Συγγνώμη οι βάσεις είναι ο Καραχάλιος ο Χριστόδουλος και ο Φερνάντες;;Για τον στόχο της παραμονής αν μιλάμε τότε έχουμε πέσει ήδη….με αυτούς τους παίκτες δεν πρόκειται να σωθούμε… δυστυχώς οι δημοσιογράφοι συνεχίζεται να πουλάτε σανό…το αποτέλεσμα θα μιλήσει στο τέλος της χρονιάς…θα βρείτε ένα κάρο δικαιολογίες…και ξανά τα ίδια….ΥΓ: Δεν είναι κακό να πεις ότι το ρόστερ είναι αδύναμο…κακό είναι ένα αδύναμο ρόστερ να προσπαθείς να το μεγαλώσεις με τα λόγια…το αποτέλεσμα δυστυχώς η ευτυχώς μιλάει από μόνο του..και τότε εκτίθεσαι…

  2. Τον Φιγκειρεδο μπορεί να μην τον ήξερε κανείς…αλλά πλέον τής ηλικίας..πλιν της καταγωγής ( Βραζιλιάνος)…τον Καραχάλιο τον ξέρουμε…ούτε σε ομάδα Β Εθνικής δεν παίζει….μας τον παρουσιάζετε ξαφνικά και αυτόν για παίκτη 5δας;; γιατί;;;

  3. Για τον κ. Σαρρή:
    Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + twenty =