Και τώρα θέλει παίκτες που να κάνουν την διαφορά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο Gentikoule.

Το πρώτο μέρος της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε με την κάλυψη των κενών στην άμυνα. Ο Χριστόπουλος είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με τον Λουκάο, επίσης το ίδιο πιστεύω για τον Καραχάλιο αντί του Μεγιάδο και οι Γκονθάλεθ, Χατζηθεωρίδης έχουν χαρακτηριστικά που μπορούν να βρεθούν στον ίδιο δρόμο. Για τον Χατζηθεοδωρίδη έχουμε μια άποψη, παράλληλα τα + του σε σχέση με τον Ισλανδό είναι ότι πρόκειται για Έλληνα, σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν (την καλύτερη της καριέρας του), με υψηλό κίνητρο έχοντας πάρει την απόφαση του ότι κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

Για τον Ισπανό, δεδομένα δεν έχουμε άποψη. Το ότι ο Δέλλας τον ήθελε εξαρχής και ο ΟΦΗ δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία για να διαπραγματευτεί με κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή στην θέση του δεξιού μπακ είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Προφανώς δεν μπορεί να είναι χειρότερος από τον φετινό Λάρσον που νομίζαμε ότι μπήκε μέσα του το φάντασμα από τους Ghostbusters αλλά και το γεγονός ότι ο προπονητής του ΟΦΗ τον είχε παρακολουθήσει αρκετά για να τον θέλει από τις αρχές του Ιούνη, είναι κάτι που μας δείχνει κάποια πράγματα.

Η δεύτερη φάση της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΟΦΗ θα είναι εκτός Ελλάδας. Προφανώς δεν υπάρχουν Έλληνες που να είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά ενώ μέσα σε όλα θα πρέπει πραγματικά να κάνεις προσθήκες που θα σε αναβαθμίσουν ποιοτικά. Ο ΟΦΗ πέρυσι δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τα εξτρέμ του με εξαίρεση το δίμηνο του Δέλλα στον πάγκο του και αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει. Μη έχοντας την διάθεση ν’ ανοίξω beef με κανέναν, μιας και το προσωπικό μου mood είναι ήδη καλό, η προεργασία που έκανε ο ΟΦΗ μεταγραφικά με τις τέσσερις προσθήκες, του δίνει τον χρόνο να πάει στην Ολλανδία και να πάρει παίκτες με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Τράι, να έρθουν εξτρέμ που θα είναι σε θέση να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους και να προσδώσουν χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο ρόστερ του ΟΦΗ.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας το δείγμα γραφής του ΟΦΗ επί Δέλλα, τολμώ να πω ότι θέλει παίκτες που να διαθέτουν το απρόβλεπτο στο παιχνίδι τους, να είναι εξαιρετικοί στο παιχνίδι 1 vs 1, να δημιουργούν φάσεις για τους εαυτούς τους αλλά και για τους συμπαίκτες τους.

Όμως η γενική άποψη είναι ότι εκεί ο ΟΦΗ χρειάζεται παίκτες για να κάνουν την διαφορά και τέτοιους δεν είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο τελευταίος κανονικός winger που είδαμε στον ΟΦΗ ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου και από τότε προήλθε το χάος. Ο Ντίκο την μια ήταν εξτρέμ, την άλλη φορ, ο Ριέρα καθυστέρησε να δώσει πράγματα, ο Μπακού δύο έπαιξε και τέσσερις όχι.

Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για τον στόπερ αλλά αυτο το θέμα το έχουμε αναλύσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και όλοι γνωρίζουμε πως ο παίκτης που θέλει να φέρει ο ΟΦΗ να είναι καλύτερος τόσο από αυτούς που έχει, όσο και από τον Βούρο που έφυγε.

Στο θέμα του επιθετικού, καθώς διαβάζω δεξιά και αριστερά ο ΟΦΗ δεν θα βιαστεί – είναι ο παράγοντας Χιμένεθ και το που σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει ο Δέλλας ενώ σημαντική προϋπόθεση είναι και ο αντικαταστάτης του Τοράλ – η απόφαση για τον οποίο πρέπει να παρθεί με ηρεμία γιατί εκεί λάθος απόφαση δεν χωράει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + seven =