Ηλεκτρονική απάτη με λεία 19.000 ευρώ στο Ρέθυμνο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια 66χρονη γυναίκα είναι το νέο θύμα ηλεκτρονικής απάτης στο Ρέθυμνο, χάνοντας από το λογαριασμό της 19 χιλιάδες ευρώ!

Η γυναίκα, όπως κατήγγειλε στις αστυνμικές αρχές, έλαβε χθες στο e mail της ειδοποίηση δήθεν από την τράπεζα της, που παρέπεμπε στο e-banking της, πάτησε τον ενεργό σύνδεσμο και δυστυχώς έτσι άνοιξε το δρόμο στους δράστες οι οποίοι απόκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία της.

Οι δράστες πραγματοποίησαν τρεις συναλλαγές αποσπώντας το ποσό των 19 χιλιάδων ευρώ από το λογαριασμό της γυναίκας. Ωστόσο το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό στο Ρέθυμνο. Ενας 29χρονος κατήγγειλε χθες ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης με τον ίδιο τρόπο, μέσω διαδικτύου, ο οποίος είδε από τον λογαριασμό του να λείπουν 1.000 ευρώ.

Θύμα απάτης κατήγγειλε ότι έπεσε επίσης ένας πολίτης, αυτη τη φορά δια τηλεφώνου, αφού έλαβε κλήση από κάποιον που προσποιήθηκε οτι είναι υπάλληλος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, έπεισε τον παθόντα και του απέσπασε τους αριθμούς pin και σειριακούς αριθμούς καρτών καταφέρνοντας να κλέψει από λογαριασμούς του το ποσό των 630 ευρώ. Στις 11 Αυγούστου, τέλος, έγινε μια ακόμη καταγγελία για απάτη μέσω διαδικτύου, με τον παθόντα να χάνει από το λογαριασμό του 67 ευρώ σε 5 διαδοχικές συναλλαγές από τους δράστες.

Τα περιστατικά ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook