Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – “Καλύτεροι μισθοί, υγεία, ισχυρότερο κράτος και ποιότητα ζωής”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο τρίτο 24ωρο μετά την εκλογική νίκη, ο πρωθυπουργός κάλεσε τη νέα ομάδα των «63» (υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών) σε συνεδρίαση στο Μαξίμου, δίνοντας την εντολή «ούτε μέρα χαμένη».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11:00 , ενώ λίγες ώρες αργότερα ο Μητσοτάκης θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών.  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στις τέσσερις γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης, οι οποίες αφορούν καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία, ισχυρότερο κράτος και καλύτερη ποιότητα ζωής σε μία ισχυρή Ελλάδα.

Ο ίδιος άλλωστε στην  τοποθέτησή του αναφέρθηκε ήδη στους πρώτους στόχους. Παρουσίασε επίσης τους περιβόητους «μπλε φακέλους» – τους στόχους, τα χρονοδιαγράμματα και τις βασικές δράσεις ανά υπουργείο.

Οι μπλε φάκελοι

«Μπροστά σας βρίσκονται ήδη οι γνωστοί μπλε φάκελοι που περιλαμβάνουν όλες τις προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο. Συνολικά περιλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 72 ορόσημα του ταμείο Ανάκαμψης και 959 συνολικά επιχειρησιακές δράσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ξεκινά άμεσα τις επισκέψεις του σε όλα τα υπουργεία, από σήμερα το απόγευμα, οπότε θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι στόχοι μας πρέπει να είναι ακόμα πιο φιλόδοξοι όσον αφορά στην υλοποίηση των νόμων. Έχουμε ακόμα αρμοδιότητες από την πρώτη μας θητεία», υπογράμμισε και τόνισε ότι η αποστολή δεν τελειώνει στην νομοθέτηση αλλά στην υλοποίηση.

Οι ευθύνες μας είναι πολλές , είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι οι πολίτες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις, καθώς και ότι δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που να παίρνει υψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές.

“Δημοκρατική πολυφωνία ή πολιτική κακοφωνία”

«Πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη δημοκρατική πολυφωνία. Μπορεί να προκαλούν πολιτική κακοφωνία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας έτσι την πολύκροτη είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή.

Χαρακτήρισε αρνητικό πείραμα την απλή αναλογική.

«Θα ξεκινήσω άμεσα τις επισκέψεις μου σε όλα τα υπουργεία με πρώτο το υπουργείο Οικονομικών» είπε. H αποστολή μας δεν τελειώνει με την νομοθέτηση είπε, αρχίζει στην νομοθέτηση.
Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του κράτους, την μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους, το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές μας δεσμεύσεις, ένα από αυτά είναι η επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο. Να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook