Η άνοδος δεν λύνει, από μόνη της, τα προβλήματα…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν αλλά και για τον άμεσο προγραμματισμό που χρειάζεται να γίνουν ώστε ο ΟΦΗ να μην τραβήξει κανένα μαρτυρικό καλοκαίρι.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ και αρκετός κόσμος έχει την εντύπωση ότι λύθηκαν μονομιάς τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, άσχετα αν το θέλουμε όλοι μας, και ούτε πρόκειται να συμβεί αν δεν περάσουν ένα ή δύο χρόνια -για να μην πω και τρία! Σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΟΦΗ έχει βρει την υγεία του και είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερος από ότι τον έχουμε δει μέχρι τώρα.

Όμως, ο σύλλογος χρειάζεται να βρει το δρόμο του, τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αυτά τα δύο «κομμάτια» του ΟΦΗ πρέπει να βρουν το δρόμο τους οπωσδήποτε, προκειμένου να ο σύλλογος να βρεθεί σε μια πραγματικά σωστή θέση. Όσον αφορά στο διοικητικό κομμάτι, εννοώ ότι εκείνοι που βρίσκονται τώρα στο συμβούλιο ασφαλώς και έχουν δώσει την ψυχή τους για τον ΟΦΗ, δίχως να υπολογίσουν προσωπικό κόστος, βάζοντας πάνω από όλους και από όλα την ομάδα. Και ιδιαίτερα ο Νίκος Μαχλάς που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου έχουν αναλάβει να τρέξουν την ομάδα, έχοντας ελάχιστα εφόδια στην κατοχή τους. Όμως, το νυν διοικητικό σχήμα θα χρειαστεί και άλλη ενίσχυση διότι δεν είναι δυνατόν να «τραβήξουν το κουπί» μόνοι τους δίχως να γίνουν ενέσεις σε… ανθρώπινο δυναμικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι, εδώ χρειάζεται προσοχή, οργάνωση και κυρίως σωστούς χειρισμούς ώστε να αποφευχθεί το μαρτύριο που τράβηξαν όλοι όσοι είχαν σχέση με τον σύλλογο, περνώντας ένα εφιαλτικό καλοκαίρι. Τα προβλήματα του ΟΦΗ δεν λύθηκαν μονομιάς και ασφαλώς δεν εξαφανίστηκαν. Θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ κάποια ήδη έχουν ξεκινήσει να έρχονται (π.χ. Κασμερίδης). Είναι δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το δύσβατο οικονομικό μονοπάτι που έχει να διανύσει ο ΟΦΗ. Όλοι χρειάζεται να κάνουν τους σωστούς χειρισμούς αλλά κυρίως τον απαιτούμενο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ που θα επιφέρει και αποτελέσματα.

Τα οικονομικά στηρίγματα του κόσμου, των χορηγιών, των εισιτηρίων, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι μερικά από τα «αποκούμπια» που μπορεί να πατήσει ο ΟΦΗ ώστε να μπει σε ένα χρονοδιάγραμμα η επαναλειτουργία του συλλόγου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήσει τα προβλήματα να φύγουν, γιατί είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν και τότε δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ ξανά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Κατι ασχετο… Τωρα που διαβασα για χορηγους, πρεπει να ριξει πολυ βαρος σε αυτο η διοικηση τωρα που τελειωσαν και τα μεταγραφικα.

  2. re mano pes kati se auton ton m.tsoxo pou leei oti me to etsi 8eloun evgalan to ofi mas super league oti an 8umate kala o gavrodimosiografos me to etsi 8elw ton kratisan perisi sti B ethniki… ante giati polla ta leei autos o …..gkiozis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − twelve =