Παίζουν με ΟΦΗ και φεύγουν Έκονγκ – Σαμάτα, τι συμβαίνει με Μπάμπα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οριστικές εξελίξεις έρχονται στον ΠΑΟΚ αναφορικά με το πρόγραμμα των διεθνών του στο Κόπα Άφρικα, με τους Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ και Αλί Σαμάτα να αναχωρούν μετά το παιχνίδι του

Δικεφάλου με αντίπαλο τον ΟΦΗ (3/1) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 1 για να ενσωματωθούν στις προπονήσεις της Νιγηρίας και της Τανζανίας, αντίστοιχα.

Αναμονή υπάρχει για την περίπτωση του Ράχμαν Μπάμπα, με τον Γκανέζο αριστερό οπισθοφύλακα να περιμένει με τον πλέον επίσημο τρόπο την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ώστε να κινηθούν και οι αντίστοιχες διαδικασίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ, με στόχο να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους και στη συνέχεια να αποχωρήσει.

Σε ποια παιχνίδια θα λείπουν

Η διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου και να διαρκέσει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, με τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην βρίσκονται στη διάθεση του σίγουρα για τη φάση των ομίλων και από εκεί και πέρα εξαρτάται από την πορεία των Εθνικών τους Ομάδων στην πορεία του θεσμού.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα κληθεί να διαχειριστεί το κενό τους από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Άρης στις 7/1, ενώ ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Βόλο (Κύπελλο Ελλάδος) , ΠΑΣ Γιάννενα (εντός έδρας) , ΝΠΣ Βόλου (εκτός έδρας) και Παναθηναϊκό (εντός έδρας) για το πρωτάθλημα.

Η απουσία του Σαμάτα… ευκαιρία για τον Τζίμα

Ο Αλί Σαμάτα είναι ένας από τους τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που θα απουσιάσουν τον Ιανουάριο καθώς θα διεξαχθεί το Κόπα Αφρικα. Ο Τανζανός δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τον Δικέφαλο και πάντα σε κάθε πρόβλημα ξεπροβάλει και μια ευκαιρία.

Εκτός του Μπράντον Τόμας διαθέσιμος φορ για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι ο Στέφανος Τζίμας και από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά ματς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Τζίμας φέτος με την πρώτη ομάδα μετρά 13 παρουσίες αλλά μόνο σε ένα ματς, αυτό του πρώτου γύρου απέναντι στην Κηφισιά, αγωνίστηκε βασικός σκοράροντας μάλιστα και το μοναδικό του γκολ.

Σε όλα τα υπόλοιπα ήρθε από τον πάγκο αλλά σε κανένα από αυτά δεν έπαιξε για παραπάνω από 18 αγωνιστικά λεπτά.

Πηγή: metrosport.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook