ΠΑΟΚ: Η σημαντική συμβολή του Κοτάρσκι στην ανοδική πορεία του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι κρατά ανέπαφη την εστία του σε πέντε συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια και για 515 αγωνιστικά λεπτά έχοντας σημαντική συμβολή στην ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ.

Διαχρονικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου βασίζεται στην καλή αμυντική λειτουργία των ομάδων. Η αλήθεια είναι ότι η άνοδος του ΠΑΟΚ στην βαθμολογία με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (+1 στο Κύπελλο) χαρακτηρίστηκαν από την αποτελεσματικότητα στην επίθεση με 10 γκολ ενεργητικό και στην άμυνα όπου ο Δικέφαλος έχει κρατήσει μηδενικό παθητικό.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό θετικό σερί του ΠΑΟΚ που τον έχει φέρει μόνο 3ο στην βαθμολογία – και ουσιαστικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας- παίζει ο Ντομινίκ Κοτάρσκι που έχει κρατήσει με εντυπωσιακές κάποιες φορές αποκρούσεις ανέπαφη την εστία του.

Η αντίδραση του στην Καλαμάτα στην προσπάθεια του Μπακαγιόκο, όταν τρεις παίκτες των γηπεδούχων βρέθηκαν με 2 αμυντικούς του ΠΑΟΚ στην περιοχή του μπορεί και να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στην χρονιά, ωστόσο και χθες η απόκρουση του στην τελική του Μάρτενσεν ήταν εξίσου σημαντική.

Ο Κοτάρσκι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια. Το τελευταίο γκολ που δέχθηκε ήταν αυτό από τον Γκατσίνοβιτς στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 30 Οκτωβρίου.

Από το 61′ της αναμέτρησης των Δικεφάλων μέχρι και το σφύριγμα της λήξης χθες στο Αγρίνιο έχουν συμπληρωθεί 419 αγωνιστικά λεπτά στα οποία ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ. Αν σε αυτά προστεθούν και τα 96 λεπτά που παίχθηκαν μαζί με τις καθυστερήσεις στο παιχνίδι κυπέλλου με την Καλαμάτα, η επίδοση του Κοτάρσκι φτάνει στα 515 λεπτά.

Συνολικά από την αρχή της σεζόν ο νεαρός Κροάτης γκολκίπερ έχει 7 cleen sheets στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος κάτι που κατάφερε και στο μοναδικό αγώνα που έχει δώσει η ομάδα του για το κύπελλο Ελλάδας.

Και όλα αυτά υπό το βάρος ενός τερματοφύλακα που ναι μεν έχει και ταλέντο αλλά και την παιδεία να παίξει την συγκεκριμένη θέση, αλλά ήρθε στην Τούμπα με την ταμπέλα του βασικού γκολκίπερ του Δικεφάλου.

Είναι δεδομένο ότι μέχρι τώρα ο Κοτάρσκι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε όχι μόνο για να είναι πρώτος αυτός κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του, αλλά και ως ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για το μέλλον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook