Ο άνετος Αποστολάκης και ο δεξιός εξτρέμ Θεοδοσουλάκης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα παιδιά του ΟΦΗ που πέρασαν στην επόμενη πίστα και είναι πλέον… άνδρες και φαίνεται ξεκάθαρα στην Ολλανδία.

Πριν από δύο χρόνια ο Γιάννης Αποστολάκης συμμετείχε για πρώτη φορά σε προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Σε αντίθεση με τον Θεοδοσουλάκη που λόγω ενός προσωπικού προβλήματος δεν είχε βρεθεί στο Όοστερμπεκ αλλά είχε ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο λίγους μήνες μετά.

Ωστόσο η εξέλιξη και η βελτίωση τους είναι τεράστια, κάτι που αποδείχθηκε και κατά την διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό για τα δύο Ρεθυμνιωτάκια. Τόσο ο Αποστολάκης, όσο και ο Θεοδοσουλάκης βρίσκονται ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, ο Τραϊανός Δέλλας τους υπολογίζει με τον πρώτο να έχει πάρει ήδη φανέλα βασικού από την προηγούμενη σεζόν.

Είναι πασιφανές, από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του ΟΦΗ στην Ολλανδία ότι είναι εντελώς διαφορετικό το δικό τους στάτους ενόψει της επόμενης χρονιάς. Ο Αποστολάκης που δείχνει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στα πόδια του, αναδεικνύει και τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που μας είχε συνηθίσει από την παρουσία του στην Κ19 ως αρχηγός και είναι προφανής η πρόθεση του ίδιου του Δέλλα να του δώσει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον Γιάννη Θεοδοσουλάκη, η μεταγραφή του Μπόρχα Γκονθάλεθ σε συνδυασμό με την παρουσία του Νίκου Μαρινάκη φαίνεται πως τον καθιερώνει – τουλάχιστον όπως φαίνεται το πρώτο 48ωρο στην Ολλανδία – σε θέση δεξιού winger και όχι του επιθετικού όπως τον γνωρίζαμε ή όπως του δεξιού μπακ που επιχείρησε ο Έλληνας τεχνικός να τον προσαρμόσει. Η ταχύτητα του, η μεγάλη ικανότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια αλλά και η εκρητικότητα του είναι στοιχεία που μπορούν να τον καθιερώσουν σε αυτήν την θέση.

Άλλωστε τόσο ο Αποστολάκης, όσο και ο Θεοδοσουλάκης είναι δύο ποδοσφαιριστές που πλέον δεν λογίζονται από τον Δέλλα ως ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές αλλά ως ισότιμα μέλη της πρώτης ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook