Άρης – Ολυμπιακός 2-1

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι Θεσσαλονικείς έστησαν “μπλόκο” στους “ερυθρόλευκους” οι οποίοι ηττήθηκαν (2-1) από τον εξαιρετικό Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, μετρώντας δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών μετά τη λευκή (0-0) ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό τη προηγούμενη αγωνιστική.

Ο εξαιρετικός και διαβασμένος Άρης έδειξε από νωρίς τις ορέξεις του κόντρα στους Πειραιώτες και κατάφερε να πανηγυρίσει μία σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε τους 8 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός μετά τη νέα απώλεια βαθμών παρέμεινε στη τρίτη θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι του Άκη Μάντζιου ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους “ερυθρόλευκους” με τέρμα του Μανού Γκαρθία μόλις στο 3ο λεπτό, στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο τέταρτο και το γκολ που δέχτηκε από τον Άρη προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του, να γίνει πιο επιθετικός και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 19΄ η κεφαλιά του Ελ Κααμπί ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Βέλντε ένα λεπτό αργότερα. Στο 21΄ οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο να περνά λίγο άουτ. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει στην πολιορκία του Ολυμπιακού και στο 29΄ το σουτ του Ντιαντί από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο. Τέσσερα λεπτά μετά ο Άρης έχασε διπλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή με Γκαρθία και Μόντσου να μην μπορούν να σκοράρουν. Ο Τσικίνιο εκτέλεσε με ωραίο τρόπο ακόμη ένα φάουλ στο 37΄, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι για ακόμη μία φορά. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Λορέν Μορόν να κάνει την κοντινή προβολή μετά την ασίστ του Μανού Γκαρθία και να νικά τον Τζολάκη στο 41΄ για το 2-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Η φάση ελέγχθηκε και μέσω VAR, με το γκολ να κατοχυρώνεται κανονικά στον Άρη, ενώ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, με τον γυμναστή της ομάδας Χρήστο Μουρίκη να βλέπει την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Λούκα Παϊρέτο, ενώ την κόκκινη κάρτα είδε στο ημίχρονο και ο Αθλητικός Διευθυντής των Πειραιωτών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς για διαμαρτυρίες προς τον Ιταλό διαιτητή.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Ντιαντί (77΄ Σαβέριο), Σιφουέντες (90+3΄ Ζουλ), Μ. Γκαρθία (77΄ Νταρίντα), Σίστο, Μορόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη (77΄ Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Γκαρθία (46΄ Ολιβέιρα), Έσε, Μαρτίνς (77΄ Κοστίνια), Τσικίνιο (69΄ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (46΄ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook