Μπελεβώνης: «N’ αφήσουν τον Γκαγκάτση να λειτουργήσει χωρίς παρεμβάσεις»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός αναφέρθηκε στην επικείμενη εκλογή του Μάκη Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ, αλλά και στις αρχαιρεσίες στη Superleague.

Στην εκπομπή «Σπορ στο Ionian» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Μάκης Μπελεβώνης, λέγοντας, μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την ψήφο του Παναιτωλικού στην διαδικασία εκλογής προέδρου στην Super League:

«Καταρχάς δεν ξέραμε τους συσχετισμούς, τι θα ψηφίσουν οι άλλες ομάδες. Δεν μιλήσαμε με κανέναν. Αυτό που κάναμε, βλέποντας ένα τοξικό κλίμα στον συνεταιρισμό ήταν να αποφασίσουμε να μην είμαστε με το μέρος κανενός.

Περισσότερος ντόρος έγινε για την ψήφο την δική μας παρά για όσους πήραν κάποια πλευρά. Στον συνεταιρισμό ισχύει το “αν δεν είσαι μαζί μου είσαι με τους άλλους”.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεται αυτό. Κυρίως οι μεγάλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν από την τοξικότητα. Να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός».

Για τους ξένους διαιτητές και τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ:

«Δεν έχει να κάνει με την ικανότητα των Ελλήνων διαιτητών. Είναι αρκετά ικανοί και πιο ικανοί από ξένους. Έχουν διορθωθεί πράγματα όμως παραμένει μία κατάσταση που δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα από όλα αυτό. Να υπάρχουν καθαρές διαιτησίες, χωρίς παρεμβάσεις.

Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην ΕΠΟ και εκεί η τοξικότητα περισσεύει. Εμείς θα στηρίξουμε τον Γκαγκάτση σε ότι θετικό προσπαθήσει να κάνει.

Οι μεγάλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να αφήσουν έναν άνθρωπο που έχει διάθεση να αλλάξει πράγματα προς το καλύτερο να λειτουργήσει χωρίς παρεμβάσεις.

Εγώ δεν συνδυάζω το όνομά του με τον πατέρα του. Είναι αξιόλογος παράγοντας. Ελπίζουμε να μην έχουμε το πολεμικό κλίμα που υπήρχε. Θα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνουν πράγματα».

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος:

«Νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει συζήτηση. Θα μπει στην ΓΣ το θέμα της αλλαγής του format του πρωταθλήματος. Έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα είναι δύο ή και τριών ταχυτήτων. Έχει να κάνει με τον τρόπο που είναι δομημένο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το format μα και την κατανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά.

Αν δεν υπάρχουν χρήματα στις μικρότερες ομάδες δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Φάνηκε τις προηγούμενες χρονιές και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτό. Και σε αυτό το κομμάτι, κεντρικής διαχείρισης και αναζήτησης πόρων να στραφεί ο συνεταιρισμός ώστε ο ανταγωνισμός να είναι πιο καλός. Το νέο format θα έχει ενδιαφέρον.

Η 5η θέση θα διεκδικηθεί από ομάδες που δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές, παρότι ο Άρης έχει μεγαλύτερο μπάτζετ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook