“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 13 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Έθνος

Κανένας από τους νυν διοικούντες, αλλά και μέλος του συλλόγου μετόχων δεν υπογράφει τον απευθείας υποβιβασμό του ΟΦΗ στην Γ Εθνική. Ομως, βλέποντας πως η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο, αποφασίστηκε να προετοιμαστούν για υποβιβασμό στη Β’ ή τη Γ Εθνική. «Είμαστε Κρητικοί Και θα πέσουμε μαχόμενοι. Είναι ντροπή να βάλουμε την υπογραφή μας σε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας», ήταν κάποια από τα λόγια των μικρομετόχων εξερχόμενοι της χθεσινοβραδινής σύσκεψης, στην οποία ο Ν. Μαχλάς τους ανέλυσε τις μέχρι τώρα κινήσεις του.

Sportday

Η σύσκεψη των διοικούντων ΠΑΕ, Ερασιτέχνη και οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αλλά οι πρώτες διαρροές ανέφεραν ότι άπαντες θέλουν η ομάδα να «βγάλει» το φετινό πρωτάθλημα. Κομβικής σημασίας είναι η σημερινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των πρώην προέδρων της ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λίγκας, τα οποία αν κερδηθούν δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την έκδοση των δελτίων των εννιά αποκτημάτων του Ιανουαρίου. Χθες εκδικάστηκε και η έφεση για τους -Α βαθμούς και απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Goal

Τρία πλάνα αποφασίστηκε να εκπονηθούν για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ, στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων της ΠΑΕ, του συλλόγου μετόχων και του ερασιτέχνη, ωστόσο τα δύο μοιάζουν ουτοπικά, με αποτέλεσμα ο εθελούσιος υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική να εξελίσσεται, από απαγορευμένη (μέχρι πρότινος) σκέψη, σε προτεινόμενη λύση κάθαρσης. Συζητήθηκε, πάντως, και το απίθανο, με τα τωρινά δεδομένα, ενδεχόμενο παραμονής στη Super League, υπό την έννοια ότι θα πρέπει, σε αυτήν την περίπτωση, να καταστρωθεί σχέδιο εξυγίανση. Επιπλέον, η κουβέντα περιστράφηκε και για πλάνο Football League, βάζοντας όμως στο… κάδρο την Επισκοπή, για να απαλλαχθεί η ομάδα από τα χρέη της. Πώς όμως να συγχωνευτεί ο ΟΦΗ με τους Ρεθυμνιώτες, όταν κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί από τους οπαδούς ως επανασύνδεση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη; ΓΓ αυτό λοιπόν και μοιάζουν ουτοπικά τα παραπάνω σενάρια. Εν αντιθέσει, δηλαδή, με τη Γ Εθνική, που επίσης έπεσε στο τραπέζι. Αποφασίστηκε μάλιστα να διερευνηθούν οι συνθήκες για το restart από την ερασιτεχνική κατηγορία. «Να δούμε αν θα αλλάξει κάτι με τη νομοθεσία» επισήμαναν ορισμένοι σχετικά με την περιβόητη εκκαθάριση και τη διαγραφή των χρεών της εταιρείας (που ακολουθούν, πάντως, τα φυσικά πρόσωπα), ενώ ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης με Κρουσσώνα ή Γιούχτα, για να απορροφήσει ο ΟΦΗ ένα καθαρό ΑΦΜ. Κι όλα αυτά, με περίπου 50 οπαδούς να βρίσκονται έξω από την αίθουσα της σύσκεψης και να φωνάζουν συνθήματα κατά του Νίκου Μαχλά, στέλνοντας και τελεσίγραφο να μην υπάρχει κανένας από τις «αμαρτωλές» διοικήσεις στην επόμενη μέρα του συλλόγου. Εν μέσω αυτής της κατάστασης θα εκδικαστεί σήμερα η νέα αίτηση των πρώην προέδρων της ΠΑΕ, για ασφαλιστικά μέτρα κατά της Super League. Αν… τριτώσει η απόρριψή τους (είχαν προηγηθεί άλλες δύο απόπειρες), το σενάριο να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα θα «παίξει» δυνατά. Εξι παίκτες, άλλωστε, πρέπει να πληρώσει ο ΟΦΗ μέχρι την επόμενη Τετάρτη, για να μην ενεργοποιηθούν ποινές. Μετά τις ληξιπρόθεσμες δόσεις προς τους Φραγκουλάκη, Δασκαλάκη, Βερόν και Μπούρμπο, επανήλθαν και οι Ισπανοί Λόπεθ. Ο Ζόρντι αξιώνει 76.180 ευρώ και ο Χόρχε 48.000… Πώς να μην ανοίγει επομένως η κουβέντα για Γ’ Εθνική;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook