Υπόθεση Μπέος-Τεττέι: Τα βήματα που έπονται

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ας δούμε βήμα βήμα τι προβλέπεται/αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και τον χρονικό ορίζοντα που υπολογίζεται, επί του παρόντος, πως θα απαιτηθεί ώστε να προκύψει τελεσίδικη απόφαση.

Ολοκληρώθηκε σήμερα (26/2) η ακρόαση της υπόθεσης για την ρατσιστική επίθεση που κατηγορείται πως έκανε ο Αχιλλέας Μπέος στον Ανδρέα Τεττέι, στο πρόσφατο ματς της Καισαριανής όπου αναμετρήθηκαν Κηφισιά και Βόλος (0-0).

Αυτόματα άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος ώστε να τελεσιδικήσει, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε χρονικό ορίζοντα περίπου 10 ημερών.

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως πριν συμβεί αυτό δεν θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας για τις θέσεις των play-outs, αφού μεταξύ των ποινών που «κινδυνεύει» ο ισχυρός άνδρας του Βόλου, με γνώμονα το κατηγορητήριο, είναι η ομάδα του να χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι που δεν ανέδειξε νικητή.

Αρα το τοπίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, αφού η πρεμιέρα των play-outs έχει οριστεί για τα μέσα Μαρτίου.

Πλέον αναμένονται τα εξής βήματα, χωρίς πάντως να είναι 100% δεσμευτικά.

-Μέχρι την Τετάρτη (28/2) οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα.

-Η πρωτόδικη απόφαση από το όργανο της Stoiximan Super League υπολογίζεται πως θα βγει από το απόγευμα εκείνης της ημέρας, μέχρι και το αργότερο την επόμενη Δευτέρα (4/3). Πάντως κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί την τρέχουσα εβδομάδα, ίσως και αυθημερόν ύστερα από την κατάθεση των υπομνημάτων.

-Μέσω του σκεπτικού της θα αποσαφηνιστεί εάν η κύρια παρέμβαση της Κηφισιάς έγινε ή όχι αποδεκτή.

-Ανάλογα με το αν θα γίνει ή όχι αποδεκτή η Κηφισιά θα αποκτήσει ή όχι δικαίωμα έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση, εφόσον φυσικά το θελήσει, δηλαδή δεν την ικανοποιήσει η απόφαση (σ.σ. π.χ. δεν της καταλογιστεί το παιχνίδι).

-Εξυπακούεται πως η πλευρά του Αχιλλέα Μπέου έχει το δικαίωμα έφεσης, ως διάδικος, εάν επίσης το επιθυμεί και ανάλογα, εύλογα, την απόφαση που θα εκδοθεί. Οποιαδήποτε και αν είναι αυτή.

-Δικαίωμα έφεσης, εφόσον το κρίνει, έχει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, σε επίσης (όπως και για τους άνωθεν) χρονικό διάστημα δύο ημερολογιακών ημερών.

-Ετσι από τη στιγμή που θα εκδοθεί η πρωτοβάθμια απόφαση θα χρειαστούν περαιτέρω μερικές ημέρες ώστε να εκδικαστεί και στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, εφόσον υπάρξει έφεση από τον οποιοδήποτε φορέα. Από εκείνο θα εκδοθεί εκ νέου απόφαση. Μετέπειτα όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν δικαίωμα προσφυγής στο CAS, όμως αυτή η εξέλιξη, εάν προκριθεί από τον οποιοδήποτε, δεν δεσμεύει τη Stoiximan Super League ώστε να μην επικυρώσει τη βαθμολογία.

Πηγή: Gazzetta.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook