Άρης: Τα πλάνα του Ένινγκ εν όψει Άρη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μίκαελ Ένινγκ ουσιαστικά ένα πρόβλημα αντιμετωπίζει, σε ό,τι αφορά στις σκέψεις που κάνει για τον καταρτισμό της βασικής ενδεκάδας στο παιχνίδι που έχει μπροστά ο Άρης, το ερχόμενο Σάββατο (6/6) συγκεκριμένα, με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 1.

Το πρόβλημα ακούει στο όνομα του Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος είναι τιμωρημένος από τον τελευταίο επίσημο αγώνα που έδωσαν οι “κίτρινοι”, στις 4 Μαρτίου, με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο.

Ο Γερμανός τεχνικός σκοπεύει να δώσει συμμετοχή στο παιχνίδι αυτό στους παίκτες που κυρίως εμπιστευόταν ως βασικούς στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δηλαδή, στον Κουέστα στη θέση νούμερο “1”, στους Βέλεθ και Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας, στον Ροζ δεξιά, στον Κόρχουτ αριστερά, στον Σάσα στο κέντρο, στους Γκάμα, Φετφατζίδη και Λάρσον στη μεσοεπιθετική γραμμή και στον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης. Θα ήταν καλύτερα για τον Ένινγκ να είχε διαθέσιμο και τον Ματίγια, όμως, αυτός είναι τιμωρημένος, οπότε αναζητεί λύση για τον ενδέκατο βασικό.

Όπως έδειξε στις προπονήσεις, είναι πιθανό να μην πάει στις πιο “ενδεδειγμένες” λύσεις των Μπα ή Τόνσο, αν ο δεύτερος είναι σε θέση να αγωνιστεί, αλλά σε αυτή του Ντιγκινί, ο οποίος δεν παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής από τότε που ανέλαβε ο Ένινγκ. Είναι μια σκέψη αυτή, να παίξει εσωτερικός μέσος, δίπλα στον Λάρσον, σε ένα σχηματισμό 4-1-4-1. Υπάρχουν μέρες ακόμη μπροστά, οπότε η σκέψη του Ένινγκ μπορεί να αλλάξει. Πάντως, γεγονός είναι ότι ο Γερμανός σε αυτούς θέλει να δώσει χρόνο, για να επανέλθουν σε καλό αγωνιστικό ρυθμό γρήγορα, αφού κυρίως σε αυτούς στηρίζεται.

novasports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook