Πετράκης: “Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στη σημασία του αποτελέσματος που πήρε ο Παναιτωλικός στο «Καραϊσκάκη» (τόσο σε βαθμολογικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο) αναφέρθηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Πετράκης.

Συζητώντας με τον Μιχάλη Τσόχο, σημείωσε ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ειδικών συνθηκών και σκοπός του ίδιου και της ομάδας (όπως έδειξαν και οι προηγούμενοι αγώνες) είναι να παίζει παραγωγικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα απάντησε για τον στόχο των Αγρινιωτών στο φετινό πρωτάθλημα και το νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι-άουτ, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πετράκης

Για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό: «Στο τέλος που μετράμε τα κουκιά και ο ένα βαθμός είναι σημαντικός. Επίσης σημαντικός είναι και για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά πρέπει να χαιρόμαστε για κάτι θετικό και μετά να το αφήνουμε πίσω και να μη χάνουμε ενέργεια και συγκέντρωση για το επόμενο βήμα. Δεν θέλουμε να κάτσουμε στο “μαξιλαράκι” αυτό, έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς μπροστά μας και θέλω να έχουμε την ίδια συγκέντρωση και ένα επίσης καλό αποτέλεσμα».

Για την αμυντικογενή προσέγγιση του αγώνα: «Και στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη γίναμε απειλητικοί. Στα προηγούμενα ματς όπου αγωνιστήκαμε με ομάδες του ίδιου βεληνεκούς με εμάς, φτιάξαμε ακόμα περισσότερες φάσεις. Την Κυριακή από μόνο του το ματς μας οδήγησε εκεί, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε πολύ την μπάλα, αλλά ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών».

Για το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει από τον Παναιτωλικό: «Θέλω να είμαστε μια ομάδα που να παίζει γρήγορα, να έχουμε ρυθμό και κίνηση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα ακούν, έχουν κίνητρο και φλόγα να γίνουν καλύτεροι. Η καθημερινότητά μας είναι εποικοδομητική και μέσα από αυτό προσπαθούμε να έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου ως προπονητής».

Για την παρουσία πολλών νέων παικτών στο ρόστερ: «Είναι επιλογή μας να έχουμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Πέρυσι έφυγαν αρκετοί έμπειροι παίκτες, αλλά συνειδητά προσπαθήσαμε να δώσουμε χώρο σε παιδιά που έρχονται από πίσω και τα πιστεύουμε. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε αυτή τη λογική και να την εφαρμόσουμε στην πράξη. Ένα νέο παιδί πρέπει να το βοηθήσεις για να σε βοηθήσει και να φτάσει να γίνει ισάξιο ή και καλύτερο από αυτόν που είναι βασικός».

Για τον φετινό στόχο του Παναιτωλικού: «Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να μην χάνουμε χρόνο και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θέλω κάθε μέρα να βλέπω μια μικρή πρόοδο και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Αν γίνεται αυτό, θα μπορούμε να το βλέπουμε και στο αποτέλεσμα της Κυριακής. Αν συνεχίσουμε τη βελτίωση, αφήνουμε τον δρόμο να μας πάει και από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ταβάνι».

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι-άουτ: «Αυτό που έγινε τώρα είναι πολύ πιο ρεαλιστικό και ανταγωνιστικό και θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο μας. Δεν υπάρχει ομάδα από τις 14 που να μη θέλει να μπει στην οκτάδα. Όλοι το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πέρυσι δυο αγωνιστικές πριν το τέλος καμία ομάδα δεν είχε εξασφαλίσει την παραμονή της μαθηματικά. Θα είναι πολύ σπουδαίο να μπούμε στο δεύτερο γκρουπ και να αποφύγουμε τον μπελά του τελευταίου».

Για τις αρκετές ζημιές που έχουν πάθει ήδη οι «μεγάλοι»: «Θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και θα υπάρξουν κι άλλα τέτοια αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν θα είναι με αυτή τη συχνότητα, αλλά θα το ξαναδούμε γιατί υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι καλά οργανωμένες».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook