Προετοιμασία 2011 | Μετρώντας αντίστροφα για το Όοστερμπεκ: Οι ήρωες της Νέας Σμύρνης και το Καρπενήσι των 14 παικτών

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετρώντας αντίστροφα για την 11η δημοσιογραφική αποστολή στην προετοιμασία του ΟΦΗ, το Gentikoule καταγράφει ανέκδοτες ιστορίες από το καλοκαίρι του 2011.

Καλοκαίρι 2011. Ήταν ένα ιστορικό, από κάθε άποψη καλοκαίρι. Όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λίγο πριν την διαδικασία των play offs, με αυθαίρετο τρόπο η ΕΠΟ αποφασίζει να μην επιτρέψει στον ΟΦΗ να συμμετάσχει βάζοντας μπουρλότο στην προσπάθεια ανόδου. Μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις, από την πλευρά του ΟΦΗ, μπλοκάρουν το αυθαίρετο και ολίγον τι χουντικό πραξικόπημα της Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του να συγκεντρώνονται από τις παραλίες και να μπαίνουν στο γήπεδο μέσα στο καλοκαίρι με 40 βαθμούς για τους αγώνες της Αθήνας.

Ο κόσμος του ΟΦΗ βρίσκεται σε πανστρατιά, εκατοντάδες οπαδοί του ταξιδεύουν ανά δύο ημέρες από το Ηράκλειο για την Αθήνα προκειμένου να συμπαρασταθούν στους μάγκες του Νίκου Αναστόπουλου. Αντίπαλος του ΟΦΗ ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό σύστημα όμως κόντρα στην κόπωση, δράση στους 40 βαθμούς, η ομάδα έπειτα από δύο χρόνια ταλαιπωρίας επιστρέφει στον φυσικό της χώρο.

Κάπως έτσι ο ΟΦΗ ενώ ολοκληρώνονται οι αγώνες των play offs την 1η Αυγούστου, έρχεται στο Ηράκλειο και μετά από λίγες ημέρες αναχωρεί για το Καρπενήσι για προετοιμασία – express αφού τέλη Αυγούστου ξεκινούσε το πρωτάθλημα.

Ο γραφών αφού είχε συμπληρώσει ένα 20ημερο στην Αθήνα, ως απεσταλμένος του Athletic Radio 104,2 και του Gentikoule, εν μέσω αρραβώνα αναχωρεί για το Καρπενήσι συμπληρώνοντας σχεδόν 35 ημέρες μακριά από την Κρήτη. Ένα σημαδιακό καλοκαίρι και για μένα.

Η προετοιμασία του 2011 ήταν τέτοια που όμοια της δεν θα ξαναγίνει. Εν μέσω διοικητικών ζητημάτων, ο ΟΦΗ βγαίνει ξανά ζωντανός από αυτήν την περιπέτεια με την καθολική αγάπη του κόσμου, ανθρώπους που από τα σπλάχνα του συμμετέχουν στην διοίκηση του Νίκου Μαχλά και εν μια νυχτί μεταλάσσονται από φίλαθλοι σε παράγοντες για να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Προετοιμασία με 15 παίκτες και αποστολή γεμάτη παιδιά

Στον ΟΦΗ συνεχίζουν όλοι οι παίκτες που έπαιξαν στους αγώνες της Αθήνας. Που χρόνος για μεταγραφές αφού από την μια μέρα στην άλλη, ο ΟΦΗ έπρεπε να πάει για προετοιμασία και δεν υπήρχε ούτε… λεπτό για να χαθεί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αναγκαστικά η αποστολή αναχωρεί για το Καρπενήσι όπου βρίσκονται όλοι οι παίκτες που έπαιξαν και ένα τσούρμο από μικρά παιδιά που έπρεπε να συμπληρώσουν τα διτέρματα.

Ο Ζαραμπί, ο Ντανζελότ και τα άλλα παιδιά

Καθότι χρόνος δεν υπήρχε, ο Αναστόπουλος έπρεπε να βλέπει συνέχεια παίκτες στο Καρπενήσι. Ο ένας ερχόταν, ο άλλος έφευγε. Απαιτητικός ο “Ανάστο”, έριχνε άκυρα συνέχεια.

Και πόσοι δεν ήρθαν…

Ο Αλγερινός Καρίμ Μπελουνές που ήρθε, δοκιμάστηκε και έφυγε, τα ίδια και ο συμπατριώτης του Αμπντεραούφ Ζαραμπί. Ο Κολομβιανός Ντονζελότ, ένας Χιλιανός αγνώστων στοιχείων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέσα σε όλα ο ΟΦΗ μέσα από τους τόσους παίκτες που ήρθαν για να δοκιμαστούν που τελικά αποκτήθηκαν ήταν και οι δύο Βραζιλιάνοι. Ο αριστερός μπακ Βάντο και ο στόπερ Ντένις Σόουζα που αφού πέρασαν από το μικροσκόπιο του Νίκου Αναστόπουλου αποκτήθηκαν και αγωνίστηκαν στον ΟΦΗ τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook