Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.
Με την χρονιά να οδεύει προς το τέλος της, είναι φυσιολογικό να έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη και πως θα δημιουργηθεί το ρόστερ του ΟΦΗ. Προφανώς και ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα περιμένει το τελευταίο… 90λεπτο προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του για την δημιουργία του ρόστερ της σεζόν 24 – 25 αλλά είναι δεδομένο πως και ο ίδιος θέλει να καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις με την ολοκλήρωση της φετινής διαδικασίας.
Επειδή διαβάζω ορισμένα σχόλια περί αποδόμησης του κορμού, αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ έχει 12 συμβόλαια ποδοσφαιριστών που μπορούν ν’ αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Είναι εύκολο αρκετοί να καταφεύγουν στο “δώστε λεφτά – πάρτε παίκτες” αλλά η ιστορία έχει δείξει πως την διαφορά δεν την κάνουν τα χρήματα αλλά οι σωστές επιλογές. Προφανώς θα υπάρξουν και αστοχίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του πλανήτη, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι θέμα αποφάσεων ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν.
Το σκεπτικό του Τράι δεν είναι λάθος, δεν γίνεται κάθε χρόνο να κάνεις 10 και 12 μεταγραφές για να φτιάξεις ομάδα γιατί αυτό θα σ’ ακολουθήσει μέσα στην χρονιά και θα κουβαλάς ένα πρόβλημα που το δημιούργησες ο ίδιος.
Η δομή του ΟΦΗ είναι εκείνη που θα έχει ενδιαφέρον αν θ’ αλλάξει στο τέλος της χρονιάς και πως θα παρθούν οι αποφάσεις για την στελέχωση του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Προσπαθώ αρκετές φορές μέσα από τις εκπομπές μου ν’ αφήσω στην άκρη τη νοοτροπία περασμένων δεκαετιών αναφορικά με το πως μια ομάδα καταλήγει σε μεταγραφές. Τα νέα παιδιά, παρατηρώ με ενδιαφέρον στα social media, ότι έχουν ευρύ φάσμα γνώσεων, επιχειρούν να κάνουν τις δικές τους αναλύσεις, να εξηγούν τι σημαίνει xgoals, να έχουν μια δική τους οπτική για το ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Παρότι δεν ζουν επαγγελματικά, οι νέες γενιές φιλάθλων, από το ποδόσφαιρο, είναι κάτι που τους αρέσει να το επιχειρούν και αυτό μόνο χαρά μπορεί να προσφέρει γιατί δείχνουν ότι εξελίσσονται και εκσυγχρονίζονται οι επόμενες φουρνιές που θα βρίσκονται στις εξέδρες των γηπέδων.
Το ποδόσφαιρο πλέον έχει γίνει επιστήμη, ο ΟΦΗ ακολουθεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους που χρειάζεται πλέον να είναι καθημερινότητα για ένα σύγχρονο club.
Όλα τα παραπάνω τα γράφω γιατί εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ναι και την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις από τον κόσμο (και σωστά) αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένα ευρύ φάσμα του πως λειτουργεί ένα club του μεγέθους του ΟΦΗ.
Τέλος, θ’ αναφερθώ στο παιχνίδι με τον Βόλο όπου ο Μπέος καίγεται και ο ΟΦΗ θα πρέπει να τον κερδίσει γιατί πάει πολύ να μετράει συνεχόμενες αναμετρήσεις δίχως να έχει πάρει το τρίποντο.