Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς: Μια σπουδαία πρωταθλήτρια θα διδάσκει βόλεϊ στα κορίτσια του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια μεγάλη πρωταθλήτρια, που έγραψε ιστορία, το Πανευρωπαϊκό βόλεϊ, στον οργανισμό του ΟΦΗ.

Ενα απο τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν συνεργαστεί ποτέ με τον σύλλογο, με πολύ βαρύ βιογραφικό, εντάσσεται στην προπονητική ομάδα, των υποδομών του ΟΦΗ, ο οποίος δίνει μεγάλη βάση τα τελευταία χρόνια.

Η άλλοτε σπουδαία πασαδόρος απο την Κροατία, Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς, θα είναι προπονήτρια των τριών τμημάτων κορασίδων και παγκορασίδων, που έχει ο ΟΦΗ και έτσι τα κορίτσια του συλλόγου, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του βόλεϊ, απο μια πρώην αθλήτρια Παγκόσμιας φήμης, με σπουδαία διεθνή καρίερα σε Ιταλία, Ρωσία, Ρουμανία, Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν, όπου μεταξύ άλλων κατέκτησε το Champions League,  αναδείχθηκε 2η καλύτερη πασαδόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, 2η στην Ευρώπη με την Εθνική Κροατίας, και έχει πολλά πρωταθλήματα και τίτλους στις χώρες που αγωνίστηκε!

Το κυριότερο: Μέσα απο τις μεγάλες της εμπειρίες, θα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει στα νέα κορίτσια του ΟΦΗ, την γνώση της, πάνω στο άθλημα.

Μιλώντας στο ofivolleyball.gr, η Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς, η άλλοτε σπουδαία πασαδόρος απο την Κροατία, μίλησε για τα σχέδια και τους στόχους της στον ΟΦΗ, αλλά και την απόφαση της, να μετακομίσει στην Κρήτη.

-Μπλιάνα, μίλησε μας, για την απόφαση σου να έρθεις στον ΟΦΗ και να διδάσκεις βόλεϊ στα μικρά κορίτσια…

“Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον ΟΦΗ. Είναι μια σοβαρή και δυνατή ομάδα. Με ένα κόσμο, που αγαπάει το βόλεϊ. Ο Δημήτρης Ζλατιλίδης, είναι ο πιο σημαντικός λόγος που ήρθα. Μου παρουσίασε το σχέδιο της ομάδας και είπα το ναί”.

-Ποια είναι η εικόνα που έχεις απο τις υποδομές του ΟΦΗ. Κάνει ειδικά στα κορίτσια, μια μεγάλη προσπάθεια στις υποδομές τα τελευταία χρόνια…

“Ο πρόεδρος κ. Δανδάλης, είναι άνθρωπος που αγαπάει πολύ το βόλεϊ. Εχει κάνει ένα πολύ καλό project. Η ανδρική ομάδα είναι στην μεγάλη κατηγορία, η ομάδα γυναικών στην Α2 και θέλει να πάμε μπροστά και τις ακαδημίες μας. Εχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Να βγάζουμε παίκτριες που τα επόμενα χρόνια, θα παίξουν στην πρώτη ομάδα, αλλά και σε γυναικείες ομάδες της χώρας, αλλά και στις Εθνικές ομάδες”.

-Πως βλέπεις το επίπεδο, των κοριτσιών του ΟΦΗ…

“Εχουμε ξεκινήσει. Τα κορίτσια είναι σούπερ! Εχει γίνει πολύ καλή δουλειά απο τους προπονητές. Θα συνεχίσω αυτή τη δουλειά και με μια ωραία συνεργασία όλοι μαζί, θα προχωρήσουμε μπροστά”.

-Μια τόοσο μεγάλη αθλήτρια, όπως εσύ, τι συμβουλεύει τα νέα κορίτσια..

“Αυτό που λέω, είναι προπόνηση και προσπάθεια. Να μην τα παρατούν, αλλά και να διασκεδάζουν μέσα απο το άθλημα!”

-Σου ευχόμαστε καλή επίτυχία και σου ευχόμαστε να βγάλεις νέα κορίτσια που θα μας κάνουν υπερήφανους, τα επόμενα χρόνια…

“Μακάρι. Σας ευχαριστώ πολύ. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος”.

Ποιά είναι η Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς

Η Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς ,γεννηθείσα στις 31 Ιανουαρίου του 1982 και καταγόμενη απο την Πούλα της Κροατίας, αποτέλεσε παγκοσμίου φήμης πασαδόρο, με διεθνή καρίερα σε: Ιταλία, Ρωσία, Ρουμανία, Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν.
Σε ηλικία μόλις 15 ετών με την ομάδα του Ντουμπρόβνικ θα κατακτήσει 1 Champions League 1 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο, ενώ απο τα 16 μέχρι τα 18 θα αγωνιστεί στη Ριέκα όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Την ίδια χρονιά με την εθνική ομάδα της Κροατίας επίσης, κατακτά το Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έχοντας αυτές τις επιτυχίες στις αποσκευές της, η Μπιλιάνα στα 18 της χρόνια θα μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ρέτζιο Καλάμπρια, όπου κατακτά το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ.

Μετά το επιτυχημένο πέρασμά της από την Καλάμπρια, η Γκλιγκόροβιτς συνέχισε να αγωνίζεται σε ομάδες της Ιταλίας για τα επόμενα επτά χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 2008. Οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της επταετίας αυτής ήταν η Βόλει Ιμόλα, η Σαντεράμο Σπορτ, η Μέγκιους Βόλει Κλαμπ, η Αλτάμουρα Βόλει και η Τσιέρι Βόλει.

Το 2008 αποφάσισε να αφήσει την Ιταλία και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Πειραιώς. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε για ένα χρόνο.

Το 2010, η Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς αποφάσισε να μεταπηδήσει στη Ρουμανία για λογαριασμό της Ντιναμό Βουκουρεστίου. Στην ομάδα του Βουκουρεστίου παρέμεινε για ένα χρόνο. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-11, η Γκλιγκόροβιτς μετεγγράφη στην ΒΚ Μπακού, ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, στην οποία παρέμεινε επίσης για ένα χρόνο. Με την ομάδα του Μπακού κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της χώρας και το χάλκινο μετάλιο στο Τσάλεντζ Καπ.

Το 2012 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλής Κηφησιάς. Στην ομάδα της Κηφησιάς παρέμεινε για ένα χρόνο καθώς το καλοκαίρι του 2013 μετεγγράφη στα Βριλήσσια.Το 2015 αγωνίστηκε στην ομάδα της Ηλιούπολης για δυο χρόνια. Το 2017 μετακομίζει για λογαριασμό του ΑΡΗ στην Θεσσαλονίκη όπου φτάνουν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το 2018 επιστρέφει στην Ηλιούπολη όπου και κλείνει την καριέρα της.

Η Biljana Gligorovic μετά την επιτυχημένη πορεία της ως αθλήτρια βόλεϊ πλέον ασχολείται και ως Pilates instructor και προπονήτρια.

ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΊΣΕΙΣ
3 Πρωτάθληματα Κροατίας
3 Κύπελα Κροατίας
1 Πρωτάθλημα Ιταλίας
1 Σουπερ Καπ Ιταλίας
1 Champions League
2 Συμμετοχές σε final four Champions League
2η Θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων
Ατομικές διακρίσεις

2010: MVP της 16ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ Ελλάδας
2011: Καλύτερη πασαδόρος του τουρνουά «Αγκάτα Μροζ» της Πολωνίας
2018: MVP της 20ης αγωνιστικής Α1 βόλεϊ Ελλάδας
2000: 2η Καλύτερη πασαδόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook