«Λάσο» σε Πόι – Μαρσελίνιο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την εξαιρετική μέχρι τώρα Ξάνθη και το «λάσο» που χρειάζεται να μπει στους Πόι και Μαρσελίνιο.

Έκατσα και είδα χθες το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό σαν να ήταν παιχνίδι του… ΟΦΗ. Ο λόγος ήταν ότι ήθελα να μελετήσω την Ξάνθη εν όψει του παιχνιδιού της ερχόμενης Κυριακής και νομίζω ότι είναι η μόνη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που δεν έχει πάρει αυτό που της αξίζει. Εξαιρετική μέχρι στιγμής, τόσο κόντρα στον ΠΑΟΚ όσο και κόντρα στον Ολυμπιακό, αυτό που δείχνει είναι ότι πρέπει ο Αναστόπουλος να πιάσει με “λάσο” τους Πόι και Μαρσελίνιο. Οι δυο Λατινοαμερικάνοι είναι το Α και το Ω των Ακριτών και με την συνεχή τους κίνηση αλλά και μεγάλη ποιότητα που διαθέτουν μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα απέναντι σε κάθε άμυνα.

Θυμηθείτε τι τράβηξαν οι ακραίοι αμυντικοί του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Τούμπας και φέρετε στο μυαλό σας το χθεσινό γκολ του Μαρσελίνιο που τράβηξε μέχρι τέλους την προσπάθεια με τον Τοροσίδη μέχρι που εκείνος οπισθοχώρησε δίνοντας του το “πάτημα” για να πετύχει αυτό το καταπληκτικό γκολ. Βέβαια, η επιθετικότητα των δύο ποδοσφαιριστών δημιουργεί κενά στα δύο άκρα της επίθεσης αφού κανένας από τους δυο τους δεν μαρκάρει με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι μεσοεπιθετικοί να είναι σε θέση να κάνουν ότι θέλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι και στα δύο παιχνίδια της Ξάνθης, οι αντίπαλοι μεσοεπιθετικοί ήταν οι καλύτεροι παίκτες των ομάδων τους (Βιεϊρίνια – Τζιμπούρ).

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μάχες στην μεσαία γραμμή και ο ΟΦΗ διαθέτει τους κεντρικούς χαφ που μπορούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους έναντι του Ντάνι αλλά και τους ακραίους που θα μπορέσουν στο ένας εναντίον ενός. Αυτή η Ξάνθη, σίγουρα δεν είναι αμελητέα ποσότητα όμως σίγουρα δεν είναι και ομάδα που δεν μπορεί να την κερδίσει ο ΟΦΗ. Ο σοβαρός και μεστός ΟΦΗ του δεύτερου ημιχρόνου κόντρα στον Ατρόμητο διαθέτει τις δυνατότητες να φύγει από τα Πηγάδια με κάτι καλό.

Επιθετικά οι Ακρίτες δεν βασίζονται σε κάποιο φορ που είναι σε θέση να κάνει την διαφορά έχοντας μπροστά μόνο τον γρήγορο αλλά αναποτελεσματικό Βλάση Καζάκη. Και είναι δεδομένο ότι οι Γεωργίου – Ταυλαρίδης μπορούν και έχουν τις δυνατότητες για να τον “σβήσουν”. Μαζί με τον Σουάνη δημιουργούν ένα γρήγορο επιθετικό δίδυμο που βασίζεται στην ταχύτητα του και την εναλλαγή της μπάλας μεταξύ των παικτών που βρίσκονται στην επίθεση.

Τον καλό ΟΦΗ δεν τον φοβάμαι και πολύ περισσότερο δεν δεν φοβάμαι την Ξάνθη. Όπως και οι προηγούμενες ομάδες του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι Ακρίτες φρόντισαν να μπουν με φόρα στο πρωτάθλημα αλλά μέχρι εκεί. Ο φετινός ΟΦΗ έχει τις δυνατότητες αλλά, κυρίως, το υλικό για να μπορέσει να φύγει αλώβητος από έδρες όπως τα Πηγάδια που δεν συγκινούν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Μάνο εχθές παρατήρησα την επίθεση της Ξάνθης και κατέληξα και εγώ στο ίδιο συμπέρασμα με εσένα…..Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε και κλείσουμε τον Σουάνη τότε θα έχουμε το άγχος μας μόνο στον Poy και στον Marcelinho!!!!!το κακό με εμάς είναι ότι δεν έχουμε γρήγορα άκρα στην άμυνα και κυρίως στα δεξιά με τον Γαλανόπουλο!!!!πιστεύω ότι εκεί θα χτυπήσουν οι Ακρίτες….το θέμα λοιπόν είναι να υπάρχει η απαραίτητη οπισθοχώρηση από τα χαφ έτσι ώστε να κλείσουμε τις τρύπες που έχουμε!!!Πρέπει λοιπόν να είμαστε γρήγοροι στις επιστροφές μας και αποτελεσματικοί στην επίθεση!!!!!!

  2. meta ti xthesini tropi sto karaiskaki h xanthi tha dipsaei gia to prwto tis triponto sto prwtathlima me to kinitro auto na einai polu isxuro..prepei na piasoume tabani stin apodosi mas gia na fugoume xwris itta apo kei..fobera diskolo paixnidi..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 − 4 =