Ίδρωσε για την πρόκριση ο Άρης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Περισσότερο δύσκολα απ’ ότι περίμενε η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε την πρόκριση στο γήπεδο της Καλλιθέας κόντρα στον Εθνικό.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστική, κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό της, παρότι τους χωρίζουν δύο κατηγορίες και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες.

Η ποιότητα κάποιων παικτών του Άρη, όπως του Κουέστα που έκανε σωτήριες επεμβάσεις, ήταν αυτό που έδωσε στους κιτρινόμαυρους την νίκη και τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι δεν… κρύφτηκαν, προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλό τους.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για τον Άρη, όταν στο 24′ ο Ζαμόρα είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του λέει “όχι” στο σουτ στην αριστερή του γωνία.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό με τον Ερέρα στο 25′. Μπήκε στην περιοχή, έκανε και το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 29’ ο Εθνικός σκόραρε, όταν Γεωργούσης έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στις δύο αυτές ευκαιρίες ο Άρης απάντησε με γκολ. Ο Κούμπουλας στο 31′ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα στο σουτ εκτός περιοχής που δοκίμασε ο Ντιαντί και ο Νταρίντα πήρε το ριμπάουντ για να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό 7 λεπτά αργότερα, με τον Κουέστα λέει “όχι” στον Γεωργούση που βρέθηκε απέναντι του.

Ίδιοι πρωταγωνιστές και με το ίδιο αποτέλεσμα στο 55′ και ο αρχηγός του Άρη κρατάει το “μηδέν” για την ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Άρης κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 1-0 και να πάρει την πρόκριση, βλέποντας πλέον το κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κούμπουλας, Χριστογιάννης (66’ Τσιμπόκα), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράϊ (66’ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71’ Μανταμαδιώτης), Ερέρα (57’ Ποτουρίδης), Αντωνίου (66’ Γιούλας).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Χουάνκαρ (66’ Φρίντεκ), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια, Ζουλ (57’ Μόντσου), Νταρίντα (88’ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (56’ Σίστο), Σαμόρα, Ντιαντί (56’ Γκαρσία), Σαβέριο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook