Η παραδοχή των λαθών αφετηρία για τον ΟΦΗ των επόμενων χρόνων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το “κάναμε λάθη” που ακούστηκε από όλους είναι η αφετηρία για το χτίσιμο ενός ισχυρού ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

24 ώρες μετά την συνέντευξη τύπου με την οποία ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τον ΟΦΗ όχι μόνο της επόμενης χρονιάς αλλά και των επόμενων που θα ακολουθήσουν. Η παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή είδηση, η επιθυμία του Μιχάλη Μπούση για να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα δικό του υπερσύγχρονο γήπεδο επίσης είναι ένα σημαντικό θέμα και βέβαια όλη η δυναμική που βγήκε για το μέλλον του club.

Εγώ όμως θέλω να σταθού κάπου αλλού, παραδόξως δεν είδα να δοθεί μεγάλη βαρύτητα, η ειλικρίνεια και η παραδοχή όλων (Μπούση, Σαμαρά, Πουρσανίδη) πως την φετινή σεζόν έγιναν λάθη. Το ότι έγιναν λάθη, έγιναν. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι.

Και παρότι το θέμα της χθεσινής συνέντευξης τύπου ήταν παντελώς διαφορετικό, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία παραδέχτηκαν τα λάθη που έγιναν κατά την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Το να παραδέχεσαι τα λάθη σου είναι μια αυτογνωσία, διαψεύδει και συντρίβει όλους όσους έλεγαν πως στον ΟΦΗ δεν γνωρίζουν τα λάθη που έγιναν και πως βρίσκοταν εκτός πραγματικότητας.

Η παραδοχή των λαθών τόσο από τον Γιώργο Σαμαρά, όσο και από τον Ηλία Πουρσανίδη αλλά και από τον επικεφαλής της ΠΑΕ Μιχάλη Μπούση δείχνει πως αναγνώρισαν το τι πήγε λάθος, ξέρουν τι δεν πήγε σωστά αλλά κυρίως τι πρέπει να διορθωθεί για τα επόμενα χρόνια. Όλοι ξέρουν, κυρίως όσοι είναι εντός του ΟΦΗ, ότι άλλη παρόμοια χρονιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξαναγίνει στο μέλλον. Το σημαντικότερο στην ανθρωπότητα είναι πάντα η παραδοχή του λάθους, να μην ζει κανείς σε μια γυάλα και κυρίως να αναγνωρίζει το τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί. Η μεγαλύτερη “είδηση” είναι αυτή. Να κοιτάξεις μπροστά γνωρίζοντας το τι έκανες πίσω σου.

Να μπορείς να κοιτάξεις το μέλλον ώστε να γνωρίζεις τι έκανες στο παρελθόν για να μην επαναληφθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Η αναγνώριση των λαθών έχει αξία όταν αυτά αναφέρονται ονομαστικά.. Αυτό το λάθος, το τάδε λάθος κι όχι αόριστα κάναμε λάθη.. Ποια είναι λοιπόν τα λάθη ακριβώς κύριε σαμαρά; τέλος πάντων, ένα λάθος να μην επαναληφθεί.. Η υποτίμηση του πρωταθλήματος, το οποίο δεν είναι σχολικοί αγώνες ούτε σαβουαρ βιβρ.. Αυτα

    1. Στο τέλος της δεύτερης σειράς μιλάς σωστά. Όταν διορθώνονται και δεν επαναλαμβάνονται.
      Η ονομαστική αναφορά των λαθών και των υπευθύνων δε νομίζω ότι σημαίνει απολύτως τίποτα, άντε και έβγαινε προχθές με μια λίστα και άρχιζε να αποκαλύπτει κινήσεις, ονόματα, διευθύνσεις, άντε και τους βρίζαμε, άντε και τους σουβλίζαμε στα Λιοντάρια… Αν είναι να έχουν μείνει οι επιπτώσεις στην ίδια την ομάδα, κατόπιν εορτής τι να το κάνεις;
      Η μη επανάληψη και κυρίως η εγρήγορση από όλους στην ομάδα έχει σημασία ώστε να επισημανθούν και να διορθωθούν έγκαιρα. Ναι μεν όχι σαν την πλειοψηφία των ομάδων που στην πρώτη ήττα πέφτουν ή κεφάλια ή ξεφτίλα και γιούχες, αλλά να μην καθόμαστε επι μήνες να κοιτάμε όπως γινόταν φέτος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 2 =