Σαν τους πολιτικούς γίνεστε βρε…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για εκείνους που ζηλεύουν την δόξα των πολιτικών και φτάνουν στο σημείο να γίνονται σαν και αυτούς.

Πραγματικά, θέλω να γράψω πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Όμως, θα τα βάλω σε μια σειρά για να έχω την δυνατότητα να αναλύσω και καλύτερα όλα όσα έχω να πω. Σήμερα θα αναφερθώ σε όλους αυτούς που φρόντισαν να ασχοληθούν με το κλίμα που δημιούργησαν πριν την σέντρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Όλους εκείνους που φρόντισαν να βάλουν στο επίκεντρο της κριτικής τους τον ΟΦΗ, τον Μαχλά και τον κόσμο του.

Δεν θα κάνω τον συνήγορο του Μαχλά, ούτε έχω τέτοια διάθεση ή πρόθεση. Θέλω πάντα μέσα από το Gentikoule να κάνω τον συνήγορο του ΟΦΗ. Μέσα από την κατάλληλη κριτική του δικαιώματος που δίνει η δουλειά μου. Όμως, η κριτική έχει μεγάλη διαφορά με όλα όσα έγιναν με αφορμή τις δηλώσεις του Μαχλά για τον Μαρινάκη.

Οι «πράσινοι» μπροστά στην έχθρα τους για τον Ολυμπιακό έβαλαν στην μέση τον ΟΦΗ και τον πρόεδρο του. Και ως κατάλληλο «όχημα» βρήκαν τις δηλώσεις του Μαχλά που εκθείαζε τον Μαρινάκη. Δηλαδή, πείτε μου, υπήρχε περίπτωση να πει ο Μαχλάς μια κακή κουβέντα για τον Μαρινάκη; Και γιατί να το κάνει άλλωστε. Υπάρχει καμία έχθρα μεταξύ τους και δεν το γνωρίζουμε;

Η έχθρα και η αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των οπαδών είναι κάτι διαφορετικό και είμαι και εγώ μαζί τους, πάντα στα επιτρεπτά όρια. Όμως, όχι και σε αυτό το σημείο. Οι «πράσινοι» έφυγαν από τον ΟΦΗ όμως με τον τρόπο τους συνεχίζουν να κάνουν ζημιά στην ομάδα και το προφίλ της. Με αυτά που γράφουν, που λένε και που κάνουν «δηλητηριάζουν» την ψυχή του κάθε Ομιλήτη.

Όμως αυτό δεν πρέπει να γίνεται. 70 σχόλια γράφτηκαν από φιλάθλους του ΟΦΗ στο θέμα με τις δηλώσεις του Μαχλά για τον Μαρινάκη. Και τα 2/3 ήταν αρνητικά για τον πρόεδρο του ΟΦΗ. Γιατί; Επειδή είπε για τον Μαρινάκη ότι «χώνει» λεφτά και ότι επενδύει λεφτά προαναγγέλοντας την ήττα και τον διασυρμό του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Ενώ αν «μπινελίκωνε» τον Μαρινάκη, είμαι σίγουρος ότι όλα τα σχόλια θα εκθείαζαν τον Μαχλά και θα τον αποθέωναν.

Ηρεμία γιατί ώρες – ώρες σκέφτομαι ότι αυτή η ομάδα θέλει, χρειάζεται και πρέπει να έχει καλύτερους φιλάθλους από κάποιους που φροντίζουν με την πρώτη αφορμή να τα χώνουν όπου βρουν δίχως μάλιστα να ασκούν κριτική που θα βελτιώσει και θα κάνει καλύτερους τους πάντες.

Να τον βρίζουν, να τον υποτιμούν και να τον λοιδορούν οι εχθροί του, τον ΟΦΗ το περιμένω και δεν μου προκαλεί εντύπωση. Όμως, δεν είναι δυνατόν και οι δικοί του φίλαθλοι – παίρνω ως δείγμα τα σχόλια του Gentikoule – να τον πετούν στην άκρη λες και είναι σκουπίδι.

Κάποιοι γίνεστε σαν τους πολιτικούς. Στις χαρές βγαίνουν και… τάζουν τα πάντα όπου υπόσχονται… «λαγούς με πετραχήλια» και στις στραβές κάνουν… «κωλοτούμπες». Δεν χρειάζεται αυτό και απαιτείται περισσότερο καθαρό μυαλό για να μην βιάζονται ιδέες, πρόσωπα και θεσμοί….

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Να αγιασει το πληκρολογιο σου Μανωλη!!!!!!

  2. ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΡΗ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ…ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΑΡΑ ΜΑΣ.

    1. Φίλε Γιώργο, μα για αυτό γράφω και εγώ. Επειδή πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι νοήμονες… Όμως, σε κάποια πράγματα, η λογική πάει περίπατος… Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν αποστομωτική μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη

      1. Σαρρή απλά δε χρειαζόταν να πει τίποτα ο Μαχλάς….γιατί να πει;Επικοινωνιακά ήταν λάθος είτε μας αρέσει είτε όχι….αυτό έλεγα προχτές αυτό λέω και σήμερα…Το Μαχλά τον έχω υπερασπιστεί(ανάτρεξε σε παλιότερα άρθρα σου που τον έκραζαν για μεταγραφές και όχι μόνο) και πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για τον ΟΦΗ….όμως ουδείς αλάθανστος και όταν λες σε κάποιον τα λάθη του δε σε κάνει κακό.Επιμένω επίσης ότι λάθος σου ήταν που έκοψες το συγκεκριμένο κομμάτι των δηλώσεων….Τώρα τα υπόλοιπα είναι φιλολογία….Ακόμα κι αν έχανε ο ΟΦΗ χτες δε σήμαινε ότι ο Μαχλάς είναι τσάτσος…μαυτή τη λογική τσάτσοι είναι όλοι οι πρόεδροι της κατηγορίας γιατί όλοι ανεξεραίτως την έχουν πιεί στο Καραισκάκη!Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι ήταν αναγκαίο να τα πει αυτά;

  3. Mανο εγραψες παλι! Το τι ακουσα πριν το ματς δε λεγεται. απο λαγους αλλο τιποτα. Τα πετραχιλια τους ελειπαν. Μετα ακουστηκε και το …… ε σας το δωσαν! Οσα δε φτανει η αλεπου……. Και κατι ακομα.Στο χωριο μου λενε: Η δικαιολογια ειναι σαν την Κ…τρυπιδα. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ. Εμεις την ομαδα μας για την παρτυ μας. Μηπως ξεχασαμε το…. σε οποια κι αν παιζεις εθνικη! ΟΜΙΛΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

  4. manwlh pes toys oloi myga twra 3erwles…

  5. MANO ,SAN NA MI PERASE MIA MERA POU LEEI KAI TO TRAGOUDI ALLA EGW EPIMENW OTI I DILWSI TOU MAXLA ITAN KAI AKAIRI KAI ASTOXI….

  6. μανο απο το μάιο που τρεχει η ομαδα εξωγηπεδικα στα σχολια υπάρχουν οι ιδιοι και οι ιδιοι που τη μια χαιροντουσαν και την επομενη με τη πρωτη υποψια στραβης τα χωνανε σε μαχλα και διοικηση. υπομονη ακομα και αυτοι με το παθος τους αγαπανε και βοηθανε την ομαδα και ας γκρινιαζουν σαν τις παρθενες

  7. mpravo stous pektes, prim den etaxe i dioikisi gia to paixnidi afto???????

  8. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ………….ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ Η Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΧΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ………..ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΣΧΕΤΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝΕ ………ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ …………………ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΑΣΤΟΧΗ-ΑΚΑΙΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΧΛΑ

  9. Mano tha mporoyse kallista na pei ta ethimotypika o Maxlas gia ton Marinaki kai na teleionei. Ti paei na pei “oti kalytero exei perasei apo to podosfairo” ? Xehastikane grigora oi synomilies me ta alla lamogia kai oi apostoles straton stin Patra kai xafnika egine theos o Vangellas? De leo na ton vrisei i na ton xemprostiazei, alla na min toy glyfei kai ta opisthia, einai kai megala kai thelei polyyyyy gleipsimo o Vaggelas.

    YG Sorry gia ta Greeklish alla to laptop moy pernaei klimaktirio kai kanei ta dika toy.

  10. ξυπνατε γαμω το φελεκι μου!!!παμε μπροστα με ηρεμια!
    η παραμονη ειναι εφικτη…παμε μπροστα και οτι κανουμε.οφη ειμαστε.δεν χαιρομαστε για το χ στο τηγανι,,,χαιρομαστε γιατι η ομιλαρα παιζει μπαλα!
    κοιτα κατασταση,,,στις 4 τα ξεμερωματα και να γραφω για τον οφη!!!!! α μωρη αρρωστια

  11. Όπως εγραψα και χθές, ευτυχως η ομαδα μας δικαιωσε μεσα στο γηπεδο και μπραβο στα παιδιά και στο προπονητικό team!! Η δηλωσεις Μαχλά παραμενουν αστοχες.

  12. ΠΕΣΤΑ ΜΑΝΩΛΗ, ΓΙΑΤΗ ΛΕΜΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΘΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.

  13. Συγνώμη Μάνο μου και ξέρεις πόσο σε εκτιμώ αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ακόμα θεωρώ την δήλωση του Μαχλά άκυρη……..Δεν ανέχομαι να τον λέει (ότι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο)…..και δεν με νοιάζει αν το εννοεί για τα λεφτά ή για το οτιδήποτε άλλο,αλλά με νοιάζει που είπε αυτό το λ@@@ έτσι…..Στην ζωή μου δεν έχω μάθει να είμαι κωλοτούμπας και δεν θα γίνω τώρα…..Αυτό πιστεύω και εγώ και μάλιστα σε μία συζήτηση που είχα εχθές με κάποιους φίλους μου Ολυμπιακούς συμφώνησαν μαζί μου στο ότι,η δήλωση αυτή ήρθε σε λάθπος χρονικό σημείο και για λάθος άνθρωπο!!!!Όπως και να έχει η Ομιλάρα μας τα κατάφερε και μας δίδαξε πάθος και τόλμη…Απλά μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα και γράψουν πάλι για κανένα Europa League οι φίλαθλοι μας….ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ………..Άντε καλή μας συνέχεια….

  14. Θα παρακαλούσα τους φιλαθλους μας να μην παίζουν το άθλιο και προβοκατόρικο παιγνίδι των ομάδων της Αθήνας, Πειραιά και προαστίων. Αυτοί παίζουν το δικό τους ρόλο και μέσω των εφημερίδων τους προωθούν τα βρώμικα σχέδια τους. Ας θυμηθούμε τα λόγια του ποιητή .Τι θα περιμένατε να γράφουν τώρα που ο ΟΦΗ γυρνάει ανεξάρτητος και δυνατός;. Τι θα περιμένατε να γράφουν αυτοί που πανηγύριζαν όταν έπεσε η ομάδα μας και προεξοφλούσαν τον αφανισμό μας;. Μην πέφτουμε στο επίπεδο τους.

  15. Επειδή δεν γράφτηκε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα μου. Τα λόγια του ποιητή (Καβάφης) ήταν : Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τους βάρβαρους;. Ηταν και αυτοί μια κάποια λύση. O υποτιθέμενος βάρβαρος για αυτούς (ΟΦΗ) ήταν η λύση για τη δικη τους βρωμιά και ηθική μιζέρια

  16. Εσύ φίλε μου να γράφεις πρώτα Ελληνικά και μετά να βγάζεις συμπεράσματα, επίσης να σου βάλω και εγώ ενα προβληματισμό αν δεν υπήρχε Μαχλάς που θα ήταν ο ΟΦΗ αναρτήθηκες φίλε μου , ναι Λευτέρη σε σένα το λέω και σε όλους εκείνους που έχουν της ίδιες απόψεις με σένα..

  17. Εσύ φίλε μου να γράφεις πρώτα Ελληνικά και μετά να βγάζεις συμπεράσματα, επίσης να σου βάλω και εγώ ενα προβληματισμό αν δεν υπήρχε Μαχλάς που θα ήταν ο ΟΦΗ αναρωτήθηκες φίλε μου , ναι Λευτέρη σε σένα το λέω και σε όλους εκείνους που έχουν της ίδιες απόψεις με σένα..

  18. αν ομως τις ατυχεις δηλωσεις μαχλα τις εκανε αλλο μελος της διοικησης , θα το κρεμουσε ο κοσμος αναποδα απο τη γλωσσα.

  19. Φίλε Νίκο το ότι έκανα κριτική σε μια δήλωση του μάχλα δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τη προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρωνια για την ομαδα.αν εσένα σου άρεσε η συγκεκριμένη δήλωση τότε πάω πάσο.για αυτό το λόγο υπάρχουν τα forom φίλε Νίκο,για να λέμε τη γνώμη μας.όσο για τα greeklish οφείλω να ομολογήσω ότι έχεις δηκειο

  20. Ουτε μειωσα την προσφορα του Μαχλα ουτε με νοιαζει τι λενε οι κομλεξικοι οι βαζελοι αλλα δεν γινεται να λεμε οτι ειμαστε καθαροι και αδιαφθοροι και να γλυφουμε τους αρχιμαφιοζους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 − 4 =