Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έλυσαν τις διαφορές τους, μιας κι έμειναν στο 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, για το μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Οι “αιώνιοι” αντίπαλοι δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο Μαρούσι, μετά από ένα 90λεπτο γεμάτο ένταση, πάθος και πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Κάπως έτσι, πήραν από έναν πόντο, κάτι που φυσικά δεν ικανοποιεί κανέναν. Πλέον, οι Αθηναίοι είναι 8οι με 9 βαθμούς σε επτά ματς, ενώ οι Πειραιώτες 3οι με 14 βαθμούς σε επτά ματς. Στην κορυφή πια βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μετά την εκτός έδρας επικράτησή του σε βάρος του Λεβαδειακού με 2-0.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να εκμεταλλεύεται την ορμή που του έδωσαν οι χιλιάδες φίλοι του και πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, κάνοντας προσπάθειες να γίνει απειλητικός. Η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε στο 11′ με μία κεφαλιά του Γέντβαϊ μετά από κόρνερ του Τετέ, η οποία πέρασε οριακά άουτ. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός κατέγραψε τελική στο 15′, με ένα μακρινό σουτ του Μουζακίτη που μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τζούρισιτς έπιασε ένα πολύ δύσκολο σουτ από πλάγια θέση εκτός περιοχής, όμως είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Στο 20′ οι γηπεδούχοι άγχωσαν ξανά την αντίπαλη άμυνα, με μία καλή κεφαλιά του Ίνγκασον, από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ επιδίωκαν να πιέσουν ψηλά τους Αθηναίους, έχοντας ως στόχο να τους δημιουργήσουν τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει πολλάκις φέτος. Εκείνοι όμως φάνηκαν να ανταπεξέρχονται σε αυτήν τη συνθήκη. Ακόμα κι έτσι βέβαια, υπήρχαν περιπτώσεις όπου οι “ερυθρόλευκοι” έκλεβαν μπάλες. Μία εξ αυτών ήρθε στο 25′, με τον Έσε να παίρνει την κατοχή και να εκτελεί, βλέποντας στη συνέχεια την μπάλα να περνάει διαγώνια άουτ. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μισάωρο ήρθε στο 30′, όταν το “τριφύλλι” αναπτύχθηκε μετά από μία προωθημένη πάσα του Μπακασέτα, ο Τζούρισιτς είδε το ανέβασμα του Μλαντένοβιτς κι εκείνος εκτέλεσε από τα πλάγια, με το σουτ να φεύγει ξυστά έξω από το αριστερό δοκάρι.

Οι Πειραιώτες απάντησαν στις καλές ευκαιρίες όταν στο 32′ είχαν μία φάση διαρκείας στην περιοχή μετά από κόρνερ, με τον Ελ Κααμπί να σουτάρει μετά από πολλές κόντρες και τον Γέντβαϊ να τον σταματά. Στο 35′ ο Μαροκινός πήρε πάσα του Μαρτίνς μετά από τεράστιο λάθος του Λοντίγκιν, πλάσαρε προ κενής εστίας όμως είδε τον Ίνγκασον να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή, διώχνοντας έτσι σε κόρνερ. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έμοιαζαν να ανεβάζουν ρυθμούς όσο περνούσε η ώρα, με την κατοχή να περνάει στη δική τους πλευρά. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό προέκυψε στο 42′, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης έπεσε στο χορτάρι τραυματισμένος, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Ο Άντραζ Σπόραρ πήρε τη θέση του και αποθεώθηκε απ’ όλο το γήπεδο. Στο 45′ οι “πράσινοι” έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με μία φάση διαρκείας μέσα στη μεγάλη περιοχή, την οποία δεν κατάφεραν να τελειώσουν ο Σλοβένος και ο Τετέ, μιας και ο Τζολάκης φώναξε «παρών».

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή από πλευράς Μεντιλίμπαρ, μιας και ο Βάσκος άλλαξε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα με τον Μπάμπη Κωστούλα. Ο ρυθμός δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την 15λεπτη διακοπή, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν το ματς από εκεί που το είχαν… αφήσει στο πρώτο ημίχρονο. Γέντβαϊ και Μαρτίνς απείλησαν στο 53′ και το 55′ αντίστοιχα, μετά από εκτελέσεις κόρνερ, δίνοντας έτσι το στίγμα. Στο 56′ ο Ελ Κααμπί βρήκε άλλη μία κλασική ευκαιρία, μετά από σέντρα του Μαρτίνς, όταν βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, έπιασε κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά έστειλε την μπάλα στον Ελληνορώσο πορτιέρε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού συνέχισε τις παρεμβάσεις με τη συμπλήρωση μίας ώρας, όταν απέσυρε τους Κοστίνια και Μαρτίνς, για να βάλει τους Γκαρθία και Βέλντε. Η απάντηση του Αλόνσο ήρθε στο 65′, όταν οι Τσέριν και Τζούρισιτς αποχώρησαν, για να μπουν οι Μαξίμοβιτς και Πελίστρι. Οι αλλαγές επηρέασαν τον ρυθμό, ο οποίος έπεσε αισθητά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποια ομάδα υποχώρησε. Στο 71′ οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Βέλντε σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής, με τον Λοντίγκιν να κάνει σπουδαία επέμβαση, όμως στη φάση πετάχτηκε ο Κωστούλας που αστόχησε εξ επαφής, μην μπορώντας να το πιστέψει. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις αλλαγές του στο 75′, με τους Μπάλντοκ και Μπακασέτα να αφήνουν τις θέσεις τους στους Κώτσιρα και Ουναΐ.

Ο Μαροκινός χαφ έδειξε κατευθείαν τις διαθέσεις του μιας κι έφυγε σε αντεπίθεση στο 78′, άδειασε τον Ορτέγκα και έκανε σέντρα σουτ από πλάγια θέση, η οποία πέρασε οριακά άουτ, χωρίς να προλάβει να παρέμβει ο Τετέ. Στο 86′ ο Μασούρας πέρασε στη θέση του Μουζακίτη από πλευράς φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να αγχώσουν τον Τζολάκη, όταν ο Αράο έπιασε μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στο 90′, όμως ο Σπόραρ δεν ακολούθησε. Στον αντίποδα, ένα λεπτό αργότερα ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν κι έχασε απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει, μιας και νικήθηκε από τον έμπειρο κίπερ.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας), Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (75′ Ουναΐ), Τζούρισιτς (65′ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης (43′ Σπόραρ)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62′ Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης, Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Ροντινέι, Ελ Κααμπί

ertsports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook