Ολυμπιακός: Σκέψεις για στόπερ τον Ιανουάριο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τρόπους βελτίωσης στους τομείς που «πονάει» ο Ολυμπιακός ψάχνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Το παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα στο Βελιγράδι αποκάλυψε όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, τόσο αμυντικά, όσο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο προβληματισμός αρχίζει να γίνεται έντονος, καθώς στα τρία σημαντικά παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» έως τώρα στη σεζόν, με Φράιμπουργκ, ΑΕΚ και τους Σέρβους, έχουν παρατηρηθεί τα ίδια λάθη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μια αδυναμία στην άμυνα όταν δέχεται πίεση, με τα λάθη να στοιχίζουν ακριβά, ενώ η διαχείριση των αγώνων στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές φέρνει μια οπισθοχώρηση. Επιθετικά ο Ολυμπιακός πετάει… φωτιές, με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί να κάνουν τη διαφορά, αλλά όταν βγαίνουν από το παιχνίδι οι δύο πρώτοι, η ομάδα απορυθμίζεται και δεν λειτουργεί το ίδιο καλά.

Η πληγή στο κέντρο της άμυνας ίσως αντιμετωπιστεί με μεταγραφή στόπερ τον Ιανουάριο, ενώ μεσοεπιθετικά αναζητείται λύση για να μην χάνει η ομάδα την επιθετικότητά της όταν βγαίνει από το παιχνίδι ο Φορτούνης. Ο Σκάρπα δεν δείχνει ακόμα σε θέση να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο ρόλο, ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Γουέστ Χαμ, όπου οι απαιτήσεις θα είναι υψηλές και τα λάθη θα στοιχίσουν ακριβά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook