Προετοιμασία 2008 | Μετρώντας αντίστροφα για το Όοστερμπεκ: Ο Πέσιτς που έδειχνε τι θα κάνει και ο Γκαστόν Καποράλε που δεν έπαιξε ποτέ στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

10 ημέρες πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία και το Όοστερμπεκ, ο Μανώλης Σαρρής προετοιμάζεται για την 11η προετοιμασία του ΟΦΗ και κάθε μέρα θα σας μεταφέρει και μια ιστορία από τα καλοκαίρια του στα “ασπρόμαυρα”.

Είναι αλήθεια πως όταν το μακρινό καλοκαίρι του 2008, 16 χρόνια πριν, δεν περίμενα πως όλα μου τα καλοκαίρια (με εξαίρεση δύο – 2013 και 2019) θα με έβρισκαν στην προετοιμασία του ΟΦΗ. Πέραν των εμπειριών που μπορεί να ζήσει ένας ρεπόρτερ του ΟΦΗ βλέποντας και αντιλαμβάνοντας πράγματα, το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο ήμουν (και βρίσκομαι ακόμα) έδινε αυτό το έναυσμα της δημοσιογραφικής κάλυψης. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Athletic Radio 104,2 έχει καλύψει όλες τις προετοιμασίες του ΟΦΗ από το 2008 μέχρι και το 2023! Κανένα άλλο Μέσο στο Ηράκλειο και την Κρήτη δεν έχει βρεθεί τόσες φορές δίπλα στον ΟΦΗ. Όμως αυτό δεν είναι το θέμα επί του παρόντος.

Με την στήλη αυτή, κάθε μέρα θα σας μεταφέρουμε και ανέκδοτες ιστορίες από τα καλοκαίρια και τις προετοιμασίες του ΟΦΗ.

Η άφιξη του Πέσιτς, η μυρωδιά Παναθηναϊκού

Το καλοκαίρι του 2008 βρήκε τον ΟΦΗ στο Γκοχ, μια περιοχή που βρισκόταν δίπλα από τα σύνορα Γερμανίας και Ολλανδίας και το οποίο έμελλε να είναι η αρχή του τέλους για την χρονιά που θα τον έβρισκε στο τέλος της, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην Β’ Εθνική.

Όπως επίσης ήταν και η τελευταία φορά που βρήκε τον ΟΦΗ να κάνει προετοιμασία επί γερμανικού εδάφους αφού ακολούθησε η Ολλανδία, στο εξωτερικό, και μόνο η Ολλανδία.

Η άφιξη του Αλεξάντερ Πέσιτς και το… άρωμα από Παναθηναϊκό

Εκείνες τις ημέρες είχε κάνει την εμφάνιση του στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ ένα άγνωστο όνομα. Εκείνο του Αλεξάντερ Πέσιτς, ο τότε 16χρονος Σέρβος επιθετικός είχε έρθει στην Γερμανία άγνωστος μεταξύ αγνώστων αλλά το κλίμα είχε στραβώσει από νωρίς, στο Ηράκλειο. Ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Πέσιτς, Μπόμπαν Στάνκοβιτς είχε κάνει δηλώσεις λέγοντας πως ο παίκτης πήγε στον Παναθηναϊκό (αντί για τον ΟΦΗ που τον είχε ανακοινώσει) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τρικυμίες με το… καλημέρα.

Εν τέλει, ο Σέρβος έμεινε στον ΟΦΗ για δύο χρόνια ωστόσο από εκείνες τις 10 ημέρες που βρέθηκε στην Γερμανία φαινόταν πως το μέλλον του θα είναι λαμπρό. Σε ηλικία 16 χρονών έκανε απίθανα πράγματα για την ηλικία του, ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα και δεν ήταν τυχαία ούτε η καριέρα που έκανε, αλλά ούτε και τα δεκάδες εκατομμύρια που εισέπραξε στην πορεία της καριέρας του.

O Αργεντινός που ήρθε για προετοιμασία και μετά τον ΟΦΗ εξαφανίστηκαν τα ίχνη του

Το όνομα του Γκαστόν Καποράλε. Αργεντινός ποδοσφαιριστής το όνομα του οποίου είναι πολύ πιθανό να μην θυμίζει τίποτα και σε κανέναν. Ο Αργεντινός μέσος έφτασε στην Γερμανία, μέσα στα μεσάνυχτα (κυριολεκτικά) και έφτασε να είναι έτοιμος να υπογράψει για τέσσερα χρόνια. Παίκτης που δεν τον θυμούνται ούτε εκείνοι που μπορεί να δουλεύουν ακόμα στον ΟΦΗ αλλά και γιατί αγωνιστικά δεν έχει κάτι να βρούμε να πούμε.

Το εντυπωσιακό με τον Καποράλε είναι πως ήρθε, δοκιμάστηκε και ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει… πείθοντας τον τότε Τσέχο προπονητή Φράντισεκ Στράκα δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook