Δώνης: “Μου αρέσει η φιλοσοφία του ΟΦΗ, γήπεδο με ιδιαιτερότητες”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στη Nova για το αυριανό ντέρμπι και το τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του.

Τα κυριότερα αποσπάσματα όσων είπε ο Γιώργος Δώνης:

Για το αν βλέπουν οι παίκτες του το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ως ευκαιρία για “ρεβάνς” εξαιτίας της εντός έδρας ήττας στον πρώτο γύρο: 

“Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία μου αρέσει. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να “χτίσει” τις επιθέσεις της, είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα στο τρανζίσιον, γιατί είναι γρήγορη ομάδα και οι μεσοεπιθετικοί τους έχουν καλή ποιότητα και είναι επικίνδυνη ομάδα όταν χάσεις τη μπάλα. Και το είδαμε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο το πληρώσαμε και μας έκανε και μεγάλη ζημιά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που είναι φανερό, είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα της. Αν δούμε γενικώς την ανάλυση του ΟΦΗ, είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει εκτός έδρας μόνο εμάς. Άρα ξέρουμε από πριν ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, γιατί έχει ιδιαιτερότητες αυτό το γήπεδο κι εμείς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε καλά σε όλα τα επίπεδα. Και στην τακτική μας και στην ψυχολογία και στη συγκέντρωση μας, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, προκειμένου να διατηρηθούμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα”.

Για το αν ήταν… μάθημα η ήττα από τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο: 

“Πολλές φορές γίνονται παιχνίδια τα οποία μας διδάσκουν πράγματα και από τα οποία μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Όμως στην πορεία του χρόνου, αυτό που έχεις ζήσει μια φορά, δεν σημαίνει ότι δεν θα το ξαναζήσεις. Γιατί αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Πολλές φορές επαναλαμβάνονται πράγματα. Άλλες φορές έχεις καταφέρει να τα δουλέψεις καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, άλλες όχι, όμως είναι πάντα ένα ερωτηματικό, γιατί όλα εξαρτώνται περισσότερο από την απόδοση των ποδοσφαιριστών στα κομμάτια που προανέφερα, αλλά και από τη βοήθεια που μπορούν να έχουν από τον προπονητή τους”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook