Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Αγρινίου και έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) κόντρα στο σύνολο του Γιάννη Πετράκη, ξοδεύοντας έτσι δύο πολύτιμους βαθμούς στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να στριμώξει τον Παναιτωλικό, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με καθολική κατοχή της μπάλας, αλλά η ομάδα του Αγρινίου αμύνθηκε σθεναρά και κατάφερε να πάρει τον πρώτο της βαθμό στην ιστορία της στο “Γ. Καραϊσκάκης”, δίνοντας στοπ στο σερί των πειραιωτών.

Ο αγώνας:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή αλλά η πολυπρόσωπη και πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού δημιούργησε προβλήματα στην παραγωγή φάσεων για τους “ερυθρόλευκους”. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 23ο λεπτό άνηκε στους γηπεδούχους όταν ο Έσε έκανε το σουτ αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε χωρίς να δυσκολευτεί. Ο Ντόι στο 33ο λεπτό έκανε ένα μακρινό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο λίγο έλειψε να… παγώσουν τις κερκίδες του φαληρικού σταδίου στο 41′ όταν ο Μαυρίας βγήκε στην πλάτη της άμυνας με το σουτ να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στην επιστροφή των παικτών από τα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή να σκοράρουν όταν ο Έσε στο 47ο λεπτό βρήκε με σέντρα τον Ελ Κααμπί αλλά η προσπάθεια του Μαροκινού επιθετικού πέρασε ελάχιστα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Ελ Κααμπί εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μλάντεν πλάσαρε τον Τσάβες αλλά ο Ρουμάνος αμυντικός έσωσε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Βάσκος τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας από το Αγρίνιο προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τους Κάρμο, Γουίλιαν, Ολιβέιρα και Γιάρεμτσουκ να περνάνε στο ματς. Στο 69ο λεπτό ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαρτίνς αλλά η προσπάθεια του τελευταίου αν και ήταν από πλεονεκτική θέση πέρασε ψηλά άουτ. Το κρεσέντο πίεσης των γηπεδούχων συνεχίστηκε, στο 73ο λεπτό ο Γουίλιαν πάσαρε ωραία στον Ροντινέι, αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Τσάβες είχε πάρα καλή θέση και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 85ο λεπτό ο Βραζιλιάνος εξτρέμ τροφοδότησε τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος έκανε το σουτ η άμυνα της ομάδας του Αγρινίου έκοψε , η μπάλα επέστρεψε στον αλλότε χαφ της Ρόμα αλλά το σουτ με το δεξί από καλή θέση πέρασε άουτ. Στο 90+2′ ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ο Κάρμο έβγαλε τη σέντρα ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η πολιορκία των γηπεδούχων συνεχίστηκε αλλά ούτε η προσπάθεια του Μαρτίνς στο 90+3′ βρήκε στόχο.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (83′ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (60′ Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (60′ Ολιβέιρα), Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο (60′ Γιάρμετσουκ), Βέλντε (60′ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί

Παναιτωλικός: Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν (76′ Ματζδέβατς), Λιάβας, Μαυρίας (76′ Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρεθ, Μπουζούκης, Μπελεβώνης (70′ Λουίς), Ντίαζ (62′ Ρόα), Λομόνακο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook