Μεταγραφές με την σφραγίδα του Αναστόπουλου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τις 13 μεταγραφές που έγιναν φέτος στον ΟΦΗ και οι οποίες φέρνουν την σφραγίδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Αρκετές φορές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ακούσαμε τον Αναστόπουλο να επαναλαμβάνεται στις αναφορές του για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ. “Η ομάδα δεν έχει καμία άνεση για να πετάει λεφτά και κάθε ευρώ που θα δίνουμε, πρέπει να το σκεφτόμαστε” έλεγε και ξαναέλεγε ο “Αναστό”. Με την απόκτηση του Σίσιτς, ο ΟΦΗ έφτασε τις 13 μεταγραφές που είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός και τολμώ να πω μεγαλύτερος από αυτόν που περίμεναν στην ομάδα.

Όμως, αν σκεφτούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά θα κατανοήσουμε την ανάγκη για την πραγματοποίηση όλων αυτών των μεταγραφών και μιας προς μιας. Όλες, μα όλες, είχαν την σφραγίδα του Νίκου Αναστόπουλου. Όχι μόνο ως προς το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και ως προς το οικονομικό. Είχα γράψει πριν από έναν μήνα, όταν βρισκόμουν ακόμα στο Καρπενήσι ότι ο Αναστόπουλος συμπεριφέρεται σαν προπονητής αγγλικής ομάδας. Δηλαδή, δεν αρκείται μόνο στο να περιμένει να μάθει από τον Μαχλά αν ολοκληρώθηκε μια μεταγραφή αλλά επιθυμεί και ο ίδιος να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και τις συζητήσεις με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας.

Αυτό είναι καλό και πολύ σημαντικό. Θυμηθείτε τα τελευταία χρόνια πόσοι παίκτες πέρασαν από το Ηράκλειο και ποια ήταν η πορεία τους στην συνέχεια. Όλοι σχεδόν οι προπονητές που πέρασαν από τον ΟΦΗ έφεραν παίκτες που είτε κατέληξαν στα αζήτητα, είτε πληρώθηκαν όσο το βάρος τους αλλά όχι και όσο η αξία τους περνώντας απαρατήρητοι. Και δεν λέω, είναι φυσιολογικό όταν γίνονται μεταγραφές κάποιοι παίκτες θα “βγουν” και κάποιοι άλλοι όχι. Όμως, το σημαντικό είναι εκείνοι που θα έρθουν, να μην κοστίσουν μια περιουσία.

Και τουλάχιστον, αυτό είναι δεδομένο – όσο και αν κάποιοι θέλουν να το αμφισβητούν – ότι φέτος ο ΟΦΗ πήρε παίκτες όχι μόνο ονόματα αλλά και χαμηλής αξίας εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Μαχλάς είναι τυχερός που σε αυτήν την περίοδο της λιτότητας είχε την δυνατότητα να συνεργαστεί με τον Αναστόπουλο γιατί εκείνος δεν θέλησε μόνο να σκεφτεί πως θα φτιάξει καλή ομάδα αλλά και πως θα γλυτώσει την επιβάρυνση των ταμείων του ΟΦΗ.

Μένει τώρα να πάρει στα χέρια του αυτό το υλικό που γεννάει προσδοκίες για την συνέχεια και να το κάνει ομάδα. Και εγώ εκφράζω την αισιοδοξία μου μέσα από αυτό το κείμενο ότι ο “Αναστό” θα τα καταφέρει.

Με υπομονή, βοήθεια και πίστη ο φετινός ΟΦΗ είναι ικανός για μεγάλα πράγματα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ???

  2. Σαρρη,οποιος θελει τα πολλα,χανει και τα λιγα.Ας παραμεινουμε φετος Α’Εθνικη και σιγα σιγα θα χτιστει η ομαδα για μεγαλα πραγματα π.χ. Europa League.

    1. Συμφωνώ φίλε μου απολύτως. Όμως για τον μέτριο έως κακό ΟΦΗ της τελευταίας 10ετιας, ακόμα και η εύκολη παραμονή ή η είσοδος στην 8αδα είναι για εμένα μεγαλύτεροι στόχοι… Άλλωστε ο ΟΦΗ από τα τελευταία 10 χρόνια, τα 6-7 είχε γλυτώσει τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική…

  3. ego arhika eimoun kai eimai euharistimenos na paraminome katigoria alla pisteuo oti me ta terata pou pirame tha itan adiko na min ktipisome europi an fisika mas wgoun i metagrafes dioti oles einai mia meta tin alloi kiliteri pame gera gia to kati parapanooooooooooooooooooooo

  4. mano iparxh megali pithanotita na klithi ayrio o ofh apo ton eisagelea gia ta stimena?eine anisixitiko to thema?

    1. Νίκο υπάρχει πιθανότητα και σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί θα κληθεί όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποια ομάδα έπαιξε με αντίπαλο την Ηλιούπολη, θα τιμωρηθεί κιόλας!

  5. manolh syxarhthria gia to arthro sou.eno phgame na pareksigithoume me thn metagrafh tou moniakh proxthes,shmera anagnorizo ton tropo pou analyses thn metagrafikh kinhsh tou omilou.

  6. Na ginei parousiasi omadas pos, re paidia, otan olo to marketing exei paraiti8ei?
    Prepei na allaksoun pragmata stin etaireia gia na gyrisoun ta paidia piso…

  7. ΜΑΧΛΑ ΚΑΝΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 14.ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 11 =