O αγώνας Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός μέσα από την ματιά της λίγκας

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Η προηγούμενη φορά που αναμετρήθηκαν ο Παναθηναϊκός με τον Πανσερραϊκό ήταν στις 3 Απριλίου 2011 στις Σέρρες, όπου οι γηπεδούχοι είχαν σημειώσει την τελευταία τους νίκη εκείνη τη σεζόν και η επόμενη ήρθε στη φετινή επιστροφή στη Super League.

Το θέμα από την Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:

“Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν να συναντηθούν από τις 4 Δεκεμβρίου 2010 στο ΟΑΚΑ με τους Πράσινους να επικρατούν με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπουμσόνγκ και Σισέ. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν στις 26 Φεβρουαρίου 1984, με τους Πράσινους να επικρατούν με 4-0 χάρη στα γκολ των Αντωνίου, Ζάετς και Μιχάλη Βλάχου που σκόραρε δύο φορές.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 24 φορές με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει επικρατήσει στα 21 από αυτά. Ο Πανσερραϊκός έχει πάρει δύο νίκες με 1-0, ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία 1-1 μεταξύ τους.

Η ευρύτερη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού είναι το 7-0 της σεζόν 1968-69, το οποίο ήρθε ακριβώς ένα ματς μετά την παρθενική νίκη της ομάδας των Σερρών σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Πράσινους, το 1967-68, όπου επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Καλαπόδα.

Ο Παναθηναϊκός μετρά δέκα διαφορετικά σκορ νίκης με τον Πανσερραϊκό και πιο συχνή εμφάνιση έχουν το 3-1, το 2-0 και το 4-0 που έχουν εμφανιστεί από τέσσερις φορές.

24 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

21 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 68-11″

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook