Ο Παναθηναϊκός δήλωσε το ΟΑΚΑ ως έδρα στους ομίλους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Παναθηναϊκός είτε βρεθεί στους ομίλους του Europa League, είτε του Champions League θα δώσει τις τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ, όπως ενημέρωσε την UEFA.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια των ομίλων στο ΟΑΚΑ.

Το γήπεδο της «Λεωφόρου» δεν πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η UEFA, να έχουν τα γήπεδα στα οποία θα αγωνιστούν οι ομάδες στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Με την πρόκριση επί της Ντνίπρο, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προκριθεί τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League και θα διεκδικήσει να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην Μαρσέιγ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, στα δύο ματς μεταξύ των ομάδων (9 και 15 Αυγούστου).

Οι «πράσινοι» ενημέρωσαν την UEFA, πως εφόσον η φυσική τους έδρα δεν πληροί τα κριτήρια, θα δώσει τους τρεις εντός έδρας αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο αφενός μπορεί να φιλοξενήσει τριπλάσιους (το λιγότερο) σε αριθμό φίλους της ομάδας, σε σχέση με το «Απόστολος Νικολαΐδης» αλλά είναι και σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά τη σεζόν 2016/17 αναμένεται να φέρει τεράστια αύξηση εσόδων, που στο ΟΑΚΑ θα πολλαπλασιαστούν, καθώς πολλοί περισσότεροι φίλοι της ομάδας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά το «τριφύλλι».

Τελευταία φορά που έπαιξε στο ΟΑΚΑ σε ευρωπαϊκούς ομίλους ο Παναθηναϊκός ήταν τη σεζόν 2012-13 όταν οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν στο Europa League, αντιμετωπίζοντας στον όμιλο τους την Τότεναμ, τη Λάτσιο και τη Μάριμπορ.

Το εντός έδρας παιχνίδι με την Μαρσέιγ θα γίνει στη «Λεωφόρο», ενώ αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί στα playoffs του Champions League, ενδέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook