Έτσι, απλά πήρε το «Χ» στην Τούμπα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε τόσο εύκολα η ισοπαλία στην Τούμπα αναλύοντας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Επιτρέψτε μου αλλά σε αυτό το κείμενο θα αποφύγω τους χαρακτηρισμούς «λιοντάρια», «αγρίμια» και άλλα τέτοια επίθετα που συνήθως χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν την αγωνιστικότητα των παικτών. Εγώ απλά θα χρησιμοποιήσω μια λέξη που νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα στους παίκτες του ΟΦΗ: ΜΑΓΚΕΣ.

Αυτό έβγαλαν χθες στην Τούμπα και αυτή η «μαγκιά» που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο από το 1ο λεπτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει και αυτή η εύκολη ισοπαλία. Γιατί, συμπαθάτε με αλλά αν κάποιος ήταν συντονισμένος στη NOVA και είχε μόνο ήχο αλλά όχι και εικόνα, θα νόμιζε ότι ο ΟΦΗ έπαιζε με την… Μπαρτσελόνα αφού επί 90 λεπτά ακουγόταν το όνομα του Ρόι Κάρολ σαν να υπήρχε… κατηφόρα στο γήπεδο.

Όμως, ο Βορειοιρλανδός γκολκίπερ που έκανε απλά την δουλειά του αλλά και δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στα σουτ των Φωτάκη, Βιεϊρίνια, στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού ήταν απλός ΘΕΑΤΗΣ. Ναι, όπως το διαβάζετε. Ο Κάρολ δεν ακούμπησε καθόλου την μπάλα και για 45 λεπτά παρακολουθούσε απλώς τους συμπαίκτες του.

Η χθεσινή ισοπαλία στην Τούμπα είναι και μια απάντηση τόσο της ίδιας της ομάδας όσο και του Αναστόπουλου απέναντι σε κάποιους φιλάθλους του ΟΦΗ που έσπευσαν να «φάνε» τον Βορειοιρλανδό αλλά τον Αναστόπουλο ενώ προέβλεπαν και… «τρίμπαλο» στην Τούμπα. Αυτήν την πίστη, που δεν υπάρχει από κάποιους, χρειάζεται να έχει η ομάδα στο φετινό ταξίδι της στην Σούπερ Λιγκ. Και βέβαια τι να πούμε για την φυσική κατάσταση της ομάδας που έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις από ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνοντας και την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού… Και προσέξτε, είναι το τρίτο παιχνίδι που ο ΟΦΗ ανεβάζει στροφές στο 2ο ημίχρονο αντί να το κάνει ο αντίπαλος του.

Προσωπικά, δεν μου προκαλεί εντύπωση το «Χ» γιατί λίγο – πολύ περίμενα ότι ο ΟΦΗ μπορούσε να πάρει κάτι στην Τούμπα. Και επειδή «μετά – Χριστόν προφήτες» δεν υπάρχουν, ανατρέξτε στο αρχείο του Gentikoule ή θυμηθείτε όσα έλεγα στον Athletic Radio.

Μην ξεχνάτε ότι άλλο ΟΦΗ και άλλο Ξάνθη. Όταν ο ΟΦΗ πάει στην Τούμπα πάει ως ίσος προς ίσο και όχι ως «ομαδούλα». Πάει με τον χαρακτήρα της ΜΕΓΑΛΗΣ ομάδας που δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένη πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας!

Αυτό κάποιοι το ξεχνούν και δεν ξέρω αν γίνεται και σκόπιμα. Η ομάδα που πέρασε τόσες φουρτούνες, απέδειξε και χθες ότι φέτος μπορεί να κάνει κάτι καλό και να ξεφύγει από την μετριότητα των τελευταίων χρόνων.

Όσο για το αγωνιστικό μέρος; Θα σταθώ ξανά στην παρουσία του Μποντόρ αφού με την είσοδο του ο Αναστόπουλος κέρδισε έναν δυνατό χαφ που ξέρει μπάλα και ο οποίος δεν αμελούσε τα ανασταλτικά του καθήκοντα ενώ ακόμα και αν έχανε την μπάλα, φρόντιζε πάντα να παλέψει για να την κάνει δική του. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και παρουσία του Βαγγέλη Μάντζιου που δεν «πούλησε» την μπάλα, είχε σωστές τοποθετήσεις και αν είχε λίγο μεγαλύτερη βοήθεια θα μπορούσε να είχε κάνει και την ζημιά στον ΠΑΟΚ.

Όσο για τον Κάρολ; Δεν έχω να πω κάτι. Από το καλοκαίρι έχω γράψει ότι αυτός ο γκολκίπερ ήταν αυτός που έπαιζε για μια 4ετια στην Γιουνάιντεντ. Δεν μπορεί να είναι άχρηστος ή τελειωμένος όπως κάποιοι βιάστηκαν να τον «βαφτίσουν».

Απλά στην Ελλάδα της μιζέριας και της κακομοιριάς όλοι μπορούν να κρίνονται από μια κακή εμφάνιση. Από τον προπονητή μέχρι και τους παίκτες…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Μανο αυτη τη φορα συμφωνω απολυτα μαζι σου.Αν εξαιρεσεις το πρωτο ημιχρονο που κατεβασε ρολα ο Καρολ,αλλα και εκει ειχαμε και εμεις τις ευκαιριες μας, στο δευτερο ημιχρονο μας κανανε 2 φασεις ολες και ολες, οσες τους καναμε και εμεις με Μαντζιο και Σουμπινιο στο τελος.Και βεβαια ολοι γραφουν πως ο ΠΑΟΚ επαιξε μπαλαρα μας επαιζε μονοτερμα και ευτυχως που ηταν ο Καρολ για τον ΟΦΗ, και το χειροτερο οτι τετοια ματσακια πρεπει να τα καθαριζεις λεει αμα θελεις να παρεις πρωταθλημα. Μου φαινεται Μανο θα ρθουν ακομα ΠΟΛΛΕΣ ΚΗΔΙΕΣ και τοτε να δω τι θα λενε ΟΛΟΙ οι υποψηφιοι πρωταθλητες!!

  2. Σταμάτα πια να γράφεις,αλήθεια έχεις γίνει κουραστικός! την μία κράζεις και την άλλη συγχαίρεις..έλα,σταμάτα αλήθεια στο λέω!! μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη ΕΣΥ ήσουν αυτός που υποβάθμιζες τον ΟΦΗ και έκραζες και έγραφες πρωτοσέλιδα στην Αθλέτικ και σκορπούσες διχόνοια!! ΕΣΥ!!! ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΠΟΤΕ Ο ΟΦΗ έλεγες!! για χτες δεν είπες τίποτα όμως…ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ,είσαι η παραπληροφόρηση της παραπληροφόρησης και πραγματικά ΔΕΝ ξέρεις τι σου γίνετε

    1. Επειδή μάλλον εσύ παραπληροφορείσαι από μόνος σου, να σε διορθώσω και να σου πω ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση με την Athletic Press σε ότι έχει να κάνει με το πρωτοσέλιδο και τα θέματα του ΟΦΗ. Οπότε, άνοιγε την πρώτα, δες ποιος γράφει και μετά σχολίαζε… Αν θες σχολίασε κάτι που έχω γράψει στο Gentikoule. Ατυχές το παράδειγμα, προχώρα…

    2. ασε βρε που μιλας και εσυ και κανεις μαθηματα.πηγαινε να παρεις εσυ την θεση του σαρρη να μας πεις που γραφεις να ερθουμε…ξερολα και εξυπνακια

  3. Καλα ηρεμια λιγο. Ο Σαρρης ειναι δηλαδη το προβλημα του Οφη τωρα? Ας σοβαρευτουμε. Μια χαρα ηταν η ομαδα εχθες, αν σκεφτουμε μαλιστα οτι έχουμε μονο μια νικη μεσα στην Τουμπα. Θα μπορουσαμε παντως να κανουμε τη ζημια αν δεν πουλουσαμε την μπαλα στις αντεπιθεσεις. Εκει θελουμε δουλεια. Οσο για το παιχνιδι της Ξανθης… τι να πω. Ειμασταν ατυχοι, ανετοιμοι, και το γηπεδο δεν ηταν για ποδοσφαιρο. Χωραφι για πατατες ηταν.

  4. Κ ποιος σου ειπε ρε σαλονικα οτι ο καθενας δε μπορει να γραψει τη γνωμη του εδω μεσα?Δημοκρατια εχουμε..Εσυ κοιτα αλλη φορα να μη χανεις πανο του ΟΦΗ που αντιπροσωπευει τη θεσσαλονικη απο παγουραδες..

  5. Simantikos o vatmos me ton PAOK,ala den boro na vlepo mia omada na aminete gia 90 lepta re ANASTOPOULE.Exis ena dimiourgiko xaf ton soubinio kai mou ton exis ekso.Aman pia me tis fovies sou.

  6. Σαρρή η ομάδα πάνω από 3 πάσες δεν άλλαζε με τίποτα…πάθος είχαμε…σχετικά καλή αμυντική λειτουργία είχαμε…το σημαντικότερο όμως τα ατού του ΠΑΟΚ σε κακή μέρα και στο 1 εναντίων 1 πάντα τους είχαμε…τι θα γινόταν όμως αν τρώγαμε 1 γκολ κ έπρεπε να παίξουμε και μπάλα…δεν είναι μόνο άμυνα η μπάλα και σε 2 παιχνίδια εκτός + φιλικό με γαύρο βγάλαμε 5-6 φάσεις συνολικά..έτσι έξω μόνο με τύχη θα πέρνουμε αποτέλεσμα όπως προχτές(γτ όπως και να το κάνουμε θέλει και τύχη να μη πιάσει καμία ενέργεια αντιπάλου όταν τους έχεις 90 λεπτά μπροστά από την περιοχή σ)..αν έχουμε τόσο χάλια παίκτες και φαίνονται όλες μπάρτσα απεναντι μας…καλώς τότε..μάγκες. Δεν υποτιμώ τον ΠΑΟΚ απλά ήταν χάλια προχτες που φταίμε κ μεις βέβαια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 4 =