Video | Χωρίς το Λεβαδειακός – ΟΦΗ η ανάλυση του Λανουά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Λανουά προχώρησε στην ανάλυση των φάσεων της 5ης αγωνιστικής, «ανακαλύπτοντας» πέναλτι για τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τι είπε για το πέναλτι του Βαγιαννίδη που ακυρώθηκε και το 4ο γκολ του ΠΑΟΚ.

Στην ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων (κάποιων, φυσικά, εξ αυτών) της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League προχώρησε ο Στεφάν Λανουά, με το καθιερωμένο βίντεο του Γάλλου αρχιδιαιτητή να κυκλοφορεί το απόγευμα της Τρίτης (24/09). Σε σχέση με τα προηγούμενα, πάντως, αυτό αναμένεται να συζητηθεί περισσότερο…

Ο Λανουά, λοιπόν, έχει επιλέξει πέντε φάσεις. Η πρώτη έρχεται από την αναμέτρηση Athens Kallithea-AEK και αφορά ένα φάουλ του Περέιρα. «Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι».

Και συνεχίζει με δύο φάσεις από το ΟΑΚΑ και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό, εκεί όπου «ανακαλύπτει» πέναλτι για τα «λιοντάρια»! Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι υπάρχει πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού για χέρι του Αράο, το οποίο, όμως, δεν είδε ούτε ο διαιτητή Ευαγγέλου, ούτε ο Ζαμπάλας στο VAR, αλλά τους δικαιώνει αμφότερους για τη φάση του Βαγιαννίδη και το πέναλτι, που ακυρώθηκε!

Για το χέρι του Αράο: «Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης».

Για το πέναλτι του Βαγιαννίδη: «Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι».

Ακόμα, τόνισε ότι ο διαιτητής Τσαγκαράκης στον αγώνα Βόλος-ΠΑΟΚ, κακώς καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Τσάλοφ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook