Μεξικανικά σενάρια για τον «Τσικότε» και την ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Βέβαια, η όποια κίνηση δεν θα γίνει με ορίζοντα μερικών μηνών, αλλά και με ορίζοντα το καλοκαίρι και αυτό γιατί το συμβόλαιο του Εχσάν Χατζισαφί είναι για 1+1 χρόνο, ενώ αυτό του Μοχαμάντι λήγει. Και πάμε στο προκείμενο… Όπως ανέφεραν τα ξημερώματα στο Μεξικό, ο Αλμέιδα δεν αποκλείεται να ενδιαφερθεί για τον μπακ-χαφ της Τσίβας, Κριστιάν Καλντερόν, γνωστό στην χώρα του ως «Τσικότε». Πρόκειται για έναν 26χρονο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην άλλοτε ομάδα του «Pelado» από τον Ιανουάριο του 2020.

Ο γεννημένος στις 24 Μαΐου του 1997 ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με την Τσίβας έως τις 31 Δεκεμβρίου και θέλει να φύγει από την Τσίβας λόγω κόντρας με τον Παούνοβιτς και όπως γράφεται για κάποια κρούσματα απειθαρχίας. Και κάπου εκεί οι Μεξικανοί αναφέρουν πως «ο Καλντερόν δεν αποκλείεται να αναζητήσει την τύχη του στην Ευρώπη και ίσως στην ομάδα του Αλμέιδα, με δεδομένο πως στη Liga MX δεν έχει προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα προοπτική. Κρατήστε αυτό…». Η πρόταση αυτή αναφέρθηκε σε παρασκηνιακή στήλη σε εφημερίδα της Γουαδαλαχάρα, ενώ ακούστηκε και σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Καλντερόν είναι διεθνής 4 φορές με το Μεξικό και έχει παίξει με την Τσίβας σε 103 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας και 11 γκολ. Με την Άτλας, όπου ξεκίνησε την καριέρα του είχε 36 συμμετοχές, ενώ με την Νεκάξα, όπου πήγε μετά έκανε δύο σούπερ σεζόν με 37 ματς και 10 γκολ. Γενικώς είναι ένας επιθετικογενής μπακ που μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά. Έτσι δεν είναι τυχαίο πως συνολικά σε 179 ματς μετρά 21 γκολ. Το 2019 ήταν στην κορυφαία ενδεκάδα της Apertura, ενώ ίδιο έτος ανακηρύχθηκε από την εφημερίδα RECORD ως ο κορυφαίος παίκτης της Apertura.

Τώρα τι ισχύει και αν ισχύει κάτι με την ΑΕΚ, θα φανεί… Το βέβαιο είναι πως το γεγονός ότι δεν έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο είναι ένας παράγοντας που δημιουργεί αμφιβολίες για το αν ισχύει το θέμα με τους ξένους που έχει η ΑΕΚ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook