Άρης – Λαμία 2-0

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, ο Ισπανός επιθετικός “υπέγραψε” το 2-0 των “κίτρινων” σε βάρος της Λαμίας, οδηγώντας την ομάδα του Άκη Μάντζιου στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, η οποία την έστειλε στο… ρετιρέ της βαθμολογίας, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Άρης, αφού είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Super League, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν τον Ολυμπιακό, πήραν τεράστιο διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πόλης κι έδωσαν συνέχεια στις επιτυχίες τους, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Λαμία. Οι “κίτρινοι” χάλασαν την επιστροφή του Λεωνίδα Βόκολου στον πάγκο των Φθιωτών, παίρνοντας μία φαινομενικά εύκολη νίκη, αφού το τελικό σκορ είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Έτσι, ισοβαθμούν με την ΑΕΚ στην κορυφή, έχοντας αμφότεροι από 14 πόντους και θα περιμένουν αύριο το αποτέλεσμα των αγώνων Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ, προκειμένου να δουν σε ποια θέση θα βρίσκονται στο φινάλε της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, ο οποίος κατάφερε από πολύ νωρίς να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Μόντσου εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Μορόν έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς, κάνοντας το 1-0 για τους “κίτρινους” μόλις στο 4ο λεπτό. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου είχαν αυτό που ήθελαν, ένα γρήγορο γκολ, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να ξεπεράσει το “σοκ”, αφού βρέθηκε από τα… αποδυτήρια να κυνηγάει στο σκορ. Η επόμενη σημαντική στιγμή, μετά το γκολ του Μορόν, ήρθε στο 25′ και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Γκουίντο υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή, απέφυγε τον Ρόουζ, όμως το σουτ που εξαπέλυσε με το αριστερό πέρασε μόλις άουτ. Ο Άρης είχε μία καλή ευκαιρία στο 32′ με τον Σιφουέντες, ο οποίος έκανε ένα σουτ με το αριστερό, υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόστιτς. Στο 38′ ο Μπίκοφ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, χωρίς να ανησυχήσει τον Κουέστα, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Μορόν να βρίσκει ξανά δίχτυα. Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη με δυνατό πλασέ εκτός περιοχής, έκανε το 2-0 στο 45′.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους της αναμέτρησης, ο Άρης φαινόταν να έχει την ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά του. Ο Κορνέζος ανέτρεψε τον Μορόν στο 51ο λεπτό και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν έστησαν την μπάλα στα έντεκα βήματα, αφού μετά από παρέμβαση του VAR, ο ρέφερι άλλαξε την απόφασή του. Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον στο δεύτερο 45λεπτο. Οι “κίτρινοι” κλήθηκαν να διαχειριστούν το σημαντικό τους προβάδισμα και το έκαναν… σβηστά. Μάλιστα, έστειλαν την μπάλα και τρίτη φορά στα δίχτυα του Κόστιτς, ξανά με τον Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν έτοιμος για το χατ-τρικ, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Χουάνκαρ, που έδωσε την ασίστ στον Μορόν, ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (72′ Νταρίντα), Ντιαντί (72′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Σίστο (63′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87′ Κουάισον).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46′ Μέκιτς), Ραντόνια (80′ Ντεντάκης), Νούνιεζ, Δοϊρανλής (66′ Ενρίκεζ), Μπίκοφ (80′ Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκουίντο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook