Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με δύο υπέροχα τέρματα του Σέρβου μεσοεπιθετικού που αποδείχθηκε “χρυσή αλλαγή” το τριφύλλι απέφυγε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού με 3-1 πανηγυρίζοντας έτσι τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα ωστόσο για ακόμα μια φορά προβλημάτισε. Μπορεί το σκορ να δείχνει πως η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι “πράσινοι” αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα απέναντι στον Πανσερραϊκό, κινδύνεψαν αρκετά, αλλά ο Τζούρισιτς ήταν εκεί για να δώσει τη λύση, με δύο υπέροχα τέρματα στο 80ο και 89ο λεπτό αντίστοιχα.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους πράσινους, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό ο Μπακασέτας τροφοδότησε τον Μλαντένοβιτς, ο Σέρβος έσπασε την μπάλα, ο Τετέ έγινε αποδέκτης και με ένα υπέροχο τελείωμα έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του κάνοντας το 1-0. Στο 13ο λεπτό η ομάδα του Φεράντο έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, ο δημιουργός του πρώτου τέρματος έκανε λάθος πάσα, ο Στάικος σούταρε ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε, η μπάλα στρώθηκε στον Μπετανκόρ, που από πολύ κοντά έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς σε ισορροπία με γυριστό. Στιγμές αργότερα ωστόσο ο Ισπανός δεν λάθεψε, σε κόντρα επίθεση ο Τόμας βρήκε τον Φαρές αυτός έκανε την σέντρα και ο Μπετανκόρ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής γράφοντας το 1-1 στο 15ο λεπτό. Στο 19ο λεπτό στο ματς παρουσιάστηκαν δύο κολλητές ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό. Πρώτα ο Πελίστρι απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, με τον Γκουγκεσασβίλι να κάνει ωραία επέμβαση στο σουτ του Μπακασέτα. Σε δεύτερο χρόνο ο Τετέ μπήκε από πλάγια αριστερά, αλλά ο Μπέργκστρομ έκοψε με τάκλιν. Στο 45+4′ ο Ουναΐ και ο Βαγιαννίδης άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο πρώτος εκτέλεσε, ο Γκουγκεσασβίλι αρχικά είπε «όχι», ο Βαγιαννίδης πήγε στο ριμπάουντ και πήδηξε για την κεφαλιά και ο Γεωργιανός τον βρήκε στο κεφάλι ο διαιτητής αρχικά έδωσε πέναλτι αλλά μετά από εξέταση του VAR διέταξε την συνέχεια του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Στο 53ο λεπτό ο Βαγιαννίδης απέφυγε εντυπωσιακά τον Φαρές, έκανε το γύρισμα, η μπάλα μετά από παρέμβαση του Μπέργκστρομ έφτασε στον Μπακασέτα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός δοκίμασε τα πόδια του αλλά το συρτό του σουτ μπλόκαρε ο Γκουγκεσασβίλι. Ο καταιγισμός ευκαιριών συνεχίστηκε για τα καρέ του Γεωργιανού κίπερ, πιο συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό οι “πράσινοι” κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουναΐ αλλά ο κίπερ των φιλοξενούμενων στο δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μαροκινός είχε απάντηση. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο έδειχναν να είναι ανήμποροι να βρουν τη λύση και να διασπάσουν το τείχος της ομάδας από της Σέρρες. Στο 75ο λεπτό ο Ιωαννίδης προσπάθησε μετά από ατομική ενέργεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Γκουγκεσασβίλι μπλόκαρε. Στο 78ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Ντραγκόφσκι όταν ο Ντέλετιτς μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σου αλλά ο Πολωνός απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 80ο λεπτό ήρθε η στιγμή λύτρωσης για τον Παναθηναϊκό. Ο Τετέ πάσαρε στον Τζούρισιτς, ο Σέρβος με ένα υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την βοήθεια του δοκαριού γράφοντας το 2-1. Ο Σέρβος όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Στο 89ο λεπτό Ο Τζούρισιτς βγήκε στην αντεπίθεση, κουβάλησε την μπάλα προς την περιοχή και λίγα μέτρα πριν μπει σ’ αυτήν εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκουγκεσασβίλι για να αντιδράσει, γράφοντας το τελικό 3-1.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (67′ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87′ Μακσίμοβιτς), Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι (67′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87′ Τσέριν)

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Κουτσογούλας, Φαρές, Περούτζι, Στάικος, Τομάς (71′ Χατζιστραβός), Τέρζιτς (66′ Ντέλετιτς) , Σαλαζάρ, Μπετανκόρ (71′ Γκίγκιτς)

ertsports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook