Νίκη για πολλούς λόγους…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τη νίκη που ΠΡΕΠΕΙ να έρθει επί του Εργοτέλη για πολλούς και διάφορους λόγους.

Το παιχνίδι με την Ξάνθη ανήκει στο παρελθόν. Τους λόγους που έφεραν την ήττα τους αναλύσαμε στο χθεσινό κείμενο και χαίρομαι που συνάντησα αρκετούς που διαφωνούσαν με κάποια σημεία από αυτά που έγραψα. Και πραγματικά χαίρομαι γιατί αυτό το σάιτ δημιουργήθηκε για να καλύπτει και να εκφράζει όλους τους Ομιλήτες. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε θέλω να τα λέμε ΟΛΑ.

Τώρα προχωράμε και κοιτάζουμε μπροστά. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Εργοτέλη όπου πρέπει να έρθει η νίκη για πολλούς και διάφορους λόγους. Ότι γράφω, δεν το γράφω για να “φανατίσω” κανέναν εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα όμως όπως και να το κάνουμε ΟΦΗ είμαστε, παίζουμε στο ναό μας και θέλουμε τη νίκη. Το Σάββατο όλοι έχουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Παίκτες, προπονητής και κόσμος. Όλοι θα πρέπει να γίνουν ΕΝΑ για να “γονατίσει” ο Εργοτέλης μέσα στο “Γεντί Κουλέ”.

Η χθεσινή αναμέτρηση ανέδειξε τις αδυναμίες του ΟΦΗ που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν. Ο Εργοτέλης, θεωρώ, ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ξάνθη και με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τον ΟΦΗ. Όμως, πιστεύω ότι ο ΟΦΗ έχει το πλεονέκτημα το Σάββατο αρκεί να μην επαναληφθούν κάποια παιδαριώδη λάθη που έγιναν χθες και τα οποία… υποχρέωσαν τον Ουζουνίδη να λέει ότι “κερδίσαμε εύκολα τον ΟΦΗ”.

Αφού είδα και ξαναείδα τις φάσεις από το χθεσινό παιχνίδι, διαπίστωσα ότι έγινε το ίδιο λάθος στα δύο από τα τρία γκολ που δέχτηκε ο ΟΦΗ. Οι Γεωργίου – Ταυλαρίδης “τραβήχτηκαν” στο ένα δοκάρι με αποτέλεσμα η υπόλοιπη περιοχή του ΟΦΗ να “αδειάσει” από παίκτες ενώ θεωρώ ότι ο Αναστόπουλος σεβάστηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε την Ξάνθη. Μια Ξάνθη που της έλειψε το “μυαλό” της ο Ντάνι ενώ ο Μαρσελίνιο ήταν απών από το παιχνίδι.

Ο σεβασμός απέναντι στην Ξάνθη ήταν μεγαλύτερος από όσο θα έπρεπε και πιστεύω ότι ο Αναστόπουλος δεν έπρεπε να της είχε δώσει τόσο χώρο όσο της έδωσε – ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όπου ο ΟΦΗ δεν συνδύασε την καλή ανασταλτική λειτουργία του με την επιθετική που δεν υπήρχε λόγω της ανάπτυξης που επέλεξε να έχει η ομάδα. Τέτοιος σεβασμός είναι υπερβολικός και ασφαλώς το Σάββατο ο ΟΦΗ θα πρέπει από το πρώτο λεπτόνα “αρπάξει από τα μαλλιά” τον Εργοτέλη δίχως να του δώσει την αφορμή να ΠΙΣΤΕΨΕΙ ότι μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ένα θετικό αποτέλεσμα που είναι υποχρεωτικό να έρθει όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους αλλά και για ψυχολογικούς. Αφενός το τρίποντο θα δώσει την ηρεμία και θα απασφαλίσει – μερικώς, την πίεση που είναι δεδομένη ότι θα την έχει ο ΟΦΗ και όχι ο Εργοτέλης. Επίσης το τρίποντο είναι υποχρεωτικό γιατί ακολουθεί ένα πρόγραμμα – βουνό για τον ΟΦΗ που στην συνέχεια θα κληθεί να αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, Άρη, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό. Δηλαδή, αν ο ΟΦΗ δεν κερδίσει το Σάββατο, τότε θα κινδυνεύει να μείνει πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Όσον αφορά τα ψυχολογικά οφέλη που θα έχει ο ΟΦΗ; Αυτά είναι πολλά. Καταρχήν, μια νίκη επί του Εργοτέλη θα στείλει και τα κατάλληλα μηνύματα στην πόλη του Ηρακλείου – που η αλήθεια είναι ότι να σταλθούν, ιδιαίτερα μετά τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια. Ένα μήνυμα που ο ΟΦΗ χρειάζεται να το στείλει για να αποδείξει και στον εαυτό του ότι το ρόστερ που δημιουργήθηκε δικαιολογημένα δημιουργεί απαιτήσεις και προσδοκίες στον κόσμο της ομάδας.

Το Σάββατο πρέπει να βάλει το πρώτο γκολ ο κόσμος. Αν αυτό γίνει, τα υπόλοιπα θα μπουν στον δρόμο τους. Και ο κόσμος του ΟΦΗ δεν έχει να αποδείξει, όμως χρειάζεται να δείξει για ακόμα μια φορά την δύναμη του και το μέγεθος του. Και αυτός ο κόσμος που είναι συνεχώς στην… “τσίτα” περιμένοντας να ακούσει ευχάριστα νέα θα αποτελέσει την κινητήριος δύναμη ώστε να πάρει μπροστά η ομάδα και να πάρει ένα ματς που χρειάζεται να το κερδίσει για πολλούς και διάφορους λόγους…

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. μανο καλημερα

    αν και παρακαλου8ω ανελειπως τα αρ8ρα σου γραφω πρωτη φορα εδω..ειμαι απ αυτους τους ‘αφανεις΄’ φιλαθλους και οπαδους του οφη που παακολουθουν και στηριζουν την ομαδα απο την εποχη του ρελλη του παμπουλη του κωρωνακη του ιβαντα(τον 8υμασαι αυτον ?) και του τρισμεγιστου Δ.Παπαδοπουλου.

    αυτο που θελω να πω ειναι οτι η ομαδα χρειαζεται στηριξη απ ολους και ιδιαιτερα απο εμας γιατι 2 χρονια τωρα στη β περασαμε μεγαλα λουκια και αλλο η β αλλο η σουπερ λιγδα..με λιγη καλη πιστη και υπομονη η ομαδα θα βρει το δρομο της εχουμε το ροστερ για να το κανει και ο αναστοπυλος θα βρει τη χημεια στην ομαδα αρκει διαχειριστει σωστα το υλικο που εχει στα χερια του και να καταλαβει οτι η αμυντικογενης προσεγγιση δεν ταιριαζει στον οφη

    ο στοχος της ομαδας ειναι και πρεπει να ειναι η ανετη παραμονη εκμεταλευομενη κυριως την εδρα μας που ειναι και το πιο δυνατο ατου του ομιλου φετος

    ευχομαι καλη αγωνιστικη χρονια γιατι θεωρω οτι απο το σαββατο ξεκιναει το πρωταθλημα για τον οφη

    ευχαριστω για το χρονο σου και τη φιλοξενια

    johnny

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + seventeen =