Σχόλιο για πολλά και πολλούς…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μιας και η επικαιρότητα γύρω από τα θέματα του ΟΦΗ είναι συγκεκριμένη, είπα εν μέσω καλοκαιρινής και χαλαρής διάθεσης να σχολίασω τα γύρω γύρω μέσα από bullets για να είναι πιο ευχάριστη η νότα…

  • Στον ΟΦΗ είχαν “κυκλώσει” την 12η Ιουλίου ως κρίσιμη ημερομηνία για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Πηγαίνοντας βάσει πλάνου, είχαν εστιάσει σε αριστερό+δεξί μπακ, αμυντικό χαφ, στόπερ και εξτρέμ μέχρι και ν’ αναχωρήσει για την Ολλανδία και από εκεί και έπειτα να γίνουν οι υπόλοιπες κινήσεις.

 

  • Ήδη ο ΟΦΗ μέσα σε 9 ημέρες έχει κλείσει τα τρία κενά και πλέον για το επόμενο 20ημερο θέλει να κλείσει τις θέσεις των στόπερ και του εξτρέμ.

 

  • Για την θέση του στόπερ ο ΟΦΗ πάει, στην θεωρία πάντα, να πάρει παίκτη που να είναι καλύτερος των Βούρου και Μπρεσάν. Είναι δύσκολη η σύγκριση, δεν λέμε, αλλά αναπόφευκτα θα γίνει όταν φεύγει ο κορυφαίος σου στόπερ, τα τελευταία 4 χρόνια.

 

  • Βλέπω πως στον περίγυρο του ΟΦΗ επικρατεί ένας τρόπον τινά εκνευρισμός που εγώ επιμένω πως είναι αδικαιολόγητος. Σημασία έχει όχι πλέον οι παίκτες που φεύγουν αλλά οι παίκτες που έρχονται όμως καιρός και χρόνος υπάρχει

 

  • Η παρουσία χρόνου έχει βέβαια διπλή ανάγνωση. Αφενός ο ΟΦΗ μπορεί μέσα από αυτό το χρονικό περιθώριο να βρει τις καλύτερες επιλογές και αφετέρου όμως το ότι δεν έχει πίεση, ούτε άγχος του δίνει και το ελεύθερο να μην στοχεύσει λανθασμένα μεταγραφικά

 

  • Είναι προφανής η στροφή του ΟΦΗ σε παίκτες που να είναι μικρότερης (άρα και παραγωγικής ηλικίας ποδοσφαιρικά) αφού κακά τα ψέμματα υπήρχε μεγάλος μέσος όρος ηλικίας, κορεσμός που δεν έκανε καλό ούτε μέσα στα αποδυτήρια αλλά ούτε μέσα στο γήπεδο

 

  • Ο ΟΦΗ μέχρι στιγμής έχει πάρει τρεις παίκτες (δύο 28 χρονών, ένας 26 χρονών) και δείχνει την διάθεση του να πάρει παίκτες με φιλοδοξίες, όχι να έρθουν στο Ηράκλειο για να παίξουν μπάλα μια χρονιά και μετά να κάνουν διακοπές.

 

  • Η αλλαγή κατεύθυνσης στην μεταγραφική αναζήτηση του ΟΦΗ δείχνει και το σκεπτικό του Τραϊανού Δέλλα ότι θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που ν’ αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση τόσο στο εσωτερικό της ομάδας, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

  • Οι αποχωρήσεις ήρθαν με τέτοιο τρόπο που θα δημιουργήσουν συγκρίσεις. Για αυτό θέλει προσοχή αλλά και αγωνιστικά έχει σημασία να γίνει upgrade στο ρόστερ του ΟΦΗ ανά θέση.

 

  • Ο Μιγκέλ Μεγιάδο δεν το έχει κουνήσει από το Ηράκλειο, συνεχίζει τις διακοπές του στην πόλη μας όμως και κάθε πρωί βγάζει story από το Βαρδινογιάννειο. Αυτό δείχνει αφενός ότι δεν σταμάτησε ν’ αγαπάει την ομάδα αλλά και αφετέρου ότι θέλει να ρίξει γέφυρες με τον ΟΦΗ.

 

  • – Δύο, τρεις αναρτήσεις από το Instagram δείχνουν ότι ο Αργεντινός είναι μετανιωμένος και έπεσε θύμα κακών συμβουλάτορων. Ο ΟΦΗ μεταγραφικά κάλυψε το κενό του με τον Καραχάλιο και αν κάποιος βγήκε χαμένος από τις τελικές αποφάσεις, αυτός είναι ο “Μέγια”. Και πράγματι είναι στενάχωρο γιατί πρόκειται για ένα παιδί που αγαπάει την ομάδα, αγαπάει την πόλη όμως η τελική του απόφαση είναι εκείνη που έμεινε. Γέφυρες ρίχνει με κάθε τρόπο προς τον ΟΦΗ αλλά στην ομάδα πήραν μια απόφαση που δεν δείχνει να αλλάζει.

 

  • Πολλές είναι οι ερωτήσεις στο γιατί ο Απόλλωνας Λεμεσού δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την μεταγραφή του Βούρου παρότι ο “Πράξι” έχει φύγει από το Ηράκλειο εδώ και αρκετό καιρό; Ψάχνοντας λίγο προς Κύπρο μεριά έμαθα πως η ανακοίνωση καθυστερεί επειδή έχει σχέση πρόσφατα με κάρτα οικονομικής ενίσχυσης του σωματείου. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο και η μεταγραφή θα ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου; Ίδωμεν…

 

  • Το τι διαρροές μεταγραφικά στην Αθήνα περί ενδιαφέροντος του ΟΦΗ για διάφορους παίκτες που ο κόσμος διάβαζε τα ονόματα τους και ήταν στα κάγκελα, δεν λέγεται. Με το ζόρι ο ΟΦΗ να ψωνίσει από συγκεκριμένους κύκλους που έχουν άμεση πρόσβαση σε δημοσιογραφικά γραφεία. Και να το ένα όνομα στην επιφάνεια και να το άλλο όνομα και πήγαινε – έλα μεταξύ της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Τελικά μόνο ο Καραχάλιος είχε βγει προς τα έξω.

 

  • Α, μιας και έγραψα για Καραχάλιο. Είναι αλήθεια πως εκτός του Αστέρα Τρίπολης, στην πορεία εμφανίστηκαν ακόμα δύο ομάδες με στενές σχέσεις μεταξύ τους που προσπάθησαν να πείσουν τον ΠΑΣ (ετσιθελικά) και το ίδιο το παιδί να πάει στην μια εξ’ αυτών; Θα έχει ενδιαφέρον αν ποτέ δημοσιοποιηθούν αυτές οι λεπτομέρειες, τι και πως πήγε να συμβει.

 

  • Η αποχώρηση του Τοράλ ήταν ένα πλήγμα. Διαφωνώ προσωπικά με όσους λένε πως όσα μπορούσε να δώσει, τα έδωσε. Ο Ισπανός είναι παιχταράς, αγαπάει το νησί και τον ΟΦΗ όμως ουδείς μπορούσε να πει όχι στην πρόταση που του έγινε από την Ινδία. Στον ΟΦΗ δεν είναι τυχαίο πως δεν είχαν κανένα παράπονο από την συμπεριφορά του γιατί ήταν εξαρχής ειλικρινής, δεν επιχείρησε να εκβιάσει καταστάσεις αλλά ούτε και να αποσπάσει περισσότερα χρήματα. Για αυτό και τράβηξε τόσο πολύ.

 

  • Η αναπλήρωση του κενού του πρέπει να γίνει την ίδια ώρα με σωστό τρόπο. Δεκάρι που να είναι σε θέση να κάνει την διαφορά, παίκτης που να μπει στα παπούτσια του Ισπανού δύσκολα θα βρεθεί. Όμως η αντικατάσταση του Ισπανού είναι ένα σημαντικό θέμα για την θέση “10” που μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω όμως δεν θα είναι η καλύτερη λύση για τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Μανώλη με τον Καραχάλιο τι συμβαίνει.Εχουν περάσει τρεις μέρες από τότε που έγραψες ότι συμφώνησε και ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση από την ΠΑΕ ΟΦΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × three =