Άρης: Στο προσκήνιο ξανά ο Εμίλ Σέιντ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο 22χρονος εξτρέμ της Σασουόλο απασχόλησε και το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε. Στις τάξεις των «Κιτρινόμαυρων» η υπόθεση παραμένει ανοικτή, με τον Σέιντ να είναι ο εκλεκτός για το αριστερό άκρο της επίθεσης του Άκη Μάντζιου. Ο νεαρός Νορβηγός αγωνίζεται με την φανέλα της Σασουόλο για την Serie A, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει τα λεπτά που θέλει, δείχνοντας παράλληλα και την απογοήτευσή του προς τον προπονητή του Αλέσιο Ντινιόζι, μετρώντας μόλις έξι συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Όσον αφορά για το ποιος είναι ο Σέιντ, η μητέρα του είναι Νορβηγίδα και κατάφερε να επιζήσει από τον τρομερό σεισμό που είχε γίνει στην Αϊτή τον Γενάρη του 2012 και είχε προκαλέσει τον θάνατο 200.000 ανθρώπων. Στη συνέχεια, έκανε το πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την Φίνσες, για να καταφέρει να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στην Ρόζενμποργκ, το 2017, μαζί με τον αδερφό του. Έχει καταφέρει να αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας (U17, U18, U19 και U21), με την τελευταία να αγωνίζεται σε 14 παιχνίδια πετυχαίνοντας και πέντε γκολ.

Ο Νορβηγός κατάφερε να προαχθεί στην πρώτη ομάδα της Ρόζενμποργκ το 2018 και την επόμενη χρονιά έγινε επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 27 αγώνες. Στη συνέχεια, ο σύλλογος δέχθηκε αρκετές προσφορές, με την μεγαλύτερη να είναι της Γαλατασαράι. Στην αρχή αρνήθηκε την παραχώρησή του, αλλά στη συνέχεια ήρθε η πρόταση της Σασουόλο που συμπεριελάμβανε δανεισμό και υποχρεωτική οψιόν αγοράς. 

Βασικός σύμμαχος του Άρη, είναι η εταιρία που έχει και τα δικαιώματά του Κάρλσον, με τον Νορβηγό μεσοεπιθετικό να εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και να έχει βασικό ρόλο στην ομάδα. Ο Σέιντ αγωνίζεται και στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, κυρίως όμως στην αριστερή, ενώ έχει την δυνατότητα λόγω της τεχνικής του κατάρτισης να παίξει και ως δεύτερος φορ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook