Το πρώην στέλεχος του ΟΦΗ Νίκος Ανδριαδάκης και μέχρι πρότινος συνεργάτης του Κλοντ Μακελελέ στον Αστέρα Τρίπολης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 προχωρώντας σε μια σειρά από αποκαλύψεις. “Στενοχωρήθηκα γιατί ήθελα να ζήσω την ατμόσφαιρα του Γεντί Κουλέ” τόνισε μεταξύ των άλλων.
Ο Νίκος Ανδριαδάκης ήταν μεταξύ των άμεσων συνεργατών του Κλοντ Μακελελέ στον Αστέρα Τρίπολης και μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή προχώρησε σε μια σειρά από αποκαλύψεις για τα γεγονότα που έφεραν το διαζύγιο ανάμεσα στους Αρκάδες και τον Γάλλο θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Ανδριαδάκης αποκάλυψε αναφορικά με την χρησιμοποίηση του Μπιλέ πως “10 λεπτά πριν αναχωρήσουμε για το παιχνίδι με την Καλλιθέα, ζήτησαν από τον Κλοντ να τον βγάλει από την αποστολή, κάτι που εκείνος αρνήθηκε”.
Παράλληλα αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 πως ο Κλοντ Μακελελέ, μετά την αποχώρηση του από τον Αστέρα Τρίπολης, σε μεταξύ τους συζητήσεις του είπε πως μετά την συμπεριφορά που έζησε δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα στο μέλλον και να εργαστεί ως προπονητής.
Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Ανδριαδάκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”
Για το πως προέκυψε η συνεργασία του με τον Κλοντ Μακελελέ στον Αστέρα Τρίπολης: “Με πήρε ο Κλοντ πριν από έναν μήνα και μου είπε ότι είχε πρόταση από μια ελληνική ομάδα και μου ζήτησε να μάθω πληροφορίες γιατί δεν ήθελε να χαλάσει το όνομα του αλλά και γιατί ήθελε να επανέλθει στην δράση γιατί τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στις ακαδημίες της Τσέλσι. Ήξερα για τους κ.κ. Μπάκο και Καϊμενάκη ότι πρόκειται για δύο πολύ καλούς επιχειρηματίες και πως δεν θα έχανε τα χρήματα του. Φυσικά το τηλεφώνημα του Κλοντ με προβλημάτισε γιατί γνώριζα πως το επόμενο βήμα θα ήταν να μου ζητήσει να πάω μαζί του, όπως και συνέβη. Του είπα ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ομάδα, ότι θα βγει ο ίδιος κερδισμένος αλλά και η ομάδα, όπως και έτσι συνέβη. Ήρθε πριν από 40 ημέρες όπου έγινε το ραντεβού στην Τρίπολη, πήγαμε μαζί και συζητήσαμε και με πήρε μαζί του να πάω δίπλα του ως συνεργάτης”.
Για τις εντυπώσεις του σε ποδοσφαιρικό επίπεδο: “Κάθε πρωί ξυπνούσα με το χαμόγελο στις 7.00 το πρωί, τον έπαιρνα από το ξενοδοχείο, μέχρι να βρει σπίτι και γυρνούσαμε το απόγευμα. Για μένα ήταν μια μυθική εμπειρία, δεν το είχα ζήσει ποτέ ξανά. Όμως επειδή υπήρχαν παίκτες που δεν μιλούσαν καλά αγγλικά, όπως και κάποια παιδιά από τις ακαδημίες μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Οι συνεργάτες του ήταν πολύ δυνατά ονόματα, όπως ο Γκιμπς που ήταν στην Τότεναμ όπως και ο γυμναστής που εργαζόταν στην Παρί. Ο Κλοντ μιλούσε πολύ στους παίκτες, τους έλεγε ότι είστε τα παιδιά μου, θα με κοιτάζετε ως φίλο σας, να είστε αγαπημένοι όπως και όλοι μας, να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Τους πρότεινε να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μετά τις προπονήσεις να τραγουδούν, ν’ ακούνε μουσική. Υπήρχαν και μέρες που δεν ήταν ευχαριστημένος αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Πάντα προετοίμαζε τις επόμενες ημέρες, δούλευε όλη την μέρα. Έφυγα από την Τρίπολη με πολύ καλές εντυπώσεις από τους ανθρώπους, στο μικρό χρονικό διάστημα που μείναμε εκεί μας αγάπησαν πάρα πολύ”.
Για τους λόγους που έφεραν το διαζύγιο και την έκρηξη του Κλοντ Μακελελέ: “Έγιναν πολλά πίσω από τις πλάτες του Κλοντ. Σε όλες τις ελληνικές ομάδες το πάνω χέρι το έχει η διοίκηση και όχι ο προπονητής. Ζήτησε κάποιους παίκτες που δεν τους πήραν. Έφερε τον Μπιλέ, του έκανε συμβόλαιο, υπέγραψε συμβόλαιο. Επειδή η διοίκηση του Αστέρα είδε ότι πρόκειται για καλό παίκτη, ήθελαν να υπογράψει συμβόλαιο για περισσότερα χρόνια. Προφανώς το ήθελαν γιατί σκέφτονταν ότι μπορεί να τον πουλούσαν στο μέλλον. Ο Κλοντ επειδή τον είχε σαν γιο του, γιατί εκείνος τον έφερε στον Αστέρα Τρίπολης ήθελε να τον προστατεύσει και δεν επέτρεπε να δεσμευτεί για περισσότερα χρόνια επειδή δεν γνώριζε αν θα ήταν του χρόνου στην ομάδα. Τον τιμάει ότι ήθελε να προστατεύσει το παιδί. Ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με την Καλλιθέα και 10 λεπτά πριν αναχωρήσει η αποστολή, μας ζήτησε να μην μπει στην 20αδα ενώ τον είχε πάρει ο κόουτς. Πριν φύγουμε από την Τρίπολη και ενώ ήμασταν έτοιμοι να αναχωρήσουμε, η διοίκηση έμαθε ποιοι μπήκαν στην αποστολή και όταν πληροφορήθηκε για τον Μπιλέ, ζήτησε να βγει από την 20αδα. Ο Κλοντ είχε νευριάσει γιατί παρενέβη στις αποφάσεις του, ήταν αμετάπειστος και τον πήρε στην αποστολή του αγώνα με την Καλλιθέα. Στο ξενοδοχείο συζητήσαμε σε πολύ καλό ύφος με τον Κλοντ και τον Γιώργο Μποροβήλο ο οποίος μας είπε πάμε να κερδίσουμε και θα το λύσουμε το θέμα. Και όλη η Ελλάδα είδε τον Μπιλέ, επιστρέφοντας στην Τρίπολη την επόμενη μέρα γίνεται κανονικά η προπόνηση. Και μόλις ολοκληρώνεται η προπόνηση, ο κ. Μποροβήλος ζήτησε να μιλήσει με τον Κλοντ που έπειτα από ένα 10λεπτο κατεβαίνει και με ενημερώνει πως λύθηκε η συνεργασία. Γιατί; Γιατί προφανώς κάτι δεν τους άρεσε στην διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης
Ο κ. Μακελελέ τους ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε καλή συνεργασία. Δεν μπορώ να μην πω ότι από τον Αστέρα ήταν όλοι άψογοι, πληρώθηκαν μέχρι τέλους όλοι. Κρίμα όμως για το όνομα του Κλοντ Μακελελέ”.
Για το πως δέχθηκε ο Κλοντ Μακελελέ αυτήν την κατάσταση: “Το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είναι μόνο οι παίκτες αλλά όσοι βρίσκονται εντός. Όταν υπάρχουν παίκτες με πολύ μεγάλα συμβόλαια και δεν παίζουν, τότε δημιουργούνται προβλήματα. Είχαμε πιέσεις για το ποιοι θα παίζουν. Παίκτες με πολύ μεγάλα συμβόλαια, δεν έπαιζαν γιατί ο Κλοντ είχε πάντα πλάνο για να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης. Υπήρχε περίπτωση να παρατάξει ο Μακελελέ την ομάδα για να μην κερδίσει ένα παιχνίδι”
Για το αν θα σκεφτόταν να εργαστεί ξανά στην Ελλάδα: “Μου είπε “Νίκο ακόμα και να δεχθώ πρόταση στο μέλλον από άλλη ελληνική ομάδα, δεν πρόκειται να την δεχθώ. Αφού ο Αστέρας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, που πρόκειται για μια ομάδα που είναι ψηλά, τι θα γίνεται στις άλλες ελληνικές ομάδες;” Έφυγε απογοητευμένος και στενοχωρημένος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πως λειτουργεί”.
Για το ενδεχόμενο να ερχόταν στο Ηράκλειο: “Από την μια είμαι στενοχωρημένος γιατί ήθελα να ζήσω το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο γιατί όλοι γνωρίζουν τα συναισθήματα μου για την ομάδα. Η μεγάλη μου αγάπη είναι ο ΟΦΗ. Είμαι πολύ περήφανος που δούλεψα με τον Μακελελέ και ήταν τιμή για μένα”.