ΑΕΚ: Το πλάνο του Αλμέιδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην ΑΕΚ συνεχίζουν να απολαμβάνουν μέρες χαλάρωσης. Επειτα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που σήμανε το φινάλε του πρώτου γύρου, ο Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο του αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους τους παίκτες για να πέσουν οι τόνοι. Είναι αλήθεια, πως οι 12 μέρες άδειας που δόθηκαν φαίνεται αρκετά μεγάλο, αλλά στην ΑΕΚ είναι απόλυτα βέβαιοι, πως ο Αργεντινός και οι συνεργάτες του είναι απόλυτα μελετημένοι (και) στη συγκεκριμένη απόφαση.

Η επιλογή των 12 ημερών άδειας πριν την επιστροφή στις προπονήσεις και το ταξίδι της ομάδας στην Ολλανδία για μια μίνι προετοιμασία, προέκυψε κυρίως από τις μετρήσεις των παικτών, που δίνουν τη δυνατότητα στο τεχνικό τιμ να έχει ολοκληρωμένη άποψη για την επιβάρυνση που κουβαλά κάθε παίκτης. Στην ΑΕΚ είναι απόλυτα μελετημένοι στο συγκεκριμένο θέμα και θέλουν η ομάδα να συνεχίσει να βρίσκεται στο υψηλό τέμπο, που αποτέλεσε σήμα κατατεθέν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει μια έξτρα παράμετρος που αφορά την ΑΕΚ περισσότερο από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Διαθέτοντας πέντε ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συν τέσσερις διεθνείς με την Εθνική ανδρών, αλλά και τους τρεις τραυματίες των τελευταίων εβδομάδων, επί της ουσίας η άδεια αφορά ένα μικρό γκρουπ παικτών. Ποδοσφαιριστές όπως Λιβάι, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Μουκουντί που έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί και θα χρειαστεί να τραβήξουν ακόμη περισσότερο με την επανέναρξη.

Ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, περιμένουν με… άγριες διαθέσεις τους παίκτες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολλανδία θα τεθεί σε εφαρμογή ένα πολύ σφιχτό κι απαιτητικό πρόγραμμα προετοιμασίας, με ένα οκταήμερο διπλών προπονήσεων. Οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι και θα δουλεύουν στα… κόκκινα, κάτι που επίσης λήφθηκε υπόψη από το τεχνικό τιμ στον υπολογισμό των ημερών άδειας.

Το ζητούμενο για τον Αλμέιδα και το επιτελείο του είναι να διατηρηθεί η ομάδα στον ίδιο υψηλό ρυθμό έντασης. Όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, στο μέτρημα δεδομένων που αφορούν την διαχείριση της ομάδας είναι απόλυτα υπολογισμένοι με ορατά αποτελέσματα, καθώς ο ρυθμός της ΑΕΚ είναι περίπου ο ίδιος από το ξεκίνημα από πλευράς έντασης, έστω και εάν άλλαξε – ειδικά μετά την 5η αγωνιστική – αγωνιστική προσέγγιση και τακτική.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook