ΑΕΚ – Βόλος 2-0

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και επικρατώντας του Βόλου με 2-0 ανέβηκε στην πρώτη θέση της Super League.

Στο εκατοστό παιχνίδι του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο ο Ματίας Αλμέιδα είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες, καθώς οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Βίντα, Ουντομπάτζο, Μουκουντί και Λαμέλα δεν ήταν στη διάθεση του, κάτι που όμως δεν πτοείσαι τον “Δικέφαλο” που πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Βόλο χάρις σε τέρματα των Πιερό και Κοϊτά.

Ο αγώνας:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ έδειξε πως θα είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Κοϊτά έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τον Βόλο και να κλέβουν μπάλες και στο 11ο λεπτό έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Πινέδα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κόστιτς με τον Σέρβο να έχει απάντηση. Στο 22ο λεπτό ο επιθετικός από την Αϊτή συστήθηκε στο “κιτρινόμαυρο” κοινό. Ο Ρότα έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά ο Πιερό νίκησε κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 ανοίγοντας λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κοϊτά συνέκλινε από τα αριστερά και δοκίμασε για ακόμα μια φορά το δεξί του με τον Κόστιτς να μπλοκάρει. Στο 44ο λεπτό ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς σε ισορροπία όταν ο Μεντιέτα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Στρακόσα αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτο 45λέπτου επικράτησε ένταση ανάμεσα σε Πιερό και Μύγα, με τον Φωτιά να μοιράζει από δύο κίτρινες, παρά το γεγονός πως ο VAR τον κάλεσε για να αποβάλει τον επιθετικό από την Αϊτή.

Στο 53ο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ο Πήλιος που συμμετείχε στην φάση ήταν οφσάιντ και το γκολ που σημείωσε ο Κάλενς ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ όταν μετά από πάσα του Κοϊτά ο Ελίασον βρέθηκε απέναντι από τον Κόστιτς αλλά στο πλασέ που επιχείρησε παρενέβη ο Μύγας και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Η “Ένωση” συνέχισε να πιέζει και στο 61ο λεπτό πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων όταν ο Λιούμπισιτς πάσαρε στον Κοϊτά με τον τελευταίο να κάνει το σουτ η μπάλα να βρίσκει και σε πόδια αμυντικού του Βόλου και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Κόστιτς. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ έκανε περισσότερο συντήρηση δυνάμεων και με ευκολία κράτησε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Πήλιος, Σιμάνσκι (82′ Γιόνσον), Πινέδα (73′ Περέιρα), Λιούμπισιτς (73′ Μάνταλος), Ελίασον (73′ Άμραμπατ), Κοϊτά (88′ Τσιλούλης), Πιερό

Βόλος: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορρέα (73′ Κόντε), Φερράρι, Ντε Καμπς (10′ Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (73′ Βιγιαφάνες), Ασεχνούν (66′ Κόμπα), Άλτμαν

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook