Προετοιμασία 2010 | Μετρώντας αντίστροφα για το Όοστερμπεκ: Τα πρώτα σύννεφα, ο star Βερόν και Σλάβεν Στεπάνοβιτς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετρώντας αντίστροφα για την 11η δημοσιογραφική αποστολή στην προετοιμασία του ΟΦΗ, το Gentikoule καταγράφει ανέκδοτες ιστορίες από το καλοκαίρι του 2009.

Καλοκαίρι 2010. ΟΦΗ και αγωνία είναι ταυτόσημες έννοιες. Έτσι έναν χρόνο μετά το ιστορικό restart και την σύμπραξη δυνάμεων από όλη την κοινωνία του Ηρακλείου, ήρθε η απογοήτευση. Ο ΟΦΗ μετά τον ιστορικό αγώνα μπαράζ απέναντι στον Πανσερραϊκό δεν πήρε την άνοδο, το κυνήγι που υπέστη σε εκείνους τους αγώνες δεν το είχε ζήσει ποτέ άλλοτε ιστορικά άλλος σύλλογος στην Ελλάδα.

Το κυνήγι ελπίδων για την άνοδο μετά την ιστορία με την αδειοδότηση του Ηρακλή, έληξε άδοξα. Έτσι οι πρώτοι μήνες του καλοκαιριού περνούσαν δίχως να υπάρχει απολύτως τίποτα. Οι περισσότεροι βασικοί μέτοχοι αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον, ο ΟΦΗ βρισκόταν ξανά στα μέσα του Ιούλη να είναι στον αέρα. Όμως έστω και καθυστερημένα βρέθηκε η λύση (που αποδείχθηκε ότι ήταν προσωρινή) και ξεκίνησε να λειτουργεί.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε εκείνο το καλοκαίρι την μεταγραφική του ενίσχυση προχωρώντας σε μια μεγάλη βόμβα όταν και ανακοίνωσε την έλευση του Ματίας Βερόν από τον ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ έκανε νέο ξεκίνημα με τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο του και επί της ουσίας χτιζόταν μια ομάδα από την αρχή. Και κάπως έτσι ο ΟΦΗ στα μέσα Ιουλίου αναχωρούσε για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι με την αποστολή του ν’ αποτελείται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Μπαρτζώκας, Βεζυρίδης, Ξενοδόχωφ, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Χαραλαμπάκης, Καρακτσάνης, Αμπράμοβιτς, Ψωμάς, Βλόνταρτσικ, Αγρίτης, Ζορμπάς, Σταυρακάκης, Κιάσος, Κοκκκινάκης, Μανούσος, Μονιάκης, Πίτσος, Λιαπάκης, Ζαχαράκης, Μπούρμπος, Νύκταρης, Σκουτέλης, Μπρόκος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα πρώτα σύννεφα για το μέλλον του ΟΦΗ…

Η αποστολή του ΟΦΗ βρισκόταν ήδη στο Καρπενήσι και φαινόταν πως τα πρώτα σύννεφα για το μέλλον του είχαν σκεπάσει τον ουρανό του πανέμορφου χωριού της Ευρυτανίας. Έπειτα από έναν χρόνο όπου όλα λειτουργούσαν άψογα, η αβεβαιότητα δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση της. Η καθυστέρηση στις πληρωμές, οι ψίθυροι μεταξύ των ποδοσφαιριστών ήταν κάτι που φαινόταν στην καθημερινότητα της ομάδας. Δίχως ωστόσο, είναι η αλήθεια, να την επηρεάζει. Όπως επίσης, έστω και εκ των υστέρων, είναι αλήθεια πως δεν φαινόταν ότι το οικονομικό πρόβλημα του ΟΦΗ θα διογκωνόταν τόσο πολύ που θα έφτανε στα χειρότερα λίγα χρόνια μετά. Όμως οι συζητήσεις στα “πηγαδάκια” των ποδοσφαιριστών ήταν καθημερινά και οι πιο έμπειροι έβλεπαν μπροστά να εμφανίζεται το πρόβλημα.

Ο star στα όλα του Ρικάρντο Ματίας Βερόν

Ο Αργεντινός παικταράς είχε έρθει να παίξει, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην Β’ Εθνική. Φεύγοντας από μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ήρθε στο Ηράκλειο και εν τέλει δέθηκε με την πόλη και τον σύλλογο αλλά και τον κόσμο του. Φόρεσε την φανέλα του για τρία ολόκληρα χρόνια και όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα για εκείνον. Στο Καρπενήσι ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα. Από το ντύσιμο του, την συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου μέχρι και τον επαγγελματισμό του που ήταν σε κορυφαίο επίπεδο.

Ο Σλάβεν Στεπάνοβιτς που πέρασε και δεν ακούμπησε και η μετέπειτα καριέρα του

Στο Καρπενήσι βρέθηκε όπου φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ και ο τότε 23χρονος Μαυροβούνιος κεντρικός μέσος Σλάβεν Στεπάνοβιτς. Ο νεαρός με το ιδιαίτερα πλούσιο μαλλί βρέθηκε μαζί με τον ΟΦΗ για 15 ολόκληρες ημέρες περνώντας από το μικροσκόπιο του Γιάννη Χατζηνικολάου δίχως τελικά να υπογράψει συμβόλαιο.

Ο ίδιος βέβαια έπαιξε στην συνέχεια στην Ελλάδα αγωνιζόμενος σε Τρίκαλα και Ηρακλή Ψαχνών ενώ έκανε πλούσια καριέρα (παίζει ακόμα και σήμερα στην Βοσνία) καταφέρνοντας να στεφθεί πρωταθλητής στο Ουζμπεκιστάν αλλά και να κατακτήσει ακόμα ένα τρόπαιο στην μακρινή Μολδαβία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook